Menekültkvóta. Mit szólsz ehhez a videóhoz? Ki hazudik?
"A népszavazás a semmiről szól, ebben biztos is vagyok."
Igazad van, inkább erről szól:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__800..
Orbán nem is olyan régen már el is szólta magát (keresgélj a pénteki parlamenti közvetítések között)...
"Alkotmányt is hoztak a fejünk felett. Csak nem Brüsszelben, hanem kicsit közelebb. Azzal a felkiáltással, hogy "mi 2/3-ban vagyunk". "
És természetesen neked ABSZOLÚT MINDEGY, hogy a többség által megválasztott (igaz csak magukat képviselő, de ez a rendszer hibája) magyar politikusok, vagy idegen országok vezetői döntenek a fejünk felett? Hát nekem nem mindegy.
"Ha pozitívan bírálják el, akkor addig, amíg a háborús helyzet fennáll."
Tehát lényegében NINCS felső időbeni határa az ellátásuknak. Azokon a területeken SOHA nem lesz béke, ennek számtalan oka van, de nem ez a téma.
"A menekülteket esetében nem ilyen szempontok alapján kell dönteni. Háború elől menekülőket nem a hasznosságuk alapján szokták befogadni. A fő kérdés itt a "biztonságos ország" dolog lehetne, de nem célom ebben állást foglalni."
Ezt is megválaszoltad, köszönöm: tehát "DÖNTHETÜNK", hogy befogadjuk-e őket, de az EU által elfogadott normák szerint be KELL fogadnunk őket :) Újabb csúsztatás a videóban, ahogy gondoltam.
"Szerintem az, hogy valaki nem csak IGEN-nel vagy NEM-mel szavaz, még nem a demokrácia megcsúfolása."
Felőlem arra és úgy szavazol, amire/ahogy akarsz. Bár most még nem tudod, de annak is van értelme a kormány számára, ha nem mész el szavazni, vagy érvénytelenül szavazol, illetve igennel szavazol. Mint mondtam, Orbán egyszer már elszólta magát, nyilvánvaló, hogy mi a "b" terv. Mindent a bal oldalra kenni és ilyen támogatottságú településekre paterolni a menekülteket. Önként és dalolva szaladtok bele ebbe a pofonba!
"Nem. Csakhogy itt szándékos hisztériakeltés van, nem megoldásra törekvés."
Terelsz? Akkor most kuss van, vagy értelmes vita? Mit ér pár ország szavazata kétszer annyi gazdag ország ellen, akiknek érdekük az olcsó munkaerő beáramoltatása az EU-ba. Magyarországnak és pár szomszédos országnak nem az.
"Nem is értem, miért támogatod ennyire ezt a szavazást. Azt még megértem, hogy nem szimpatikusan a menekültek, de ez a szavazás mire jó?"
Gondold tovább egy lépéssel a dolgokat, ne csak az orrodig nézz. Ha lesz bármiféle betelepítés, kvóta, akármi, egyáltalán nem érdekem, hogy a közelemben épüljenek a "menekült"szállók. Azok a települések, ahol a NEM egyértelműen dominál, utólag bármikor kiverhetik a balhét, ha oda akarna telepíteni a kormány menekültszállót.
Azok a települések/kerületek határozottan ki vannak téve ennek a veszélynek, ahol nagy az érdektelenség (vagy az érvénytelen szavazatok száma), vagy netán nagyobb a támogatottság (igen szavazatok) a helyi lakosság körében. Egyszerű matek.
És gondolod, hogy a kormány nem tenné meg ezt az "aljasságot" utólag? Ne hidd, 2018-ban ha törik ha szakad, még szinte biztosan jobboldali kormány lesz. És azok bizony hajlani fognak a népakarat irányába, hogy a menekültszállók kizárólag "elfogadó" településeken létesülhessenek. Ezt kívánja az "emberiesség" is, nincs ebben semmi kivetnivaló, még csak azt sem mondhatjátok, hogy "bosszú".
De nyilván téged nem zavarna, ha a szomszédodban egy menekültszállót létesítenének. Engem igen. Nem szeretem ha ismeretlen emberek jelennek meg nagy számban a környékemen, akik ráadásul össze is tartanak és komolyan veszik a vallásukat.
Ezért megyek el NEM-mel szavazni.
"vagy idegen országok vezetői döntenek a fejünk felett?"
Ez az EU lenyege, kozos donteseket hozunk. Magyarorszagot meg leszavaztak. Van ilyen, ez a demokracia.
"de az EU által elfogadott normák szerint be KELL fogadnunk őket "
Nem.
" akiknek érdekük az olcsó munkaerő beáramoltatása az EU-ba. "
Ostobasag, a menekultkerdes egyaltalan nem a munkaerorol szol.
"egyáltalán nem érdekem, hogy a közelemben épüljenek a "menekült"szállók. "
A tarsadalmi erdek felulirja a maganerdeket. Akkor sem tiltakozol amikor 100 kilometerrel arreb epitenek egy repuloteret vagy autopalyat valakinek a kertje vegebe, akit nagyon zavar, te viszont boldogan hasznalod.
"Ezért megyek el NEM-mel szavazni."
Annyit tegyel meg hogy elolvasod a kerdest. Semmi olyasmirol nem szavazol amit itt belevetitettel.
"Ez az EU lenyege, kozos donteseket hozunk. Magyarorszagot meg leszavaztak. Van ilyen, ez a demokracia."
Tévedsz, az, hogy az EU határain kívülről kiket engedünk be az országba, kikkel kell együtt élnünk, még ha az "menekültként" érkezik is és csupán "ideiglenes" (haha) az elhelyezése, az nem lehet EU döntés, mert sérti a nemzeti szuverenitásunkat. Pont ezért támadhatta meg jogi úton az első "1294" menekült elhelyezését is az állam.
Nincs még Európai Egyesült Államok, az EU-nak egyik ország sem adott olyan felhatalmazást, hogy ilyen mértékben beavatkozhassanak a belügyeibe. Az EU-n belüli szabad munkaerő áramlás más kérdés. Mit ahogy az is, hogy külső (nem EU tag) országokból ki milyen mértékben enged be munkavállalókat. Ez az adott ország saját döntése.
Szóval nem, ennek köze nincs a demokráciához és semmit sem ér, hogy beleszólhatunk, ha leszavaznak. Ha valóban ez lenne a helyzet, még időben távozni kell az EU-ból, mielőtt végleg szemétlerakóvá válik az országunk.
"de az EU által elfogadott normák szerint be KELL fogadnunk őket "
"Nem."
Hazudsz. Te is tudod, én is tudom.
"Ostobasag, a menekultkerdes egyaltalan nem a munkaerorol szol."
Álmodj királylány! Akkor miért erőltetik annyira az integrációt, hiszen csak pár évről van szó. És miért azzal érvelt az összes "menekültsimogató", hogy ezek az emberek aranyat érnek, orvosok, mérnökök, bádogosok! Találjátok már ki egységesen, hogy mit akartok hazudni, mert ez így egy vicc! Egyébként meg milyen módon várható el a többségi társadalomtól, hogy csak úgy ellássanak x ezer (számunkra idegen országból érkező) embert, behatárolhatatlan ideig? Légy szíves ne hozd fel a "keresztény" erkölcsi kötelességünk dumát, meg Ferenc pápát. Épp elég "eltartott" van már az országban, nem hiányzik több.
"A tarsadalmi erdek felulirja a maganerdeket."
Ez így van, de most legalább, ha burkoltan is, de véleményt nyilváníthatok az általad semmitmondónak és értelmetlennek titulált népszavazáson. Megértem, hogy a Te eszmei agymenésed keretein belül a demokráciának és a véleménynyilvánításnak, önrendelkezésnek nincs helye, de én még úgy hiszem, hogy szerencsére nem azt a világot éljük, amit szeretnél. Ha rajtam múlik, soha nem is fogjuk azt élni!
"Annyit tegyel meg hogy elolvasod a kerdest. Semmi olyasmirol nem szavazol amit itt belevetitettel."
Ezt a pénteki parlamenti "elszólások" után kötve hiszem! Ha nem hiszed, járj utána...
"mert sérti a nemzeti szuverenitásunkat"
Az egesz EU serti a nemzeti szuverenitasunkat. Jo reggelt.
Ha neked ennyire fontos a nemzeti szuverenitas, akkor torekedj ra hogy Magyarorszag kilepjen az EUbol.
A tobbire nem reagalok, felesleges.
"de az EU által elfogadott normák szerint be KELL fogadnunk őket"
Nem EU-s normák miatt. A menekültek befogadásának nem sok köze van az EU-hoz, hiszen tőlük független egyezményekben vállaltuk ezt. Jelen esetben az EU azért száll be, hogy tehermentesítse a peremen lévő államokat (köztük Magyarországot is - többek között kerítést sem kellett volna építenünk, ha egy ilyen javaslat előbb bejön).
Az elbírálás a saját hatáskörünk, csak mondjuk 1200-ból 1100 elutasított menekült nem keltene akkora médiaszenzációt, mint az EU-nak beszólogatás, népszavazás, adófizetők pénzéből fizetett propaganda.
"Ezt a pénteki parlamenti "elszólások" után kötve hiszem!"
Az csak fenyegetőzés, hogy aki eddig hülyeségnek tartotta az egészet, az elmenjen NEM-mel szavazni.
Nem mintha engem érdekelne, ezzel engem biztos nem fognak megtörni, felőlem lehet a közelemben menekültszálló. Csak marha kiakasztónak találom, hogy Orbán most ezzel ijesztgeti a népet, azt a népet, akiknek a nagy része nincs a realitások talaján a menekültekkel kapcsolatban amúgy sem:
Hát igen, tök reális, hogy az alacsony bérek ugyanakkora problémát jelent Magyarországon, mint a menekültek. Az oktatás helyzete meg harmad akkora probléma... Nevetséges.
Szóval jelenleg bedobni azt a magyaroknak, hogy "melléd fog épülni egy menekültszálló", kifejezetten a félelemkeltés eszköze.
(Amúgy a szomszédomba biztosan nem fognak menekültszállót építeni, mivel az összes szomszéd telken ház áll, lakókkal. Hacsak nem egy tanyán vagy a falu szélén laksz, nem lesznek a menekültek a közvetlen szomszédaid. Alapból nem értem, miért ennyire negatív ehhez a hozzáállás.)
"Azok a települések, ahol a NEM egyértelműen dominál, utólag bármikor kiverhetik a balhét, ha oda akarna telepíteni a kormány menekültszállót."
Na de könyörgöm, akkor én is háboroghatok minden intézkedés ellen, amit olyan kormány csinál, akire nem én szavaztam? Alapíthatok saját parlamentet? Mert szerintem ezek a dolgok nem így működnek.
"Az egesz EU serti a nemzeti szuverenitasunkat. Jo reggelt."
Tévedés, az EU nem sérti az egyes nemzetek szuverenitását, legalábbis nem erre lett kitalálva (mostanában feszegetik ezeket a határokat az inkompetens ultra liberális "vezetők"):
"A tobbire nem reagalok, felesleges."
Abbahagyod a hazudozást? Remek!
De igen, az EUba lepessel lemondtunk a nemzeti szuverenitasunk egy reszerol, akar tetszik akar nem.
Ezert abszolut hulyeseg a nemzeti szuverenitasra hivatkozni egy EUs dontesnel.
Hazudni itt csak te szoktal meg a kormanyod.
A 27-es válaszadónak teljesen igaza van: egy államszövetségbe tartozni pontosan azt jelenti, hogy a szuverenitásunkból adódó bizonyos hatásköröket ÁTENGEDÜNK az államszövetségnek, felsőbb szinten hagyjuk őket eldönteni (miközben RÉSZTVESZÜNK a döntésben, természetesen).
Amikor csatlakoztunk ehhez az államszövetséghez, SZUVERÉN MÓDON DÖNTÖTTÜNK arról, hogy a szuverenitásunk egy részét átengedjük. Tehát az, hogy átengedtük, éppenséggel SZUVERÉN DÖNTÉS VOLT!
Senki nem igázott le, senki nem kebelezett be, nem vagyunk elfoglalt terület (ki is léphetünk, ha nem tetszik). De a szuverenitásunk gyakorlásának egy részét ÁTRUHÁZTUK egy felsőbb döntéshozó testületre, amelyben KÉPVISELVE VAGYUNK!
Az már innentől kezdve abszurd, hogy ha minket abban a felsőbb testületben DEMOKRATIKUS MÓDON LESZAVAZNAK, akkor azt nem bírjuk lenyelni, és megpróbáljuk mindenféle aljas kerülőúton kijátszani a felsőbb döntést.
Azt nem lehet csinálni, hogy egy államszövetségbe való tartozásunknak csak és kizárólag A HASZNÁT AKARJUK LEFÖLÖZNI, de a kötelezettségeinket ki akarjuk játszani.
Vicces, hogy akik emellett érvelnek, pont ugyanezzel vádolják a bevándorlókat, muszlimokat, meg általában a cigányokat és más kisebbségeket is: hogy csak a hasznát kérik a társadalmi szociális hálónak, de nem járulnak hozzá.
Sajnos annyira vakok az emberek, hogy saját magukra már nem reflektálnak. Nem veszik észre, hogy Orbán Viktor politikájának köszönhetően MI LETTÜNK EURÓPA CIGÁNYAI, BEVÁNDORLÓI, MIGRÁNSAI (és minden egyéb bélyeg felsorolható itt, amit rásütnek ezekre a népcsoportokra, és amit magukra kellene elsősorban rásütniük).
ORBÁNNAK KELL A SEGÉLY, DE A KÖZMUNKÁT MÁR NEM AKARJA ELVÉGEZNI.
Ez a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!