Miért is elégedetlenkednek sokan az itthoni életszínvonal miatt?
Azért "siránkozok", mert pl. Ausztriába kell mennem fényképezőgépet vásárolni, mert itthon ugyanaz a gép 50 ezerrel többe kerül.
Vagy azért "siránkozok", mert Szlovéniában kell nagy bevásárlást tartanom, mert érezhetően alacsonyabbak az élelmiszerárak.
Ausztriában az átlagbérek 4x, a Szlovéniában pedig ~2x magasabbak, mint itthon. Ezért vagyok elégedetlen.
Mellesleg ki a tökömet érdekel egy viccpárt? Gondolom volt pár tehetősebb támogatójuk és abból jött össze a 30 millió. Ettől még a magyarok csórók és drága itthon minden.
Nem tudom, de én most jobban meg vagyok elégedve az életszínvonalammal mint 5-10 éve.
Vettem egy autót, igaz "használtan" pár km-ert volt csak hajtva, de fele annyiért mint ha új lett volna és 3 éve semmi baja nincs.
A lakásomról lassan letelik a hitel, nyugodtan letudok ülni este egy sörre meg egy cigire a teraszomon. Nem keresek sokat, de párommal együtt annyit igen, hogy azt mondjam, h megtudunk élni.
Nem az élet színvonallal van baj szerintem, hanem az emberekkel. Illetve azt látjuk, h mi van nyugaton, de nem akarunk fejlődni csak elvárjuk, h legyen az ami nekik. Erre a példa a tudásunk, ami elég alacsony. Nekem sincs diplomám, mert akkoriban úgy ment, h csak az elit mehetett, de van helyette 2 szakmám, amivel rengeteget kell dolgozni.
A hangsúly azon van, h amíg csorgatnám a nyálam az új ájfon7-re és a 140 cm-eres tévékre, addig se dolgozom. 8-10 órát ledolgozok helyette és elboldogulok a kínai okostelefonommal. Szerintem ez könnyen teljesíthető.
Ha megyek az utcán és adók egy hajléktalannak 2000 forintot én már kulák vagyok, aki milyen jogon panaszkodik, jól él, mit képzel magáról?
Gondolom a válasz nem. Na akkor miért más a helyzet, ha ezt a kétezer forintot nem egy hajléktalannak adom, hanem egy mozgalomnak vagy pártnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!