Mi az a libsi? Kikre mondják? Te az vagy? Felvállalod? Olyasmi lehet, mint a komcsi?
A "libsi" a liberális akar lenni, csak jobboldaliul van. Szabadelvűséget jelent, de ha beírod a gugliba a wikipédián pl szépen össze van foglalva.
Sajnos az utóbbi időben szitokszó lett belőle, pedig az egész európai néppárti jobboldal, Merkellel együtt liberálisnak vallja magát. Pont az ellentéte a komcsinak, leginkább azért mert a liberalizmus a magántulajdon védelmét, tiszteletét hirdeti, addig a kommunizmus a közös javakban hisz.
Pont olyan. Elméletileg a liberális "beceneve", gyakorlatilag mindenkit ezzel a jelzővel illetnek, aki nem kormánypárti/jobbikos.
Bár számtalanszor megkaptam már, nem vagyok az.
Kiegészítve az előttem szólókat:
Egyesek szerint antiszemita felhangja is van, mivel szerintük ez a Liberális és a Bibsi (=zsidó) szavak összeolvadása.
Én ennek nem vagyok a híve, szerintem egyszerűen lekicsinylő becézés, mint a komcsi, japcsi, stb..
Libsi.
Valami wikipédiás, sehol nem létező, max nyomokban fellelhető eszme, ami mögé bújva egyesek előadják a nagy elfogadót, a haladó értelmiségit, közben meg semmivel nem különbek azoktól, akik ellen harcolnak.
Tipikus példa, egyik kedvenc mondatuk:
"A magyarok rasszisták."
Remélem nem kell kifejteni, hogy mi ezzel a probléma.
A legjobb, hogy nem határolódnak el tőle, hanem próbálják megmagyarázni, hogy ez mennyire igaz.
Esetleg itt van egy kis cikk a liberalizmus áldozatairól:
Én komcsi (pontosabban kommunista szimpatizáns) vagyok és undorodom a liberálistól. Mert amit és akit a véleményformáló értelmiség arrogáns módon liberálisnak nevez, annak semmi köze nincs a szabadsághoz - vagy csak nagyon áttételesen. Úgy mint a kizsákmányolás szabadsága, az emberi jogok SZABAD megkurtítása. Az ún. neoliberalizmus pedig a gyakorlatban olyan elveket takar, amit egy jobb korban csak úgy neveztek, hogy neokolonializmus (=újgyarmatosítás).
Ez így elég durván hangzik. Ennél durvább már csak az lesz, ami most következik: tehát az illiberális állam. Más formában: putyinizmus, NER, turáni átok - tkp. a megjavított fasizmus. (Mussolini, Gömbös, Netanjáhu, és a Fekete Százak után.) Dalolva és menetelve masírozunk afelé. Mellesleg ahogyan azt az "ó-sztálinisták" és maoisták megjósolták volt - vagy fél évszázaddal ezelőtt. Még mielőtt kitakarították őket a reformerek: az a sok okostojás, akik azóta már jól eleresztett polgárok.
De tudják egyesek szidni a liberalizmust, de többek között a liberalizmusnak köszönhetik, hogy írkálhatják ide a baromságaikat mindenféle következmény nélkül. De eszükbe se jut, hogy a kommunizmusban ezt nem lehetett volna csak úgy megtenni.
Kérdezőnek: A legfontosabb különbség, hogy míg a liberalizmus nem csak a saját, hanem a másik szabadságát és véleményének szabadságát is hirdeti , addig a kommunizmus megpróbálja elnyomni a másképp gondolkodókat. A jobbosok is nehezen viselik a másképp gondolkodókat, miközben elfelejtik, hogy ők vannak kormányon már lassan 7 éve.
Mi az a libsi?
Liberális.A libsi annak a rövidített verziója.
Kikre mondják?
Például, akik támogatják a közel-keleti,afrikai migrációt, genderizmust meg a hasonlókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!