Ha a FIDESZ megkapja azt a bizonyos kétharmadot, azt miért nevezhetnénk demokráciának?
A demokrácia ha külömböző nézetű emberek szavaznak és a külömböző nézet ellenére egyet akarnak...
Másrészt ha egy párt dönt akkor tulajdonképpen egy ember dönt...mivel ha a párton belül valaki mást akar képtelen tartózkodni külömben jön az ejnye bejnye...
Magyarán ha a FIDESZ leszavazhatatlan lesz...az szerintem nem túl demokratikus...inkább királyságra hasonlít...mert mindegy mi van, az az egy ember irányít aki a FIDESZ-ben kimondja az utolsó szót...Ti hogy látjátok?
"Ha a FIDESZ megkapja azt a bizonyos kétharmadot, azt miért nevezhetnénk demokráciának?"
mert megszavazták/megszavazzák.
A képviseleti demokrácia már csak ilyen. Amire te gondolsz (folyamatos beleszólás a választók részéről) az a közvetlen demokráciák sajátja.
Ilyen volt az ókorban a Görögöknél, de ilyen van jelenleg Svájcban is.
A legtöbb országban azonban a képviseleti demokrácia az elterjedt.
sokan azzal takaróznak, hogy az ország FELE fideszes, nos meg kell hagyni, hogy csak a szavazótábor fele lehetne, de annak is kb a 60% -nak a fele az aki valóban fideszre voksolt.
ezenkívül ha az lenne, hogy minden párt elmondhatja, hogy mit akar csinálni, mi a programja, mi a terve, és ennyi. és ez alapján dönthetnének az emberek, akkor az lenne demokrácia.
az, hogy a pralamenti pártok meg a párt polgármesterek, a párt színekben futtatott TV-k folyamatosan bizonyos pártokat járatnak le, hazudoznak, stb, ez nem demokrácia. ez manipulálás. ennyi.
a többi pedig a 2/3 közel nem demokrácia a parlamenten belül jah.
azért hivjuk demokráciának mert az emberek tudatosan szavaztak a fideszre, tudják hogy 4 évre választják meg... tehát ki választotta meg a fideszt? a nép.. innentöl kezdve demokráciának hivhatjuk...
hogymiért nincs beleszólása jobbna a népnek az irányitásba? az lenne a legnagyobb hülyeség... nehogy már én döntsek arról hogy kell-e adót emelni vagy sem, mer én csak azt látom ebből h nekem többet kell fizetnem, miközben lehet hogy az ország gazdaságának mindenképp kéne az a kis adóemelés ( ez csak egy példa volt), franciaországban volt anno III Napóelon idején olyan egyeduralom hogy közben a nép azt hitte hogy demokrácia van, hisz kiirt nem egy népszavazást is különbözö törvényrendeletkről, de ugye ezek olyan kérdések voltak amire egyértelmü volt a válasz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!