A ti szakmátokban, a jelenlegi tudásotokkal/tapasztalatotokkal mi számít versenyképes fizetésnek? És ehhez képest mennyit kaptok?
"Én egyetemi vezető oktatóként nettó 230 ezer forintot keresek. Két diplomám, PhD fokozatom és Habilitációs oklevelem van. "
Ez valóban kevés. Én idén fejeztem be az egyetemet, van már 1 év tapasztalatom a szakmámban és azért ennél többet kapok szegeden. + kafetéria.
Vannak más haverjaim akik ennél is többet kapnak 1-2 év tapasztalattal.
úgy bírom amikor keverjük a lenézést és a versenyképesség objektív mérlegelését :DD
(egyébként bár rám nem igaz, de aki az érettségit is alig tudta teljesíteni, az az őt oktató tanári kar 12 évi munkáját is minősíti, csak úgy mondom)
aki egyetemen oktat az pedagógia területen szerez tapasztalatokat és ezen a területen versenyez, tehát a BME-s tanár is, hibába oktat mérnököket
mondjuk hozzá tartozik, hogy a BME-s tanárokhoz járnak cégek, hogy K+F területet kutassanak, és ebből nem kis pénzük van de mindegy :)
mérnöki tudományt kutatni nagyon is versenyképes dolog
Aki egyetemen kutat és oktat az a szakmájában (akármi legyen is az) a legmagasabb szintű tudással rendelkezik és a legmagasabb szinten alkot, ezért ők a legkeresettebbek a munkaerőpiacon itthon és külföldön is.
Az már egy más kérdés, hogy ez az itthon "legmagasabb szint" esetleg nemzetközi mércével nem is olyan magas, de ez már más kérdés és kiderül az illető publikációs adataiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!