Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyiben lennél toleráns egy...

Mennyiben lennél toleráns egy muszlim üzleti partner vallási elvárásaival szemben?

Figyelt kérdés

Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy egyik nap láttam egy fotót, ahol az ENSZ női diplomatája fejkendőben találkozott az iráni elnökkel. Régebben meg egy diplomáciai vacsora maradt el mert a francia elnök nem egyezett bele, hogy alkohol mentes legyen a vacsora a muszlim delegáció miatt.

Ha nekem kellene ilyen döntést hozni, komoly dilemmában lennék. Pl. öltöztessem a feleségem burkába az üzleti vacsorához, vagy küldjem el a muszlimot az anyjába. Ha nem tetszik neki Európa így ahogy van, akkor menjen haza vagy legyünk elfogadóak ? De miért mi fogadjuk el azokat a szokásokat amiket ők hoznak magukkal, ők miért nem toleránsak. Te mit tennél ?

2016. okt. 30. 19:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

*kiigazitas: a burka nem az iszlam vallas eloirasa, hanem kulturalis viselet, aminek a vallashoz nincsen koze. A vallasi eloiras szerint az emberek (a ferfiak is!) fedjek el diszeiket, kihivo reszeiket a masik elol, es csak a hazastarsnak mutogassak azokat. Az hogy emberek ezt hogyan kezdtek ertelmezni az evszazadok alatt, az az o dolguk.

Viszont ha eltero kulturaju emberekkel uzletelnek, akkor termeszetes igyekeznem tiszteletben tartani az egyes elemeket. Viszont ezt a fejkendo kotest nem ertettem. Egy vallasos muszlim ember ezzel helybol nem ertene egyet, hogy barki is kizarolag az o jelenlete miatt kosson kendot, mert hazugsag.

Viszont a serteshus mentes menu vagy az alkoholmentes italokban semmi rosszat nem latok. Ezt ha valaki velem uzletelne is be kene tartania, mert nem iszok alkoholt es nem eszek disznot, pedig nem vagyok muszlim :D. Egymas preferenciainak a tiszteletben tartasa nem lehet kerdes.

2016. okt. 31. 09:49
 22/26 Andizsuzsi ***** válasza:

"Szerencsére ez ma már nem igaz, azóta haladás történt ilyen téren."

Hát azon, hogy többezer éves hagyományainkat pár tíz év alatt eldobni haladás-e, nem fogok veled vitatkozni.

De azért az elég vicces (szánalmas?) amikor a haladás nevében kultúra nélkül maradt ember félti a magyarságát hol az EU-tól, hol más kultúrájú emberektől. Én nem félek attól, hogy elveszítem az identitásomat sem vallási sem nemzeti értelemben attól, hogy tiszteletben tartom a másét.

De persze ez az én személyes véleményem, ami mellett a tiedet is tisztelem.

2016. okt. 31. 10:14
 23/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, te mit szólnál ahhoz ha Kínába mennél üzleti útra és a vacsorán a kínaiak kutyával kínálnak? Nyilván nem ennéd meg, legalább is a legtöbb európai visszautasítaná, sőt még bunkóságnak is tartanák hogy nem képesek normális ételt adni. Akkor te miért várod el hogy a muszlimok disznót egyenek meg alkoholt igyanak?
2016. okt. 31. 12:05
 24/26 anonim ***** válasza:

Hehe az utolsó odaszólt :D :D elképzeltem a fejem a kutyahús láttán :D :D :D így van.

Úgy kellene, hogy a muszlim delegáció nem kap alkoholt és vega ételt eszik, a francia elnök oka nyilván nem ez volt, hogy elmaradt az ebéd, ennyire nem ostoba - vagy mégis? :D

2016. okt. 31. 12:15
 25/26 A kérdező kommentje:

#23-as

OK. megpróbálom lefordítani a problémát a te példádra.

Idejön a kínai és besértődik, ha nem kutyahús van az asztalon, mert náluk ez a szokás és elvárja tőlem, hogy itthon én is kutyát egyek.

Illetve odamegyek Kínába és besértődik a kínai mert én ott sem eszem meg a kutyahúst.

2016. okt. 31. 20:50
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem, ez egy átfordított értelmezés. Nem arról van szó hogy "adj a tótnak szállást ő a gazda" azaz h te is azt eszel. Nem. Mert neked NEM kell; hanem hogy TE mész a válasz szerint, és az más helyzet a kutyával kapcsolatban, ennyit még én is levettem. A kettő helyzet nem ugyanaz. Az elfogadásról van szó.

Nekünk azt a kutyát nem kell megenni hiába ha ide jönne a te példádra visszatérve. Bolond aki ezt várja el, erről egy szó sem volt, nem tudod megcsinálni nem tudod fűszerezni azaz sz-r lesz, ehetetlen így ő sem élvezi stb stb EGYE MINDENKI AZT AMI AZ ÖVÉ és akkor nem lesz vita. Nem arról van szó hogy rád erőszakolja az ő kutyáját csak ő (és KIZÁRÓLAG Ő) azt szeretne enni. NEM te, hanem Ő.

2016. okt. 31. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!