Miért "fél", "retteg" mindenki a 2/3-tól, mintha az a demokrácia hiánya lenne?
Amikor pont a demokrácia akarta azt, hogy 2/3 legyen, az emberek szavazták meg szabad akaratukból! Nem a Fidesz vette el a demokráciát, csak divat most úgy beállítani, mintha ők tették volna!
Kit kényszerítettek, hogy úgy szavazzon, ahogy? Szerintem senkit. Úgyhogy igenis a demokrácia hatalmazta fel a Fideszt a kétharmadra, nem ők saját magukat.
De hogy a saját véleményemet is leírjam, én örülök ennek, és remélem, így is marad.
Nemtudom hol írtam olyat hogy az egész lakosságot kell nézni :S
Én csak azt mondom, hogy a 2/3 megszavazása hatalmas felelőtlenség. Ugyanúgy lehet csalódni a fideszben is mint az mszp-ben, ugye ez meg is történt. Még szerencse hogy nem volt 2/3-a. Na mind1 teljesen mit ugatok itt, úgyse tudom megváltoztatni a történteket, majd vagy csalódunk , vagy nem, kellemesen, kellemetlenül, nem tudni még.
Igen, és ez a demokrácia első bukása.
Tehát bármit tehet, akár 10 évre, vagy még több ideig beágyazva.
Nagyon demokratikus.
Csak azt nem értem, hogy azért is a Fidesz-t hibáztatják sokan, mert 2/3-ot szerzett.. Ha valamiért, akkor ezért NEM a FIDESZ a hibás. :)
Ezért az a hibás, aki 2002-ben és ismét 2006-ban is megválasztotta a szocikat.
Ez van... a tények ezek, az ország romokban (nemzetközi szemmel nézve is), és ehhez a Fidesznek vajmi kevés köze van.
Először is: csak a Fidesz állítja,hogy az ország romokban hever. Ha olvasnátok eredeti nyelven a külföldi elemzők írásait,akkor tudnátok,hogy ez nem igaz. Nem állunk jól,de Bajnai sokat tett a talpraállásért. Ez nem az én véleményem,hanem a fent említett elemzőké.
Ilyen értelemben a Fidesz is tehet a sok rászavazóért,mert 8 év óta kampányol a győzelemért,sőt az Egyházak is ezt tették.
Az országban 8 millió szavazásra jogosult van. Ebből 40 % nem ment el szavazni,mert nem talált olyan pártot,akire szavazhatna. Ők a Fideszt sem akarták ! És a szavazók egyrésze sem rájuk szavazott! Ez pedig azt jelenti,hogy csak kb. egyharmad akarja a Fideszt kormányon látni.
A választási törvények szerint természetesen ők győztek. De emiatt nem kell mindenkinek együtt örülni a Fideszesekkel.
Ha a válsztási cédulákon szerepelne olyen rovat is, hogy melyik pártot nem akarom kormányon látni,akkor többen mentek volna el szavazni,és reálisabban látnák az egész lakosság véleményét.
A 2/3 birtokában pedig azt tesznek,amit akarnak.
Nagyon hamar ráébrednek sokan,hogy rosszul választottak. Csak nem biztos,hogy ezen akár 4 év múlva tudnak változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!