Titeket a fidesz nem ösztönöz arra, hogy többet dolgozzatok és keresetek többet?
„Az átlagbérnél már jobban jár. Akkor ez arra ösztönzi az embert, hogy keressen többet az átlagbérnél. Nem? A 16 százalékos adónak egyetlen üzenete van, aki többet dolgozik, attól nem vesz el aránytalanul többet az állam” – mondta Cséfalvai Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
1, Ahoz hogy többet dolgozz, ahoz több munka kellene, ami ugye nincs. Mivel recesszióba folytotta maga a fidesz a reálgazdaságot!
2, Már Európában így is a magyarok dolgoznak a legtöbbet.
3, A Magyar gazdaságszerkezet olyan hogy ha többet dolgozól akkor nem többet fogsz keresni, hanem leértékelődik az a munkamennyiség amit addig végezték!
Az az nem többet fogsz keresni, csak többet dolgozni ugyan annyiért mint előtte.
Innen is látszik hogy a fidesz nem ismeri a Magyar sajátosságokat és hogy annyira elhibázott és ostoba gazdaságpolitikát folytat ami már az amúgy hozzá nem értő de logikusan gondolkodók számára is feltűnő.
Csak gondolkodj!
Hiába az 1 kulcs, csa 1, nincs a teljesítmény emeléséhez megfelelő fogyasztási igény, 2, ha olyan inézkedéseket törvényeket hoz a fidesz ami leértékeli a munka árát, korlátozza a munkaerő jogait.
Az az, nem a bér fog nőni, hanem csak az elvárt teljesítmény, ami egy nagyon elhibzott versenypolitika!
Heti 6 napot nyomok 80ezerért. Az elődöm is 6 napot húzott le. A különbség, hogy mióta itt vagyok, 30-40% nagyobb a forgalom, és a reklamáció konvergál a nullához. Ő is 80-at vitt haza én is annyit viszek. Béremelésről még csak beszélni sem lehet. A munkáltatóm ezután ezt a teljesítményt fogja alapul venni. Szóval ha jönne egy nálam rosszabb akkor ő kevesebbet fog keresni. Ha jobb jön akkor ugyanúgy 80-at visz majd haza.
Még feljebb kéne emelni a minimálbért.... Akkor tuti munka nélkül is maradnék. Így is állandóan a járulékok miatt panaszkodik.
Én is magamat ösztönzöm, hogy többet keressek. Most informatikai középvezetőként igencsak jól keresek. Nem a kormány csinálta ezt meg nekem, nem GyF vagy OV, hanem én. Nem volt egyszerű, de felküldöttem magam ide (30 évesen). Ennyi. Mindenki 90%-ban a saját szerencséjének a kovácsa. A maradék 10% lehet független tényező, ez igaz. Csak sajnos az emberek (főleg a magyarok) szeretik a saját lúzerségüket (bocsánat, de ezt gondolom) mindig a kormányra fogni, vagy a munkáltatójára, vagy bárkire, ahelyett, hogy magukba néznének.
Itt nem arra gondolok, hogy ha valaki 80-at keres, akkor az lúzer. Nem! Lehet, hogy 80.000-t napi 2 órás takarításért visz haza, ami azt jelenti, hogy jól megfizetik, és elismerik amit csinál, de ennyi a szakmában a csúcs.
Viszont aki panaszkodik, hogy robotol mint az állat, kihajtja a belét, és minimálbért keres, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Fel kéne emelni a popsit, el kéne húzni a szülőfaluból és keresni a jobb lehetőséget.
Egy biztos, a jó pozíció és a jó fizetés nem fog házhoz menni, csak az éhbér.
"Én is magamat ösztönzöm, hogy többet keressek. Most informatikai középvezetőként igencsak jól keresek. Nem a kormány csinálta ezt meg nekem, nem GyF vagy OV, hanem én. Nem volt egyszerű, de felküldöttem magam ide
Neked van még egy felfogásod!!
Itt nem az a gond hogy nincs kompenzálva a magasabb értékű munka, hanem azzal van a baj hogy az átlag álltalános munkának nincs annyi jövedelem díjjazása hogy megéljen belőle az ember. Mi az hogy csak egy adott szakmában a csúcs élhet meg? Akkor csak egy takarító lehet az országban a többi meg is dögölhet?
De nézzünk téged!
Ha a te elvedet követjük és holnaptól minden évben 20000 informatikus végez, és képzi magát tovább, akkor néhány év és mehetsz a levesbe te is, mert elvégzik a munkádat majd minimálbérértr is.
Az az, az átlag munkabér a nagyon alacsony, aminek semmi köze az iskolázottsághoz. A gazdaságpolitikánk amit 21 éve követünk az ami nem engedi fejlődni a béreket.
Nem az a gond hogy egy takarító és egy szaki között dupla a fizu, és hogy egy középvezető esetén ismét duplázódik!
Hanem hogy a takarítónak is meg kell tudnia napi 8 ó munkából élnie, különben eltűnik a munkák alól az alap, az akik elvégzik!
De ha a te írásod nézem, lassan megértem hogy miért ennyire kaka a magyar gazdaság. Hiszen te mint művelt középvezető ennyit nem vagy képes magadtól megérteni akkor nem kell csodálkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!