Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok hozzá, hogy Orbán...

Mit szóltok hozzá, hogy Orbán benézte a népszavazást? Szerintetek is rosszul volt feltéve a kérdés?

Figyelt kérdés

2016. okt. 3. 00:08
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Tobas:

Az EU tagság belekeverését én sem értem. Azt valaki más keverte bele, ebben veled egyetértek.

40% feltételezés, ami több, mint 10 éves statisztikán alapszik. Erősen valószínű, bár még mindig feltételezés, hogy a nem szavazók több, mint fele nem bojkottált. Még ekkor is többen vannak azok, akik nem-el szavaztak. Sokkal pontosabb az én feltételezésem, mint amit egyes politikusok állítanak, hogy a nem szavazók őket és az ügyüket támogatták. Ezt tartom sértőnek. és ezért kértem ki a tiszteletet.

Mindemellett a nem szavazóknak több tisztelet nincs ellentmondásban azzal, hogy törvényeket tisztelni kell. Nincs értelme "inkább"-ozni. Mindkettő fontos. Az emberi jog és a állami törvény egyaránt.

Az alaptörvényt módosítani lehet. Erre is volt példa.

Az, hogy a kormány nem tart be valamit - sosem lepett meg. A rendőr is visszaél a hatalmával, de még egy tanár is. Mindenki embertípusból van, aki visszaél a hatalommal, ami neki van. Ezt egy politikus ne tenné meg? :) De most komolyan! Azt értem, hogy egy politikus ilyen esetben mintaként viselkedik.

Ezek az emberek, akik visszaélnek a hatalmukkal, miközben példaként állnak felettünk, nem tartják be az alaptörvényeket, akkor én minek tartsak be bármit? Ez nagyon jogos kérdés!

Pont ilyen megfontolásból szoktam nem követni a belpolitikát, mert ha én úgy élnék, ahogy ők utat mutatnak nekem, nem tudnék szembenézni magammal, mert gyenge vagyok és van lelkiismeretem és nem bírnám el azt a sok mocskot. De ez a migráncsozást nehéz volt elkerülni. Remélem ez után nem lesz ennyire radikális a politika. És nem kell minden nap szembesülnöm, hogy az emberek utálják egymást és széthúzás van a "hazában".

2016. okt. 3. 04:20
 32/38 anonim ***** válasza:
58%
Az a baj a hulyek holt biztosak a velemenyukben, mig az okosak tele vannak ketelyekkel. Jo nagy birkak vagytok, ha azt hiszitek ez a kvotarol szolt. A kvota nincs is, ez egy tervezet volt amit el is vetettek. Hazaarulo aki nem ment el szavazni? Ja persze..inkabb csak volt bennunk annyi esz, hogy nem nyaltuk be a kormany propagandajat, hanem utana neztunk megis mennyi valosagalapja van az egesznek. Ez a szavazas alapbol alkotmanyellenes volt, ennek ellenere megtartotak, sot az ervenytelensege ellenere orban modositana az alaptorvenyt. Kerdem en ez ennyire nem tunik fel a nagy intellektualitassal megaldott nemmel szavazok taboranak? Arrol nem is beszelve a nemzeti jog nem irhatja felul a nemzetkozit, szoval ennek semmi ertelme nem volt, ezt vallaltuk 2004ben mikor unioba leptunk. Ez az egesz szavazas az unio fele iranyulo "ellenforradalom", a migrans kerdes moge ultetve. Tovabba ezzel orban belatast nyerhetett a valasztasok elotti tamogatottsagaba es a propagandajanak sikerebe. Hat ez narancsos bukta volt...ezzel is csak a zsebhoki bajnok onbizalmat novelhettek volna, ami elbukott az ervenytelenseggel. Kerdem en, megis minek sirankozik az a 3 millio birka aki nem latja a fatol az erdot, ha orban kijelentette ervenytelenseg ellenere ervenyesnek szamit szamukra a nepszavazas?! Latjatok ennyire tajekoztalan barom a sok ember, hogy fogalmuk nincsen az egeszrol es ugy okoskodnak..szoval visszatertunk a monologom elejere...gyokerek. Ekezetert elnezest.
2016. okt. 3. 08:22
 33/38 anonim ***** válasza:
66%

#33-as, #13-as vagyok

Ki akartam fejteni a véleményem, de megtetted helyettem. Bele lehetne menni mélyebben, de felesleges vitát szülne, aminek semmi értelme, úgyhogy nem teszem meg.

2016. okt. 3. 09:27
 34/38 anonim ***** válasza:
91%
De úgy van. Én pl. nem mentem el, de ha elmentem volna, én is nemmel szavaztam volna. Ennyit a baLOLdal vicces eszmefuttatásáról.
2016. okt. 3. 14:04
 35/38 Vortrex ***** válasza:
50%

A magyarok közel felét sose érdekelte a szavazás vagy legalább is nem lehet rájuk számítani döntéshelyzetben, a 40%-a meg egyértelműen nem-re szavazott. Szóval érvényesség ide vagy oda, tisztán látszik, hogy még több millió igen szavazat mellé is nyertek volna, talán így még a százalékos megoszlása is nyomatékosabb. Win-win szituáció, csak kis presztízs vesztéssel.

Ami igazán groteszké teszi, hogy az IGEN-ek hiánya tette érvénytelenné a NEM-ek többségét, arról nem is beszélve, hogy az ellenzék ezt a saját győzelmének próbálja beállítani. Ha 0% lett volna az érvényességi minimum, most lenne 40% NEM és mondjuk 15% IGEN, és 45% akit nem érdekel, akkor nem kéne vakarózni, kinek van igaza.

2016. okt. 3. 14:59
 36/38 anonim ***** válasza:
75%
En azt se irom ala hogy hogy az ellenzeknek lenne igaza. Es itt mar nem is az ervenyessegrol van szo. Ugyanugy modosithatjak az alkotmanyt akkor vajon mi ertelme volt ennek? Az, hogy a megvezetesnek koszonhetoen a sok birka elhitt es igy a fidesz melle allt. Semmi koze a migraciohoz. Na meg termeszetesen ahogy irtam az unio ellen is iranyult. Ezzel a 18as valasztasokra szerzett hiveket a zsidesz, mert a sok buta ember nem fog mas alternativat latni es majd johetnek azzal, hogy a migrans kerdesben viktator kiallt a nepert. Meg a faxt...atveri az embereket es mocskos modon manipulalja oket. Az igazsag az, hogy ez egy mocskos banda de sajnos tudja hogyan jatsza ki a demokraciat, magat feltuntetve a jonak.
2016. okt. 3. 15:28
 37/38 anonim ***** válasza:

„Visszatérnénk valóban a NATO-népszavazás kedvéért leszállított érvényességi küszöbhöz, ami ’90 és ’97 között fennállt, tehát ez azt jelenti, hogy miután az elsődleges hatalomgyakorlási forma az a közvetett hatalomgyakorlás, tehát az országgyűlési választásokon a nép a hatalmat a parlamenti képviselőkre átruházza, és ettől egy kivételes hatalomgyakorlási forma a népszavazás, amivel természetesen a nép élhet, visszaveheti ezt a hatalmat, de ebben az esetben szerintem indokolt és elvárható az, hogy legalább minden második választópolgár vegyen részt a szavazáson.”

Gulyás Gergely az Alkotmány-előkészítő bizottság alelnöke , InfoRádió, Aréna, 2011. április 1.

Én úgy gondolom, hogy ez mai is indokolt és elvárható, főleg az Alaptörvény árnyékában.

Na mindegy én várom már, hogy újra bevezessék a vizitdíjat és kórházi napidíjat, hogy ezzel támogassák az egészségügyet, hiszen az a népszavazás ma már politikailag érvénytelen.

2016. okt. 3. 16:14
 38/38 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem is benézte. A közvélemény kutatások alapján sokkal több ember utasítja el a muszlim migránsok Európába települését. Egyes becslések szerint ez az arány akár a 80 %-ot is eléri. Ehhez képest, több mint 8 millió választásra jogosult emberből a drága kampány ellenére sem sikerült elérni, hogy a fele elmenjen szavazni.

Mert ugyan minek is ment volna el? Kvóta nem létezik. A kérdésben ott van, hogy az országgyűlés hozzájárulása nélkül. Amit nagy suttyomban azonnal megtennének amúgy, ha a haveroknak szánt uniós pénz mennyiségének a csökkenése kerülne kilátásba.

Ilyen hülye kérdésre csak hülye választ lehetett adni. Szavazni valamiről, ami nem létezik? Vagy ki lehet vitelezni simán ha megveszik az országgyűlést kilóra? Mert ne legyenek illúzióink, ezek a narancsos képviselők eddig sem az emberek érdekét nézték, hanem a pénz után mennek.

De arra jó volt ez a népszavazás, hogy felmérjék, hogy érzelmekkel mennyi választót tudnak majd az urnához vonzani. Fiatal ismerősöm mondta, hogy őt amúgy a Fidesz nem érdekli, de azért szavazott most, mert aggódik a gyereke jövőjéért. Kérdeztem neki, hogy akkor a rossz oktatási helyzet is ennyire aggasztja? Mert szerintem az, hogy elbarmolták az iskoláink rendes működését, sokkal negatívabban fogja befolyásolni a gyerekek jövőjét, mint egy nem létező kvóta.

Na de visszakanyarodva a számokhoz. Több vélemény szerint Orbán most 3 millió szavazattal megy az Unió elé, ahol annak vezetői majd lemennek kiskutyába és azt lesz, amit Orbán akar. Más vélemény szerint meg pontosan a jelenlegi EU vezetők fogják körberöhögni, hogy nem sikerült neki egy érvényes népszavazást sem összehoznia, ugyanis lehet itt magyarázni, hogy az emberek nagy része amúgy sem szavaz. De ilyen szempontból ez teljesen minden. Több mint 8 millió szavazásra jogosult emberből majdnem 60 % egyáltalán nem méltatta válaszra sem Orbán kérdését. Lehet ezt magyarázni, szépíteni, az eredmény ugyanaz: matematikailag is többen szartak rá, hogy mit kérdezett a vezér, mi lett volna neki fontos, mert még csak el sem ment a választópolgárok fele. Gyakorlatilag ennyit jelentett Orbán az országnak és ezt most ki is fogják használni ellene az EU vezetői, akik eddig sem rajongtak érte. Nem azt fogják nézni, hogy sikerült 3 milliót elvinni, hanem azt, hogy majdnem kétszer akkora azoknak az aránya, akik válaszra sem méltatták.

Még annyit a végére: én például azért nem mentem el - annak ellenére, hogy alapvetően ellene vagyok a muszlimoknak és semmi jót nem nézek ki belőlük - , hogy még véletlenül se járuljak hozzá Orbán hülye kérdésének a sikeréhez.

2016. okt. 4. 00:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!