Mit szóltok hozzá, hogy valakit azért kirúgtak mert ellenezte a vasárnapi munkavégzést?
Pedig a kirúgott munkavállaló egészen korrektül fogalmazott Facebookon, még a cég nevét sem írta el.
Ahhoz képest, amiket Facebookon látni, azokhoz képest meg különösen normális poszt volt.
Mondjuk arról a cégről tényleg rosszakat hallani.
Főleg azaz abszurd, hogy a cég németországi részénél kisebb az előírt darabszám.De, fizetésben mondanom sem kell, a többszöröse, amit Magyarországon kapnak.
Na, ez az igazi kizsákmányolás.
Alapból nem dolgoznék ilyen helyen, sori munkát, meg ha ütnének sem csinálnék.
Magyarországon jobbágytartás van és a német is tudja ezt.
Úgy is állnak hozzánk, mert tudja, hogy megteheti.
- nem egészen a vasárnapi munkavégzés volt a probléma
- ugyanakkor tényszerű volt, nem említett nevet és üzleti titkot se adott ki
- szerintem a munkáltatónak semmi köze hozzá, hogy mit csinálok munkaidőn kívül
- egyébként is a céget minősíti, hogy hogyan reagáltak rá
Ami szerintem a valódi kérdés az ehhez hasonló eseteknél, hogy a Facebook mennyire számít közfelületnek. Ha nyilvános a poszt, az olyan, mintha a tévében olvasnál be a cégnek, ami mondjuk nem igazán korrekt. Ha viszont nem nyilvános, akkor szerintem az magánbeszélgetésnek minősül, és ha a főnököt elküldöm a káanyjába, ahhoz se lehet semmilyen szava hivatalos személyként.
Szóval mindenképpen undortó és elfogadhatatlan szerintem, amit a cég tett, ugyanakkor a munkavállaló részéről sem teljesen korrekt a hátuk mögött szidni a munkaadót.
Nem azért rúgták ki, mert ellenezte a vasárnapi munkavégzést, hanem azért, ahogy ennek hangot adott. Hogyan vársz értelmes választ, ha már a kérdésben hazudsz, manipulálsz?
Mondom ezt úgy, hogy magam sem értek egyet a cég viselkedésével. Te viszont csak hőbörögni próbálsz, mint a sipákoló öregasszonyok a piacon.
En szemely szerint erosnek erzem a reakciot, de attol meg lehet jogszeru.
En elso korben felszolitottam volna a dolgozot, hogy a jovoben tartozkodjon a ceg nyilvanos szapulasatol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!