Mi a helyzet a hun-magyar rokonsággal?
Több verziót hallottam, miszerint:
1: egy és ugyanaz a nép vagyunk.
2: a hunok leszármazottai vagyunk, akik az ázsiai területekről vándoroltak az egykori birodalom központjába.
3: rokon népek vagyunk, de nem ugyanazok és nem leszármazottak ( azaz egykor egy nép tagjai voltunk, majd több nép alakult ki, köztük a hunok és a magyarok ).
4: annyi a közös bennünk, hogy mindketten Ázsiából származó nomád nép vagyunk ( mármint voltunk ).
Igazából mindegyik mellett és ellen is szólnak érvek, én nem tudom mi igaz és mi nem.
Valaki tud forrást vagy cikket adni? Szerintetek mi a helyzet a hun-magyar rokonsággal?
Egyik sem.
Nem Ázsiából származunk, csak Európa legkeletibb uráli területéről.
A finnugorokkal és a türk/török törzsekkel van rokonságunk.
Kis érdekesség: a 7 magyar honfoglaló törzsből 2 finnugor (nyék és a vezető megyer törzs) és 5 török eredetű volt.
"Nem Ázsiából származunk, csak Európa legkeletibb uráli területéről. "
Na és az Urálhoz mégis honnan kerültünk oda?
Egyik sem igaz.
Genetikailag semmi közünk a hunokhoz.
Sőt!
A génjeink alig 2% a származik az ősmagyaroktól.
Sajnálom ha lerombolom az illúziót, de mi egy germán, kelta, szláv keveréknép vagyunk akik átvették az ősmagyarok nyelvét.
"Milyen sok hasonlóság van?"
Lovas, nomád kultúra, néprajz, harcmodor, nyelv (már amit ismerünk belőle).
"A genetikai vizsgálatok nem támasztották alá ezt a Hirkán-Magyar rokonságot"
Mivel nem is voltak genetikai vizsgálatok, az MTA "valamiért" nem igazán szorgalmazza a dolgot.
"Sajnálom ha lerombolom az illúziót, de mi egy germán, kelta, szláv keveréknép vagyunk akik átvették az ősmagyarok nyelvét."
Sajnálom, ha lerombolom az illúziót, de ez úgy megy általában, hogy a népek keverednek a szomszédos népekkel. Valaki átköltözik a szomszéd országba, ott talál párt, ott alapít családot. Ezért az lenne a meglepő, ha nem lennének bennünk germán meg szláv gének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!