Mit gondolsz arról mikor egy fiatalt a szülei biztatnak hogy szavazzanak arra amit ők mondanak?
Azt hiszem nem kell kifejtenem, volt már itt is ilyen válaszoló aki írta hogy a szülei azt mondták szavazzon "NEM"-re és arra szavazott okt.2-án. De volt hogy egy videóba láttam amikor lány azt mondta hogy 2014-ben apja azt mondta szavazzon a Fidesz-re és arra szavazott.
Mi erről a véleményetek? Miért nincs saját döntésük sokaknak? Miért hallgatnak a szülőkre?
Az anyám a húgomat úgy vitte el, hogy a húgom még főiskolára jár és még egyáltalán nem foglalkozott soha a politikával, de a 2 évvel ezelőtti választásra is elküldte.
Amikor ezzel szembesítettem akkor meg fel volt háborodva. Egyébként elég gáz, hogy már a saját családtagjainkkal sem lehet beszélni, mert a Fidesz üvöltő kampánya mindent elnyom.
Itt nem arról van szó, hogy arra szavaz, amit otthon hall, hanem hogy a szülő gyakorlatilag belekényszeríti őt az egészbe.
Nekem 2 éve volt az, hogy nagyanyámnak volt ismerőse a választási bizottságban és direkt figyeltette apámat, anyámat és engem, hogy elmegyünk-e szavazni a Fideszre, mert ő azt parancsolta nekünk, hogy arra kell.
Aztán, amikor leadták neki a drótot, hogy nem mentünk, akkor jött a telefon, hogy most azonnal öltözzünk fel és induljunk meg a Fideszre szavazni.
Na, ez normális szerinted?
"Egy 18 éves fiatal, még gyerek, nincs önálló véleménye."
Ezért emelném meg a korhatárt. Egy mai 18 évesnek gőze nincs még csak arról se, hogy egyáltalán milyen pártok vannak. A középiskolai tananyagba pedig egy minimális politológiát is beletennék, hogy legalább az irányzatokkal, pártokkal tisztában legyenek.
"Aztán, amikor leadták neki a drótot, hogy nem mentünk, akkor jött a telefon, hogy most azonnal öltözzünk fel és induljunk meg a Fideszre szavazni."
Nem lehet kötelezni senkit, h szavazni menjen, ez a választási szabadság megsértése, amit leírtál. De ez a tempó jobboldalon...
"# 6: Képzelheted, milyen tárgyilagos és elfogulatlan lenne az a középiskolai tananyag... így inkább ne."
Hát igen, ezt mondja az, aki nem tudja mi az a politológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!