Szerintetek is hazugság, hogy csak 600-700 ezer fiatal ment ki külföldre? Nekem nem úgy tűnik.
26 éves vagyok. Visszanéztem a volt osztálytársaimra még gimiből, 38 fős osztály volt, és ebből összeszámoltam, mindössze 3-an (velem együtt 4-en) maradtak itthon. Mindenki ugye meg van facebook-on, van akinek sikerült elvégeznie az egyetemet, van akinek nem. Van akinek piacképes a szakmája, van akinek nem. De így vagy úgy majdnem mindegyik Nyugat-Európában, vagy az USA-ban kötött ki (utóbbiból 2 van) + az egyik csajból stewardess lett a Qatar Airways-nél. Akik itt maradtak, azok közül 3-man még mindig a szüleikkel élnek (én is), egy pedig elköltözött albérletbe a párjával. Én is el fogok menni 1 év múlva, ha meglesz a diplomám.
Akkor végül is hogy jön ki az a 600-700 ezer külföldre kiment fiatal? Nekem ez a szám sokkal többnek tűnik.
Én nem tartom számon mennyi.
Akiket én tudok azok egy része kiment, másik része meg visszajött később, vagy visszajön ha összekapta magát.
Én egy-két ilyen személyt ismerek.
Az ember hajlamos a saját környezetéből felállt tapasztalatait, látottait az ország egészére kivetíteni, hiszen amit nem ismer, arról is ismeretet épít fel a gondolataiban, és rendszerez.
Viszont ez nem feltétlenül ad pontos véleményekre lehetőséget.
A 600-700 ezer kivándorló valószínűleg igaz lehet.Azt viszont nem tudom megmondani,hogy ennél lehetnek e többen külföldön magyarok közül.
Én ismerőseim kb 60% már külföldön él.Főleg Angliában és Németországban,de akad olyan is,aki jelenleg Hollandiában él.Egyébként ismerőseim jelentős része szakmunkás végzettségű,vagy érettségizett.A lényeg az,hogy most már nem csak diplomás emberek mennek ki dolgozni Nyugat Európába,hanem az alacsony iskola végzettségűek is.Szégyen,ami ebben az országban megy.
Nem kell elhinni amúgy a fityeszes propagandát,mert aki kicsit kinyitja a szemét és gondolkozik,az látja,hogy mit művel a jelenlegi vezetés az országgal...Nagyjából semmit.Csak magukat és a haveri köreiket pénzelik.
"A lényeg az,hogy most már nem csak diplomás emberek mennek ki dolgozni Nyugat Európába,hanem az alacsony iskola végzettségűek is.Szégyen,ami ebben az országban megy. "
A személyes tapasztalatim alapján pont azt tudom mondani, hogy leginkább a képzettség nélküliek, meg az olyanok mennek ki akik szakmunkások. Egy szakmunkásnak nem mindegy, hogy itt keres 150-et vagy kint 300-at. Egy informatikusnak meg tök mindegy, hogy itt 350-et vagy kint 450-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!