Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet ennyire irreális a...

Hogy lehet ennyire irreális a magyarok világnézete? Migránsok, mint 2/3. legnagyobb probléma Magyarországon?

Figyelt kérdés

[link]

Hihetetlen számomra, hogy egyedül az egészségügy problémája előzi meg fontosságban a migránsproblémát, és a magyarok szerint a magyar bérszínvonal problémája pontosan akkora, mint a migránsok.

Szerintem az ábrán látható ÖSSZES probléma megelőzi a migránsok problémáját. Azt még megérteném, hogy pl. Németországban a migránsok problémája megelőz 1-2 másikat, de még ott is durvának tartanám ezt az "előkelő" helyet.

Ti mit gondolod? Reális ez? Mi lehet az oka ennek az eltorzult nézetnek? Nem durva, hogy egy magyart jobban érdekli pár migráns, mint pl. hogy a gyerekének nem jut rendes oktatás?

2016. szept. 14. 10:01
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
95%

"Ha a többség máshogy látja, mint te egyedül, akkor nem a többség a hülye."

Gyerekkoromban meg en is hittem ebben. De magyarorszagon ugy nez ki hogy a tobbseg idiota es van nehany aki normalisan tudo gondolkodni. Erted.. gondolkodni. A tobbi meg elhiszi amit ele tesznek gondolkodas nelkul.

2016. szept. 14. 10:52
 12/35 anonim ***** válasza:
98%

"hogy egyedül az egészségügy problémája előzi meg fontosságban a migránsproblémát,"

Az egészségügyről mégse esik szó sose.

2016. szept. 14. 11:06
 13/35 anonim ***** válasza:
16%

A migránsprobléma is fontos.

Egyrészt, ez a migráció alapjaiban változtatja meg Európa etnikai,kulturális összetételét.Emiatt kell vele foglalkozni.

2016. szept. 14. 11:07
 14/35 anonim ***** válasza:
7%
ja, elfelejtettem, hogy itt mindenki diplomás pályakezdő félmilliós fizetéssel. neten keresztül én is a pápa vagyok. de ha valóban jó a fizetésed, akkor mit érdekel az ország "bérszínvonala"? ezer sebből vérzik az egyértelműen baloldali, provokatív kérdésed.
2016. szept. 14. 11:25
 15/35 anonim ***** válasza:
98%

"ez a migráció alapjaiban változtatja meg Európa etnikai,kulturális összetételét.Emiatt kell vele foglalkozni."

Ha nem foglalkozunk az egészségüggyel, az oktatással, az elhatalmasodó problémák is alapjaiban fogják megváltoztatni az országban élő emberek életét. És ebben egyedül vagyunk, a migránskérdésben vannak európai partnereink.

2016. szept. 14. 11:31
 16/35 A kérdező kommentje:

# 15

Azért, mert én elégedett vagyok magyar viszonyok között a fizetésemmel, még nem kifogásolhatom a magyar bérszínvonalat? (Amúgy nem állítottam, hogy félmilliót keresek, csak viszonylag jól, de bármikor szívesen töltök fel neked igazolást a béremről, ha ez minden vágyad.)

A kérdés nem provokatív. Van 1000 problémája Magyarországnak, a migránsok huszadrangúak. Azért emeltem ki a béreket, mert ugyanakkora eredményt ért el, mint a migránsok. Te meg ezen lovagolsz? Akkor mondd azt, hogy az oktatás színvonalával mi a helyzet? A korrupció milyen?

2016. szept. 14. 11:35
 17/35 anonim ***** válasza:
35%

Én eleve nem hiszek az ilyen felméréseknek.

"...az Index megrendelésére a Závecz Research által végzett...", "1000 fős reprezentatív mintán, telefonos megkérdezéssel készült" stb.

És most nem azért, mert Index (illetve azért is, de ha a 888 megrendelésére más cégnél készül arról is ugyan ez a véleményem).

Egy 9 milliós országban hogyan lehet egy 1000 fős minta reprezentatív? Másrészről ezek is csak számok. Úgy lehet velük játszani, hogy a megrendelő kéri. Pontosan lehet tudni, hogy kikkel kell beszélnem/kiket kell felhívnom, ha én ilyen és ilyen eredményt akarok.

Pontosan lehet tudni, melyik település hívószámát kell tárcsázni és, hogy milyen választ fogok kapni. Főleg úgy, hogy az emberek a helyi vezetőket is pártszimpátia alapján választják és baromira nem számítanak az egyéni képességek.

Nem beszélve arról, hogy egy felmérésben kötött válaszok vannak az ember nem tudja kifejteni a nézeteit. És az "Igen" válaszokba benne van az is aki lelövetné őket és az is, aki szerint baj, de egyáltalán nem így kéne megoldani.

Sokkal többet ér, ha megemeled magad kimész az emberek közé, hallgatod, hogy miről beszélnek és meg fogod hallani, hogy mik az elsődleges problémák. Mert, ha egy haverod új melót szerez nem az lesz az első kérdés amit kérdezni fognak tőle, hogy "Nem vette el a helyedet egy migráns?" hanem az, hogy "Mennyit keresel?".

Aki ilyen dolgokat is egy egy cseppet sem elfogulatlan médium még kevésbé elfogulatlan felméréséből akarja megtudni és még el is hiszi....nos arra nem nagyon tudok mit mondani.

És teljesen mindegy, hogy baloldal vagy jobb oldal, hogy ballibsi vagy népnemzeti.

2016. szept. 14. 11:47
 18/35 anonim ***** válasza:
80%
A nép olyan, mint a birka. Ha jó pásztor tereli őket, mennek engedelmesen s meg is híznak mellette.
2016. szept. 14. 12:42
 19/35 anonim ***** válasza:
17%

"a tobbseg idiota es van nehany aki normalisan tudo gondolkodni"

Nem dönthetsz a többségről a többség ellenére azért, mert te vagy az okos, vagy kinevezted magad okosnak. A többség dolgáról dönteni a többség dolga. Ha ez nem tetszik, el lehet menni oda, ahol te vagy a többség.

2016. szept. 14. 12:48
 20/35 A kérdező kommentje:

# 19

Ez így is működik már egy ideje Magyarországon. Csak nehogy a vége az legyen, hogy csak hülyék maradnak, akiknek az sem számít, hogy éhen halnak, csak "MIGRÁNSOK NE LEGYENEK"!

2016. szept. 14. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!