Szerintetek is hazugság, hogy csak 600-700 ezer fiatal ment ki külföldre? Nekem nem úgy tűnik.
26 éves vagyok. Visszanéztem a volt osztálytársaimra még gimiből, 38 fős osztály volt, és ebből összeszámoltam, mindössze 3-an (velem együtt 4-en) maradtak itthon. Mindenki ugye meg van facebook-on, van akinek sikerült elvégeznie az egyetemet, van akinek nem. Van akinek piacképes a szakmája, van akinek nem. De így vagy úgy majdnem mindegyik Nyugat-Európában, vagy az USA-ban kötött ki (utóbbiból 2 van) + az egyik csajból stewardess lett a Qatar Airways-nél. Akik itt maradtak, azok közül 3-man még mindig a szüleikkel élnek (én is), egy pedig elköltözött albérletbe a párjával. Én is el fogok menni 1 év múlva, ha meglesz a diplomám.
Akkor végül is hogy jön ki az a 600-700 ezer külföldre kiment fiatal? Nekem ez a szám sokkal többnek tűnik.
Tudod hogy szól a mondás... kis hazugság, nagy hazugság, statisztika.
Ez a 600-700 ezer szinte csak arra vonatkozik, aki már állampolgárságot szerzett.
#6 ja, csak a 25 évnyi lakáshitel mellett még mindig fent tud tartani a magyar átlagnál jobb életszínvonalat, míg a 12 évi lakáshitel mellett, max nyomoroghat a saját lakásában!
+ kint nem menő a saját lakás, hisz ha máshol kap melót, akkor felmondja a bérleti szerződést és megy is... magyarok az ilyen lakásmániások, hogy évtizedeket képesek ezért dolgozni!
Visszanéztem most a gimis osztályomat (23-4 évesek vagyunk), erős középiskola, 90% diplomázott, vagy folyamatban van. Tudod hányan vannak külföldön? Ketten. 35-ből.
Sose vonj le ilyen kicsi mintából következtetést. Nyilván az én osztályom sem reprezentatív, meg a tiéd se.
"+ kint nem menő a saját lakás, hisz ha máshol kap melót, akkor felmondja a bérleti szerződést és megy is..."
én sajnos nem bulvárból és szólásmondásból tanulok közgázt, úgyhogy tudom hogy mekkora marhaság is ez...
egy londoni ház 1 millió font kiadható ~100font/hét ért, vastagon áll benne a veszteség, hogyha szembeállítjuk a biztos 1% hozamot ígérő államkötvényekkel
ha ott albit veszel ki és nem vagy tökkelütött, akkor a lakásra spórolt pénzed a bankban jobban fial, mint a saját lakásban lakás költsége
magyarországon viszont ez az arány fordítva van, ezért menő saját ingatlanban lakni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!