Ha lenne ma valami szűkös időszak (például egy háború), akkor a magyar nyugdíjasokban lenne annyi önfeláldozás, hogy inkább ők vesszenek, mint a gyermekeik/unokáik/dédunokáik?
Ha én öreg lennék, akkor tuti mindenem odaadnám a leszármazottaimnak, hogy minél könnyebb legyen nekik.
A kérdés csak azért jutott eszembe, mert a buszmegállóban találkoztam két nénivel, akik arról vitatkoztak, hogy a mai fiatalok megérdemlik-e a sok szenvedést. Az egyik szerint igen, mert ők is szenvedtek régen és a maiaknak is szenvedniük kell, mert tartozunk az öregeknek ennyivel, hogy feladjuk magunkat értük.
A másik néni szerint inkább a hatalom szégyellje magát, hogy annyit lopnak és nem tudnak megélni a fiatalok.
Mi a véleményetek?
Mert ők nem fognak nekem objektív választ adni.
A beszélgetést te magad hallottad. E mellé tedd mellé ezt:
[link] (34:55-től)
Ezek után szerintem te magad is tudod a választ. 3000 Ft-os nyugdíjemelésért bármire képesek. De szó szerint bármire!!!
Mert ők a két kezükkel építették az országot....panelba. Nekik ez jár. És mert nekik szahar volt legyen a gyerekeknek is, meg az unokáknak is. "Hadd tanulják csak meg!"
Éljen a csirkefarhát!!
Általánosságban háborúk idején az öregeket, gyerekeket és nőket elvből biztonságba helyezték, egészen addig amíg egy cérnaszálon függött minden. A náci időszakban Berlin védésében nyugdíjasok és gyerekek egyaránt fegyverkeztek és védték a várost, mindenki a maga lehetőségei szerint.
Hogy most, a magyar nyugdíjasok mit tennének azt nem tudni, de a történelem során több példa is akadt, hogy az öregek is odatették magukat ha kellett.
"egészen addig, amíg *NEM* egy cérnaszálon függött minden"
Javítottam.
objektív választ adni senki sem tud adni- mindig, kivétel nélkül szubjektum válaszol. A kőszikla talán adna, de nem tud válaszolni. Úgyhogy csak kérdezd meg anyukád, apukád, nagyszüleid: elmennétek a sírgödör mélyére, ha arról lenne szó, hogy engem ENGEM, E N G E M megmentsetek?
Valószínűnek tartom, a válasz: igen.
a mai magyar valóságban eleve a nyugdíjas tartja el a fiatalokat.
manapság teljesen megszokott életkép hogy Irma néni viszi hamburgerezni az éhbérért dolgozó unokáját, mert az a fizetésből csak egy undorító szobát tud kifizetni meg élelmiszert venni, hambiizni már nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!