Szerintetek a trgnap esti robbantásért ki a felelős?
Alapvetően 3 rációt látok:
1. Iszlám Állam, viszont elvileg elég erős bombáról volt szó, érdekes hogy "csak" 2 rendőr sérült meg.
Továbbá az idő érdekes, nem is olyan rég több százezer menekült lépett hazánk területére most alig van itt néhány... Ráadásul pont 1 héttel a szavazás előtt!
(Ráadásul általában öngyilkos merényletek történnek, érdekes, hogy itt a tettesről még csak nem is tudunk...)
2. Fidesz.
Minden idevág, 1 héttel a szavazás előtt, kevés civil sérült, nagy visszhang a kormánypárti médiában.
A harmadik dolog, ami esetleg felmerül, hogy valamelyik ellenzéki párt a felelős érte. Itt elsősorban a Jobbikot említeném, akik talán nem rettennek vissza ettől, továbbá 2 legyet üthetnek egy csapásra:
Egyszerre vádolhatják a Fideszt és a menekülteket. Viszont itt azért ellene szól, hogy eddig nem nagyon használták ki és ez a Fidesznek jobb, mint a Jobbiknak.
Szerintem az első lehetőség kizárható, egyrészt egy terrortámadásnak sokkal több sérültje lenne, és sokkal frekventáltabb helyen történne (metróállomás, bevásárlóközpont, koncert, stb), másrészt a terrorszervezet rég magára vállalta volna a tettet. Az, hogy mennyi menekült van, tökmindegy, mert az iszlamista sejtek Európában vannak, és EU-n belül szabadon mozognak.
A második lehetőség valószínűbb, mert a Fidesznek nyilvánvalóan vannak alvilági kapcsolatai, így meg tudnának szervezni egy kamutámadást. Ugyanakkor szerintem ilyen kockázatot nem vállalnának, azért ennyire nem fontos ez a szavazás, ráadásul csak a részvételi arány a kérdéses, amúgy nyert ügyük van.
A harmadik lehetőség szerintem valószínűtlen, de ha már ellenzék, sokkal inkább Gyurcsányékat hoznám fel, mivel épp pár napja volt hír, hogy a DK felszólítja a Fideszt, hogy ne szervezzen kamutámadásokat, tehát nekik érdekük lenne, hogy alá tudják támasztani az állításukat. De egy ilyen duplacsavar azért talán már túl erőltetett még a magyar politikában is.
Amit én gondolok, az az, hogy egyszerű alvilági leszámolás volt, üzleti vita, védelmi pénz, stb. A kormány pedig kapva kapott az alkalmon, és ha már adódott a lehetőség, akkor ki is használják: lezáratják a fél várost, kiküldik az összes rendőrt, kommandósok, mindenki aki számít, lehetőleg minél kevesebb információt mondani, hogy a nép tudjon kombinálni, és elhúzni az egész ügyet a lehető legtovább. Ez szerintem tipikus fideszes megoldás lenne. Emlékezzünk vissza, volt már robbanás az elmúlt években Budapesten (pl a Lehel utcában egy banknál), de ekkora hajcihőt nem csináltak belőle. Nyilvánvaló, hogy ez a népszavazásnak szól.
Maffiás műsor lehetett asszem.Úgy gondolták most kell megcsinálni mert mindenki a tenoristákra meg a fityeszre gyanakodna.
Ez ugyanolyan szélhámosság lesz mint amikor lelődöztek valami nyomorult cigányokat a faluszélen.
Nálunk nem lehet ilyet csinálni mert nem hiteles.
Ez a ,,robbantás" komolytalan.
Tegnap már közzétették a kamerák felvételeit, látható rajta a fehér kalapos illető aki valószínűleg az elkövető, még keresik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!