Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapest nagy része miért...

Budapest nagy része miért ilyen lepukkant, ha egyszer a legfejlettebb az országban?

Figyelt kérdés

Én kelet-Magyarországról jöttem, annak sem a legjobb régiójából, de még engem is zavar, hogy a burzsuj budai részeket (amik a város 10-20%-át teszik ki, mert a budai oldalon sem burzsuj ám minden rész) leszámítva a város teljesen lepukkant, telis-tele van régi, omladozó épületekkel, felújítatlan panelekkel, koszban úszó terekkel, aluljárókkal és még sorolhatnám. Szóval az összhatás a városról az nekem elég rossz, egyáltalán nem egy szép város (a parlament környéki részt és a hidakat, hősök terét leszámítva).

Egyszóval, hogy lehet, hogy én kelet-Európai szemmel is lepukkantnak látom Budapestet, amikor elvileg ez a város sokkal fejlettebb mint az ország többi része?

2016. júl. 29. 00:52
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*kelet-Magyarországi szemmel
2016. júl. 29. 00:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A "fejlettséget" gazdasági mutatók, termelt jövedelem alapján számolják, nem a mocsok mennyisége alapján.
2016. júl. 29. 01:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A megtermelt jövedelem java részét pedig vagy a multik vagy a kedves politikusok lapátolják kifelé az országból offshore számlákra esetleg "szociális támogatás" lesz belőle.

Pedig mennyivel szebb lehetne, ha ezeknek a milliárdoknak csak a töredékét rászánnák mondjuk a Keleti pu. környékén lévő omladozó vakolatú már-már műemlék épületek korhű felújítására és nem ilyen-olyan cégeknek adnák el, hogy bedózerolva iroda vagy parkolóházakat, plázákat építsenek a helyükre (lásd Radetzky-laktanya).

2016. júl. 29. 01:23
 4/12 anonim ***** válasza:
51%
A Keleti-pályaudvar környéke már annak idején is szegénynegyednek készült, a panelek meg a világ melyik táján számítanak szép környéknek?
2016. júl. 29. 01:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem rég jártam Európa "ékszerdobozában" (Prága). Ott is csak szép negyedek szépek, a többi meg putri.
2016. júl. 29. 01:52
 6/12 anonim ***** válasza:
12%

Úgy lehet, hogy a magyar az egy igénytelen nép.

Ha beszélgetsz például egy fideszes zombival, akkor szerinte nem probléma az, hogy amikor létrehoznak valami újat vagy felújítanak egy régi épületet, akkor azt 4-5-szörös áron csinálják meg, mert a pénz így is magyarokhoz kerül, ráadásul a gonosz, ördögi zemeszpé még nem is nemzeti és milyen jó, hogy a Fidesz van kormányon, mert most minden tökéletes és minden a helyén van.

Ez egész egyszerűen igénytelenség, hogy teljesen elfogadhatónak tartanak ilyen mértékű pazarlást, ami ha nem létezne, akkor a dolgok sokkal jobban mennének és a régi, szétlőtt és omladozó épületekre is tellene a költségvetésből.

De nem, ide ez nem kell, nekünk jó a szar is, mert nemzeti színű masni van rajta és akkor már minden nagyon remek. A zemeszpés szar nem volt jó, mert azon nem volt nemzeti masni.

Erről ennyit...

2016. júl. 29. 05:45
 7/12 anonim ***** válasza:
95%
Az, hogy Budapest a legfejlettebb az országban, kb. annyit ér, mint hogy Marika néni a legszebb az öregek otthonában.
2016. júl. 29. 08:19
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert többség nagyon igénytelen.
2016. júl. 29. 10:43
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Igazából a nálunk fejlettebb országokban is a nagyvárosok mutatnak rosszabb képet a kisvárosoknál ebből a szempontból, miközben a nagyvárosok fejlettebbek gazdaságilag. Pl. Svájcban Zürich meglehetősen mocskos, koszos, svájci léptékekben különösen, de egy alföldi kisvároaból érkező is annak találná.

A másik a kultúra. Bizonyos országokban vagy országrészekben fontosabbnak érzik a házak kinézetét, az utcák tisztaságát, stb., stb. Pl. Franciaország sokkal koszosabb, mint Ausztria. Én ez alapján persze nem ítélem el a franciákat, és nem dicsőítem az osztrákokat, mert minden népnél nagy átlafban máshol vannak a priorítások.

2016. júl. 30. 22:40
 10/12 berkilac válasza:
Erdekesnek tartom, hogy mindig a bal es az erosen jobb utalkozik, Orbanozik. Az "orbanista" ahogy ezek az illetok nevezik a mas ertekrendueket. Ismerem ezt a tipust. Mindenki hibas (foleg a kormany) a sajat maga unalmas, egyszeru, sehova se juto eletukert. Minden varost es orszagot emberek alkotnak. A lakok tukre a varos. Ha a magyar embereket atraknak nemetorszagba es azokat ide, hiaba maradnanak helyukon a kormanyok, mia 2 ev alatt hazavagnank a nemet gazdasagot. Mi ilyenek vagyunk. Igy szocializalodtunk. Ha egy udulot takaritani kell, akkor takaritsa a masik, hisz az ove is. Azonban ha hasznalni kell, akkor en megyek, hisz az enyem is. Igy mukodunk.
2016. júl. 31. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!