Miért csinálják ezt? Magyarok muszlim magyarokat közösítenek ki?
Muszlim vallású, de teljes mértékben magyar származású embereket közösítenek ki magyar emberek. Utcán köpködik, beszólogatnak nekik..
Az egy dolog, hogy a kívülről jövőket nem fogadja a zárkózott, idegenellenes, szűk látókörű magyar nép. Ezt még viszonylag meg lehet érteni. De a saját népén belül is kiközösíti azt, aki nem olyan mint ő? Itt tartanánk?
Mennyi a kockázata annak, hogy egy magyar muszlim radikalizálódik ? Mekkora az esély, hogy egy fanatikussá vált magyar muszlim terrorcselekményt követ el Allah nevében ? Ő inkább magyar, európai vagy muszlim ?
Ha egy magyar muszlim radikalizálódik, mit tesz ellene a közössége ? Feljelenti mint biztonsági kockázatot vagy csendben hallgat ?
Nekem egy rohadt életem van és nem szeretném egy nagy durranás közben befejezni.
Sajnos európai muszlim hitszónokok beszédei nekem nem azt mutatják, hogy ez egy békés vallás.
Nem érzem magam biztonságban.
12es, több mint 20 éve van Magyarországon tízezer fő fölötti muszlim közösség. Eddig hallottál róluk bármit? Én is csak tavaly egy előadáson amit katolikusokkal együtt tartottak..
Mennyi az esélye, hogy radikalizálódnak? nagyjából semmi.
De mennyi az esélye annak, hogy az, akit minden nap leköpnek és megkülönböztetnek, radikalizálódik?
Tehát van egy vallás, egy "kultúra" amely nem tekinti egyenrangúnak a nőket, ahol a vérbosszú a becsületsértés esetén természetes stb.
Én elítélem ezt, nem tudom és nem vagyok hajlandó elfogadni. Erre válaszul a muszlim radikalizálódik.
A végén meg én vagyok a hibás, mert ha eltűrném
ő nem radikalizálódott volna.
Bocs, de ez nekem agyrém.
Hol van a liberalizmus határa ? Mi az a viselkedés egy másik kultúrában ami már nem tolerálható ?
Ilyen alapon fogadjunk be kannibálokat is és vegyük tudomásul, hogy az emberevés az ő kultúrájuk szerves része.
Ebből is látszik, hogy nem ismered a muszlim vallást, csak azt, amit a médián keresztül látsz.
Csak hogy a muszlim nők jogairól valami álljon itt:
-Ugye a régi muszlim hagyomány szerint egy férfinak maximum 4 felesége lehet. Azonban a férj köteles mind a négy feleségét egyenlően megbecsülni és eltartani. Ha az egyik feleségének ékszert, ruhát, ajándékot vesz, köteles a többink is, ugyanolyan árban.
-A nő a gyerek anyja. Elvárás, hogy a gyereknek legyen apja is. Ez azért itt nem mindenhol ennyire egyértelmű...
-A muszlim nőnek nem kell dolgoznia, mert a férfi tartja el. De ha akar, elmehet dolgozni és akkor a teljes fizetése az övé lesz, nincs közös kassza, nem kell beadnia sehova. Értsd: a férj eltart 4 nőt, akiknek akár egész kis vagyonkájuk lehet, amiből egy forintot/érmét nem adnak a férjnek.
vérbosszú természetes? kinél?
Te kevered a muszlimot az iszlamistával... ne tedd, az másik kategória!
Értem.
Tehát a jó ember, Allah jámbor követője az a muszlim.
Aki a gonoszságot elköveti az az iszlamista.
Csak én nem tudom őket megkülönböztetni.
ah, 16os...
csak annyi a lényeg, hogy a vallásosság nem ugyanaz mint a vallási fanatizmus. Persze, viszonylag kevés őrjöngő, kopasz, 90 éves tibeti buddhistát láttunk, de ennyi a lényeg.
Ahogy nem csak vallásnál... egy alapból békés elv követése nem okoz gondot, legyen az akár kommunizmus, diktatúra, liberalizmus, vegetáriánusság vagy sportszeretet... a fanatikusok viszont szinte minden esetben figyelmen kívül hagynak másokat, ártanak, rombolnak
Aki nem fanatikus, azt nem veszed észre, mert csöndben van. De a szélsőséges példák rányomják a bélyegüket a teljes csoportra. Így lesz a melegekből Prideon fajtalankodó mocskos bzi, így lesz a vegetáriánusokból embergyűlölő állatbarát és így lesz a liberálisokból fajvédő bűnözőbarát.
De a fanatizmus nem követi az eredeti elvet!
Kérdező, esetleg alá tudod támasztani valamivel az agymenésedet?
Senkinek nincs semmi baja a muzulmánokkal. Mindenki abban a mesekönyvben hisz, amelyben csak akar. Ő dóga, érdekli a francot. Közöm? Nekem sincs, neked sincs.
Feri!
Te nem figyelted a híreket, a közösség vezetője a miniszterelnöktől kért védelmet levélben.
"De a saját népén belül is kiközösíti azt, aki nem olyan mint ő? Itt tartanánk?"
Sosem volt nagyon másként; csak fokozatok vannak. Ezt a mostani helyzetet, a szélsőségekbe elmenést meg Orbánéknak, és a nagyszerű kampányuknak köszönhetjük! Tegyük fel, meglincselnek egy muszlimot Magyarországon -nekem senki be nem adja, hogy ebben a magyar kormány tökre ártatlan lenne!
"Te kevered a muszlimot az iszlamistával"
??? Az iszlám a vallás. (iszlamista nincs). Muszlim az iszlám hívője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!