Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért bántják Orbán Viktort?

Miért bántják Orbán Viktort?

Figyelt kérdés
Ilyen jó miniszterelnöke még soha nem volt Magyarországnak, mint Orbán Viktor szerintem. Ez a családi otthonteremtési kedvezmény, rezsicsökkentés szuper+megvéd minket a migránsoktól is, akik el akarják foglalni hazánkat, de Orbán Viktor ezt nem hagyja, és bátran hősiesen kiáll értünk. Szerintem ezért hálát kellene neki adnunk, nem pedig szidni őt. Szerintem nagyszerű miniszterelnök, a gazdaságunk is szárnyal a kormányzása alatt.

2016. szept. 17. 10:58
1 2 3 4 5
 21/49 1112 ***** válasza:
95%
De ő nemigazán törődik másokkal, csak saját magával, meg még pár haverral. Stadionokra, meg "jobban teljesít" -meg uszítós-plakátokra, meg nemzeti konzultációkra költött egy csomó zsét, pedig jobb helye is lett volna annak a pénznek, pl kórházakban. Szerintem ezt a fizuemelést az orvosoknak se adta volna meg, ezt a tüntetők harcolták ki, mert alapból talán nem gondolt volna ilyet, nem jutott volna eszébe ilyesmi. Csak már nagyon elégedetlenkedtek az emberek, és még ezzel sincs megoldva semmi, meg az oktatást is azért szerintem összezagyválták igazából, meg a Ligetben meg ilyen helyeken az építkezés, meg a várbaköltözés több milliárdért, ez sem kellett volna. :S
2016. szept. 17. 12:16
 22/49 1112 ***** válasza:
93%
*Ja meg volt még valami szennyvizes -dolog, hogy a szennyvíz -tisztításra nem kaptak pénzt, akik csinálták volna, így nem tudták megcsinálni. És ez is, hogy többért béreljenek buszt, mint amennyiért újakat is vásárolhatnának, meg hogy ilyen új alkotmányt akartak hozni, meg hogy ott a banknak az alapítványainál is lett valami zűr, és azt ők hozták be nem régen, hogy csinálhat a bank alapítványt. És az ügyészség meg nem olyan jól ellenőriz, meg hogy a dohányboltosoknak be kellett zárni, pedig jó régen abból éltek, meg hogy a földeket felosztják másképpen, meg ilyenek:S
2016. szept. 17. 12:18
 23/49 anonim ***** válasza:
2%

"2Lenyúlta a magán.nyp-ból 2,5 millámat""

És az a 2.5 millió meddig lett volna nyugdíjas korodban?

Ugyanis ha magán nyugdíj pénztár tag vagy abból kell megélned nyugdíjasként amit a magánnyugdíj pénztárba befizettél. Ha csak 100 ezerrel számolunk havonta akkor is 25 hónap után éhen halsz.

Ja! A magánnyugdíj kassza ma is létezik nem szűnt meg.

[link]

Bárki beléphet egy magánnyugdíj kasszába bármikor ha szeretné. Az átállás sem volt kötelező. Mindenki aki tag volt kapott egy értesítést amelyben elmagyarázták, ha továbbra is szeretne tag maradni megteheti

Ha szertél volna magánnyugdíj tag maradni megteheted volna nem volt kötelező az államiba átlépni és megmaradt volna a 2 és félmillió forintod ami durván az éhenhalás határán is legfeljebb 2 de talán 2 és fél évig elég lett volna.

Vagy beléphetsz egy magánnyugdíj kasszába most is - megteheted.

2016. szept. 17. 12:26
 24/49 anonim ***** válasza:
93%

# 23/23 Időpont ma 12:26

Egy szóval sem mondta, hogy holnap lesz nyugdíjas...

Egyébként ennyire szar idő van odakint, hogy a pártgyűlésre nem sikerült eljutni, itt kell nyalni egymást? :-D

2016. szept. 17. 12:42
 25/49 Andizsuzsi ***** válasza:

"füllik" - fűlik

Szép kérdés volt, elérte a célját😃

2016. szept. 17. 13:34
 26/49 Andizsuzsi ***** válasza:
84%

ma 12:26!

Olvass utána egy kicsit, hiányosak és pontatlanok az ismereteid.

2016. szept. 17. 13:35
 27/49 A kérdező kommentje:
Ha a hazaáruló Baloldalon múlna, akkor tele lennénk dolgozni nem akaró, lusta, segélyekért kuncsorgó migránsokkal, akik úgy szednék le az országunk értékeit, mint a veteményesekben a sáskák. Orbán Viktor megvéd minket tőlük, örök hála neki ezért IS.
2016. szept. 17. 13:53
 28/49 anonim ***** válasza:
12%

andizsuzsi a tipikus korai bürokrácia korszakában a redszer hátára rátelepült közalkalmazott "nekem itt jo lesz köszönöm" ember, akinek az kaparja a torkát, hogy a mélyentisztelt 2 millió piacon dolgozó ember miért nem ad több pénzt az ő nagyon fontos munkája 1. megifzetésére 2. munakakörülményei javítására

andizsuzsi! menj már a fenébe! vagy legalább próbáld ki a piacot...

2016. szept. 17. 14:25
 29/49 anonim ***** válasza:
45%

""Olvass utána egy kicsit, hiányosak és pontatlanok az ismereteid.""

Miért is?

Magánnyugdíj pénztár tag voltam én is majdnem 8 évig. Viszont a magánnyugdíj tagságot nem lehetett visszavonni (kilépni) - szerencsére erre lehetőséget adott a kormány ugyanis időközben rájöttem, hogy egy 100-120 ezer forintos fizetésből pláne akkor ha időközben az ember esetleg a munkáját is elveszíti nem jön össze annyi pénz még akkor sem ha a magánnyugdíj kassza ad hozzá valamennyi "nyereséget" (hozamot) - sőt az is benne van a pakliban hogyha a nyugdíjpénztár esetleg csődbe megy vagy eltőzsdézi a pénzem nem kapok semmit.

Így hát rájöttem, hogy ez a magánnyugdíj pénztári baromság is csak annak jó akinek magas a fizetése és sokat tud befizetni a nyugdíjkaszában

Aki keveset keres annak évek vagy évtizedek alatt sem gyűlik össze annyi pénz, hogyha nyugdíjba megy és még akár 10 vagy 20 évig vagy több évig élvezi a nyugdíjas életet nem gyűlik össze annyi pénz, hogy az évekig elég legyen a megélhetésre.

Még valami, a 8 éves magánnyugdíj tagságom után készhez kaptam 52 ezer forint hozamot. Baromi sok ugye?

Csak azt nem tudom ha szerinted olyan jó a magánnyugdíj pénztár miért szüntették meg Szlovákiában - a cseheknél is. A cseheknél és szlovákoknál a Magyarral ellentétben teljesen megszüntették ezt a rendszert.

Magyarországon mai napig van magánnyugdíj pénztár.

2016. szept. 17. 15:36
 30/49 Andizsuzsi ***** válasza:
75%

"Még valami, a 8 éves magánnyugdíj tagságom után készhez kaptam 52 ezer forint hozamot. Baromi sok ugye? "

Rossz pénztárban voltál.

Egyébként nem azt mondtam, hogy jó volt, hanem hogy nem úgy volt, ahogy írtad.

- Egyrészt ígéret volt rá, hogy lesz egyéni nyugdíj számla - nincs.

- másrészt ígéret volt rá, hogy az benyúlt pénz a nyugdíjkasszában hasznosul - nem így történt

- harmadrészt az, aki maradt, nem kap állami nyugdíjat, holott az ő munkabére után a járulékot ugyan úgy az állami kasszába fizeti be a munkáltató

- negyedrészt a jövő mindenképpen az öngondoskodás lesz, tetszik, vagy nem.

2016. szept. 17. 16:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!