Ha Budapest az ország legfejlettebb része, akkor miért egy szemétdomb a belvárosa és a legtöbb kerülete?
Valami borzalmas milyen igénytelenség van ott, annyi a szemét, a dzsuva, a retek mindenhol ráadásul a belvárosnak már konkrétan állott pisi szaga is van. Miért nem takarítanak? Nincs pénz a közfenntartókat megfizetni, vagy azt is lenyúlja az állam?
És még mielőtt valami mondaná, hogy ez azért van mert hát Magyarország, akkor tudok magyar ellenpéldát mondani, ott van például Szeged, teljesen tiszta és szép belvárossal.
Ahol rengeteg ember fordul meg, ott több lesz az igénytelen is. Az éjszakai élét egyik mai központjában, a Kazinczy u. környékén hétvégente estétől meg sem bírsz mozdulni a mulatozó helyiektől és külföldiektől – az ott dolgozók szerint hétfő reggel iszonyat, ami van ott van, de elég gyorsan rendbe szokták tenni azért a közterületesek… bár a lehúgyozott falakat, oszlopokat nyilván nem tudják mind letakarítani.
Nem tudom, Szeged belvárosában milyen nyüzsgés van, de úgy sejtem, oda nem szerveznek még külföldről is „bulijáratokat” rendszeresen.
A Belváros (5. kerület) szerintem viszonylag rendezett. Nem mondjuk a 7. vagy 8. kerületet mondod "belvárosnak" ?
Mert ott tényleg nem olyan nagy a tisztaság, de az nem is belváros.
Ez mitől politikai kérdés?
Közmunkásokkal kéne rendet rakatni!
Azért, mert Budapesten még mindig nagyon toleránsak azzal a szokással, hogy a metróaluljáró hajléktalanszálló funkciót töltsön be.
A Budapesti metrórendszer emellett példátlanul forgalmas. Bécsben is vannak csövik, azért nincs végig matracokkal, mint a balhán vagy a deákon gyakorlatilag állandó jelleggel.
"akkor tudok magyar ellenpéldát mondani, ott van például Szeged, teljesen tiszta és szép belvárossal."
Szegeden nem éri meg csövezni, mert nincs sok gazdag külföldi turista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!