A politikusok illetményéről miért nem írnak ki népszavazást?
Figyelt kérdés
2016. okt. 31. 15:18
1/7 A kérdező kommentje:
Mivel őket a nép fizeti, dönteni is egyedül a népnek lenne joga, hogy mennyit szeretne adni.
2016. okt. 31. 15:20
2/7 anonim válasza:
Alacsony résvétel miatt érvénytelen lenne, felesleges pénzkidobás lenne.
3/7 Molyember válasza:
A várható alacsony részvétel még nem akadálya egy népszavazásnak... :)
4/7 A kérdező kommentje:
Csak törvényt kell módosítani, hogy ha csak egy ember szavaz akkor is érvényes. Milliókat fizetni nekik nem fölösleges pénzkidobás?
2016. okt. 31. 17:25
5/7 anonim válasza:
Nem, semmiképpen se ez a nép dolga. Vakbelet kivenni se lehet pusztán azért, mert valaki ezt szeretné. Kell némi szakértelem.
Például ahhoz is, hogy a politikusnak mit kell elvégezni, és miért pont annyi legyen az illetménye, illetve mi történjen, ha a politikus nem végzi el feladatát.
Ma például ekkor a tömeg lelkesen tapsol. És ez döntsön? Na ne.
6/7 anonim válasza:
Hát, szerintem ez pont egy olyan népszavazás lenne, ahol lenne esély az "érvényességre".
7/7 anonim válasza:
#5:Hát, én nem tudom, hogy a politikusok mennyire végzik el a dolgukat a fizetésükért. Viszont ki dönt a fizetésükről, meg az ilyen-olyan juttatásaikró, stb., stb.? Mert, ha ők maguk, akkor azért finoman szólva, nem tökéletes a "rendszer".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!