Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Állami vagy magán?

Állami vagy magán?

Figyelt kérdés
iskola, orvos, fogorvos, állás, közlekedés,stb...
2016. okt. 8. 13:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ebben az országban: egyik rosszabb mint a másik
2016. okt. 8. 13:53
 2/11 A kérdező kommentje:

Azt tudom :D

Viszont nálam inkább állami, fogorvost meg állami helyről ismerem, de magánrendelése van már.

Iskolába, stb én azt mondom, hogy állami, csak tudni kell hova megy az ember.

Állásba is állami, ott is tudni kell, hogy miért közszféra stb... Maszek velem genyó volt, meg az összes magán helyről nekem negatív a véleményem!

Fogorvost meg mondom szaktudás alapján választottam.

2016. okt. 8. 14:11
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem az az ideális, ha a stratégiai és közfeladatokat ellátó szolgáltatók állami kézben vannak, de van olyan terület ahol mindkettő megfér egymással.
2016. okt. 8. 14:33
 4/11 anonim ***** válasza:

magán

(de állami szabályozással)

az állami mindig sokkal rosszabb.

2016. okt. 8. 14:40
 5/11 anonim ***** válasza:
Magán, attól mindig tudod, mit várhatsz. Az állami kiszámíthatatlan.
2016. okt. 8. 15:06
 6/11 A kérdező kommentje:

Én az utolsóra azt tudom mondani, hogy egy nagy marhaság, eddig a magán dolgoktól legfőképp munka terén szemetet kaptam. Egy nagy rakás f st amire ráverték a g cit, aztán azt mondják rá, hogy ez a legjobb amit valaha is elérhetsz munkahelyet!

Bocs hogy káromkodok de ez az igaz.

Eddig érdekes mód az állami szférába kaptam stabil, relatív jól fizető, jó szolgáltatásokat. Normálisan fizetnek mindent, bejárást fizetik normálisan, nincs borítékos marháskodás.

2016. okt. 8. 15:27
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem ezen múlik, hanem a konkrét feladatot ellátó egyén szakmai tudásától, felkészültségétől. Az államnak csak az általános kereteket kell megadnia. A gond csupán az, hogy a túlközpontosított állami apparátus nem demokratikus körülmények között gyorsan tele lesz szakmailag inkompetens pénzhajhászokkal, lásd kancellária-rendszer.
2016. okt. 8. 15:41
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Az egészségügy úgy egészében soha nem lesz jövedelmező. Az csak állami lehet. A magáncégek megbuknak. Lásd Eger. Egyes területei (pl. fogorvos, rtg, vagy ami nem életbevágó dolog), az lehet magán, vagyis jövedelemtermelő.
2016. okt. 8. 15:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed, lesz fogad, ha nincs pénzed, fogatlanul is élhetsz tovább.
2016. okt. 8. 15:52
 10/11 A kérdező kommentje:
7.: szerintem azért a saját szamámba elég jól fel vagyok készülve. Nem erről beszélek hanem a szociális hátteréről, meg mennyit kell dolgozni összesen!
2016. okt. 8. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!