Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket a fidesz nem ösztönöz...

Titeket a fidesz nem ösztönöz arra, hogy többet dolgozzatok és keresetek többet?

Figyelt kérdés
Mert ugye ez az oka az adómódosításoknak. Aki többet keres és aki többet keres az jobban jár. Ezzel akarnak minket ösztönözni, hogy keressünk többet.
2011. nov. 4. 10:02
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
*aki többet keres az jobban jár
2011. nov. 4. 10:03
 2/18 A kérdező kommentje:

„Az átlagbérnél már jobban jár. Akkor ez arra ösztönzi az embert, hogy keressen többet az átlagbérnél. Nem? A 16 százalékos adónak egyetlen üzenete van, aki többet dolgozik, attól nem vesz el aránytalanul többet az állam” – mondta Cséfalvai Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

[link]

2011. nov. 4. 10:07
 3/18 Antimod ***** válasza:
100%
A Fidesz kedvéért sem fogok beledögleni a munkába. Annyit keresek, hogy tűrhetően megéljek belőle, és punktum.
2011. nov. 4. 10:09
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

1, Ahoz hogy többet dolgozz, ahoz több munka kellene, ami ugye nincs. Mivel recesszióba folytotta maga a fidesz a reálgazdaságot!

2, Már Európában így is a magyarok dolgoznak a legtöbbet.

3, A Magyar gazdaságszerkezet olyan hogy ha többet dolgozól akkor nem többet fogsz keresni, hanem leértékelődik az a munkamennyiség amit addig végezték!

Az az nem többet fogsz keresni, csak többet dolgozni ugyan annyiért mint előtte.

Innen is látszik hogy a fidesz nem ismeri a Magyar sajátosságokat és hogy annyira elhibázott és ostoba gazdaságpolitikát folytat ami már az amúgy hozzá nem értő de logikusan gondolkodók számára is feltűnő.

Csak gondolkodj!

Hiába az 1 kulcs, csa 1, nincs a teljesítmény emeléséhez megfelelő fogyasztási igény, 2, ha olyan inézkedéseket törvényeket hoz a fidesz ami leértékeli a munka árát, korlátozza a munkaerő jogait.

Az az, nem a bér fog nőni, hanem csak az elvárt teljesítmény, ami egy nagyon elhibzott versenypolitika!

2011. nov. 4. 10:22
 5/18 anonim válasza:
100%

Heti 6 napot nyomok 80ezerért. Az elődöm is 6 napot húzott le. A különbség, hogy mióta itt vagyok, 30-40% nagyobb a forgalom, és a reklamáció konvergál a nullához. Ő is 80-at vitt haza én is annyit viszek. Béremelésről még csak beszélni sem lehet. A munkáltatóm ezután ezt a teljesítményt fogja alapul venni. Szóval ha jönne egy nálam rosszabb akkor ő kevesebbet fog keresni. Ha jobb jön akkor ugyanúgy 80-at visz majd haza.

Még feljebb kéne emelni a minimálbért.... Akkor tuti munka nélkül is maradnék. Így is állandóan a járulékok miatt panaszkodik.

2011. nov. 4. 10:35
 6/18 anonim ***** válasza:
Engem arra ösztönöz, hogy minél kevesebbet dolgozzak, hiszen szinte a teljes fizetésem elviszik. Legalább akkor vigyenek kevesebbet.
2011. nov. 4. 10:45
 7/18 anonim ***** válasza:
Én saját magamat ösztönzöm, hogy több pénzem legyen. A fizetésemet beosztom, nem költök felesleges dolgokra, megtakarítok, gyűjtögetek. Ehhez egyik pártnak sincs köze, az előző kormány alatt is ezt csináltam.
2011. nov. 4. 11:01
 8/18 anonim ***** válasza:
Mindenki többet keres,a baj csak,az,hogy nem talál.
2011. nov. 4. 11:06
 9/18 anonim ***** válasza:
48%

Én is magamat ösztönzöm, hogy többet keressek. Most informatikai középvezetőként igencsak jól keresek. Nem a kormány csinálta ezt meg nekem, nem GyF vagy OV, hanem én. Nem volt egyszerű, de felküldöttem magam ide (30 évesen). Ennyi. Mindenki 90%-ban a saját szerencséjének a kovácsa. A maradék 10% lehet független tényező, ez igaz. Csak sajnos az emberek (főleg a magyarok) szeretik a saját lúzerségüket (bocsánat, de ezt gondolom) mindig a kormányra fogni, vagy a munkáltatójára, vagy bárkire, ahelyett, hogy magukba néznének.

Itt nem arra gondolok, hogy ha valaki 80-at keres, akkor az lúzer. Nem! Lehet, hogy 80.000-t napi 2 órás takarításért visz haza, ami azt jelenti, hogy jól megfizetik, és elismerik amit csinál, de ennyi a szakmában a csúcs.

Viszont aki panaszkodik, hogy robotol mint az állat, kihajtja a belét, és minimálbért keres, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Fel kéne emelni a popsit, el kéne húzni a szülőfaluból és keresni a jobb lehetőséget.

Egy biztos, a jó pozíció és a jó fizetés nem fog házhoz menni, csak az éhbér.

2011. nov. 4. 11:10
 10/18 anonim ***** válasza:

"Én is magamat ösztönzöm, hogy többet keressek. Most informatikai középvezetőként igencsak jól keresek. Nem a kormány csinálta ezt meg nekem, nem GyF vagy OV, hanem én. Nem volt egyszerű, de felküldöttem magam ide

Neked van még egy felfogásod!!

Itt nem az a gond hogy nincs kompenzálva a magasabb értékű munka, hanem azzal van a baj hogy az átlag álltalános munkának nincs annyi jövedelem díjjazása hogy megéljen belőle az ember. Mi az hogy csak egy adott szakmában a csúcs élhet meg? Akkor csak egy takarító lehet az országban a többi meg is dögölhet?

De nézzünk téged!

Ha a te elvedet követjük és holnaptól minden évben 20000 informatikus végez, és képzi magát tovább, akkor néhány év és mehetsz a levesbe te is, mert elvégzik a munkádat majd minimálbérértr is.

Az az, az átlag munkabér a nagyon alacsony, aminek semmi köze az iskolázottsághoz. A gazdaságpolitikánk amit 21 éve követünk az ami nem engedi fejlődni a béreket.

Nem az a gond hogy egy takarító és egy szaki között dupla a fizu, és hogy egy középvezető esetén ismét duplázódik!

Hanem hogy a takarítónak is meg kell tudnia napi 8 ó munkából élnie, különben eltűnik a munkák alól az alap, az akik elvégzik!

De ha a te írásod nézem, lassan megértem hogy miért ennyire kaka a magyar gazdaság. Hiszen te mint művelt középvezető ennyit nem vagy képes magadtól megérteni akkor nem kell csodálkozni!

2011. nov. 4. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!