Összehasonlitva Európa (EU) többi (fejlettebb)
országával hogyan itéled meg hazánk polgárainak
rendszeretet iránti igényét?
Figyelt kérdés
Szemetelés,cigarettacsikkek gátlástalan eldobálása ,illegális szemétlerakás,kaotikus és szervezetlen lomtalanitás,erkélyek sufniként vagy lomtárként való használata ,gazfelverte limlommal teli porták stb.Csak kompetens válaszokat várok olyanoktól akiknek van összehasonlitási alapja,tehát jártak más EU országokban.
2010. ápr. 27. 12:04
1/6 anonim válasza:
ezen városok külvárosaiban is jártam:
Róma: koszosabb mint Budapest.
Berlin: patyolat tiszta.
Párizs: hasonló mint Budapest, de tisztább.
Romániában sok városban voltam, nem tudom, hogy csinálják, az utcán egy darab cigicsikket sem látni, pedig szegényebbek mint mi.
2010. ápr. 27. 12:10
2/6 anonim válasza:
csak EU-s országokra vagy kíváncsi? nem teljesen értelek, hogy mi köze ennek az EU-hoz?
2010. ápr. 27. 12:10
3/6 anonim válasza:
Koppenhága, Oslo, Stockholm mind gyönyörű, patyolat tiszta. A német városok nagy része karban van tartva, tisztaságra ügyelnek. A franciák össze-vissza szemetelnek. Prága belvárosa tiszta, amúgy egy lepratelep. London nagy része is OK, viszont van egy-két külvárosi rész, ami necces. Manchester életem egyik leggányosabb helye volt.
Ja, és Brüsszelben is van lomtalanítás, csak ott az emberek nem a sittet rakják ki, hanem a régi bútorokat, a nem használt esernyőt, stb, nem túrják szét a lomisok, és így kulturáltabban végzik el az egészet.
2010. ápr. 27. 12:48
4/6 anonim válasza:
Én Olaszországban élek. Ancona környéke uyganolyan koszos, mint Budapest. Ugyanúgy tele vannak az utcák kutyaürülékkel, mint Pest bizonyos részein. Talán annyi pozítívum van, hogy kevesebb a hajléktalan.
2010. ápr. 27. 13:29
5/6 anonim válasza:
Nem mindegy, Magyarország melyik részére gondolsz. Kelet eléggé lepusztult, sokkal több az igénytelen elem, mint pl Zalában. Tapasztalataim szerint nálunk azok a legszebb, legtisztább községek, ahol az őslakosság nagy része sváb. Sajnos ki kell mondani, a magyarok nagy része igénytelen, nem törődik a környezetével. Tisztelet persze a kivételnek.
2010. ápr. 27. 14:56
6/6 A kérdező kommentje:
Azért irtam az eu országokkal való összehasonlitást hogy nehogy valaki itt pl.Libériával,vagy netán Délkelet Tadzsikisztánnal kezdjen példálózni,és utána meg büszkén kihuzni- és jólérezni magát hogy mi milyen rendesek,környezettisztelök meg tiszták vagyunk az összeszart,csikkekkel és eldobált rágógumikkal tele szemetes utcák ellenére.Az utóbbi hozzászólóval teljesen egyetértek, a magyarok nagytöbbségének nem kéne kimenni az országból hogy rendet tanuljon.Nézzen meg néhány pilisi sváb falut vagy menjen ki Budaörsre.És most senki ne kezdjen azon lovagolni hogy de bizony pl.Piliscsabán is látott valahol egy tyúkszart.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!