Ha a FIDESZ megkapja azt a bizonyos kétharmadot, azt miért nevezhetnénk demokráciának?
A demokrácia ha külömböző nézetű emberek szavaznak és a külömböző nézet ellenére egyet akarnak...
Másrészt ha egy párt dönt akkor tulajdonképpen egy ember dönt...mivel ha a párton belül valaki mást akar képtelen tartózkodni külömben jön az ejnye bejnye...
Magyarán ha a FIDESZ leszavazhatatlan lesz...az szerintem nem túl demokratikus...inkább királyságra hasonlít...mert mindegy mi van, az az egy ember irányít aki a FIDESZ-ben kimondja az utolsó szót...Ti hogy látjátok?
Én nem tudom mikor van...én csak kérdeztem, hátha rosszul látom a dolgokat...de úgy tűnik ti is azt látjátok...Mert pártokon belül vagy azt mondja a képviselő amit a "felettes" akar, vagy halgass a neve...
Szóval még ha benn van a parlamentben 20 párt is az akkor is csak 20 akarat és enm annyi ahány hely van a parlamentben...
ennél sokkal kevesebb párt van és ha van kétharmad akkor mindenben ők döntenek...nincs aki azt mondja hogy "na azt már nem"...mert a többi párt se mond ok nélkül nemet dolgokra...persze tudom erre van véleménye mindenkinek...
1.Nincs olyan szó,hogy akülöMbség
2.Mi választottuk meg
3.Az mszp és a szdsz 1994-1998 között szintén a mi szavazataink alapján 2/3 feletti eredménnyel voltak a Parlamentben
Most lehetne vitatkozni arról hogy a FIDESZ is kapott már lehetőséget és ők nem lettek újraválasztva...mindegy...
Az MSZP meg elk*rta
Ez van...de valami ellenzék kell...de ha kétharmad van akkor az ellenzék ki van herélve...
Én nem tudom mikor van...én csak kérdeztem, hátha rosszul látom a dolgokat...de úgy tűnik ti is azt látjátok...Mert pártokon belül vagy azt mondja a képviselő amit a "felettes" akar, vagy halgass a neve...
Szóval még ha benn van a parlamentben 20 párt is az akkor is csak 20 akarat és enm annyi ahány hely van a parlamentben...
ha jól emléxem (most ebbe tényleg nem vagyok biztos) anno lengyelországban volt a rendi országgyülés idején egy olyan jog hogy h az országgyülési nemeseknek vétó joga volt, tehát h ha csak egy embernek nem tetszett a törvény akkor ujra az egész, igy eléggé döntésképtelen volt az ország..
amugy nem rossz ez a kétharmad... legalább nem hivatkozhat a fidesz arra hogy az ellenzék miatt nem tudta megvalósitani a programját, (parlament szükités, adócsökkentés, stb) h a többiek leszavazták...
1. Tanulj meg helyesen írni
2. Miért nem demokrácia, ha emberek szavazták meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!