Október 2 . Mi az érdekük, motivációjuk, gondolatuk . Stb azoknak, akik igen nel fognak voksolni holnap a szavazáson?
Valószínűleg dacból, a csak azért se úgy szavazok, ahogy a Fidesz akarja miatt.
Ez azonban nem jó taktika, az igen szavazat sajnos érvényes, ráadásul csinálja az ellenségképet az idegenszívűekről meg hazaárulókról, zsidókról. Én szépen otthon maradok aztán ha nem lesz meg a négymillió érvényes voks, majd vigyorgok egy jót a Fideszen.
- legelőszöris: ki akarják fejezni a kormányellenességüket
- meg akarják mutatni, hogy ők a nagy emberbarátok (miközben nagyságrendekkel többet költenek pl. gazdátlan kutyákra, mint árva gyerekekre...)
- nem látják át, hogy nem arról szól a kérdés, hogy mi van most, hanem arról, hogy mi legyen a jövőben, amikor a helyzet egyre fokozódni fog, mert fog, senki se tagadja
Nem hiszem hogy ne tudnál egyszerűen utánanézni a neten, de jó, besétálok a csapdába.
A kérdés számomra nem a külföldiekről szól (a kérdésben egy szó sincs illegális határátlépőkről), hanem arról, hogy a magyar parlament felülbírálhatja-e az európait. Az EU és a mi érdekünkben szerintem erre a válasz csakis igen lehet.
Aki nem így gondolkodik, az árt a magyarságnak, mert gyengíti az EU-t. Felér egy hazaárulással.
4
Merjünk kicsik lenni. Emlékszünk.
Én nem értem, miért kell ezt ennyire túlbonyolítani. Svájcban, ahol némi túlzással szinte heti rendszerességgel szavaznak valamiről, vajon ugyanez van? Ha az a kérdés, hogy "Akarja-e, hogy legyen buszmegálló az iskola előtt?", akkor abba is belemagyaráznak mindenféle mögöttes szándékot? Ez lenne a demokrácia?
Szerintem nem. Az a kérdés, ami. Arra kell válaszolni és kész. Hogy akarjuk-e, hogy Brüsszel döntse el vagy nem. Ha az lenne a kérdés, hogy akarom-e, hogy a hatodik szomszédom döntse el, hogy kikkel lakjak egy lakásban, akkor is az lenne a válaszom, hogy nem. Ez ennyi és nem több.
Csakhogy Brüsszel nem a szomszédod, hanem a családod, aminek te is a tagja vagy és akikkel egy lakásban élsz. Ebből a négytagú családból három szeretne befogadni egy menekültet (vagy arányosabban 0,02 menekültet) és már döntöttek is, te is elfogadtad, de üvöltözöl, hogy nem akaroooom.
Ez a népszavazás.
7-es! A baj az, hogy ez a logika miszerint senkinek nincs joga ilyenben dönteni, az ha tovább megyünk oda vezet, hogy semmilyen a hatalomban lévők által meghozott döntést nem ismersz el! Tehát lényegében véve ez anarchizmus, hogy senki se döntsön helyettem, majd én. Ez meg nem működik.
Politikai kérdést meg a kormánytöbbség csinált egy olyan kérdésből, amiben ígyis-úgyis nekik van döntő szavuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!