Budapest nagy része miért ilyen lepukkant, ha egyszer a legfejlettebb az országban?
Én kelet-Magyarországról jöttem, annak sem a legjobb régiójából, de még engem is zavar, hogy a burzsuj budai részeket (amik a város 10-20%-át teszik ki, mert a budai oldalon sem burzsuj ám minden rész) leszámítva a város teljesen lepukkant, telis-tele van régi, omladozó épületekkel, felújítatlan panelekkel, koszban úszó terekkel, aluljárókkal és még sorolhatnám. Szóval az összhatás a városról az nekem elég rossz, egyáltalán nem egy szép város (a parlament környéki részt és a hidakat, hősök terét leszámítva).
Egyszóval, hogy lehet, hogy én kelet-Európai szemmel is lepukkantnak látom Budapestet, amikor elvileg ez a város sokkal fejlettebb mint az ország többi része?
A megtermelt jövedelem java részét pedig vagy a multik vagy a kedves politikusok lapátolják kifelé az országból offshore számlákra esetleg "szociális támogatás" lesz belőle.
Pedig mennyivel szebb lehetne, ha ezeknek a milliárdoknak csak a töredékét rászánnák mondjuk a Keleti pu. környékén lévő omladozó vakolatú már-már műemlék épületek korhű felújítására és nem ilyen-olyan cégeknek adnák el, hogy bedózerolva iroda vagy parkolóházakat, plázákat építsenek a helyükre (lásd Radetzky-laktanya).
Úgy lehet, hogy a magyar az egy igénytelen nép.
Ha beszélgetsz például egy fideszes zombival, akkor szerinte nem probléma az, hogy amikor létrehoznak valami újat vagy felújítanak egy régi épületet, akkor azt 4-5-szörös áron csinálják meg, mert a pénz így is magyarokhoz kerül, ráadásul a gonosz, ördögi zemeszpé még nem is nemzeti és milyen jó, hogy a Fidesz van kormányon, mert most minden tökéletes és minden a helyén van.
Ez egész egyszerűen igénytelenség, hogy teljesen elfogadhatónak tartanak ilyen mértékű pazarlást, ami ha nem létezne, akkor a dolgok sokkal jobban mennének és a régi, szétlőtt és omladozó épületekre is tellene a költségvetésből.
De nem, ide ez nem kell, nekünk jó a szar is, mert nemzeti színű masni van rajta és akkor már minden nagyon remek. A zemeszpés szar nem volt jó, mert azon nem volt nemzeti masni.
Erről ennyit...
Igazából a nálunk fejlettebb országokban is a nagyvárosok mutatnak rosszabb képet a kisvárosoknál ebből a szempontból, miközben a nagyvárosok fejlettebbek gazdaságilag. Pl. Svájcban Zürich meglehetősen mocskos, koszos, svájci léptékekben különösen, de egy alföldi kisvároaból érkező is annak találná.
A másik a kultúra. Bizonyos országokban vagy országrészekben fontosabbnak érzik a házak kinézetét, az utcák tisztaságát, stb., stb. Pl. Franciaország sokkal koszosabb, mint Ausztria. Én ez alapján persze nem ítélem el a franciákat, és nem dicsőítem az osztrákokat, mert minden népnél nagy átlafban máshol vannak a priorítások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!