Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tisztában vagytok vele, hogy...

Tisztában vagytok vele, hogy mennyi pénzbe kerülnek ÖSSZESEN a parlamenti képviselők HAVONTA? (fizetések, juttatások, lakhatási támogatás, stb)

Figyelt kérdés
Lehet tippelni! Én tudom. Kíváncsi vagyok ki mennyit saccol.
2010. ápr. 22. 10:39
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
71-es, nem hasra ütöttem a számokkal, hanem konkrét számokkal, azaz egyszerűen fogalmazva, az összes politikus fizuját összeadtam, nah nem fejben, persze lehet, hogy parlament.hu hazudik, akkor valszeg nem korrekt a 340milka. de ha az ottani számok stimmelnek, akkor a 340milka is, hacsak nem írtam el valamit a képletben. otthon leellenőrzöm. éjjel 1kor csináltam, lehet, hogy félregépeltem valamit, de nem hiszem.
2010. ápr. 22. 11:29
 22/36 anonim ***** válasza:
Kérdező, felőlem írhatnak akármit akárhol, tudod, hány helyen csalnak adót úgy, hogy bejelentik egy kis összegre, és a többi zsebbe megy? Ezt a Parlamentben halmozottan művelik.
2010. ápr. 22. 11:31
 23/36 A kérdező kommentje:

ha a parlamentben kézbe adják a fizetést, akkor az már régen rossz. én csak a hivatalos bejelentett számokkal tudok számolni.

de nem hiszem, hogy a képviselők fizetése részben fekete lenne. az eléggé nagy gáz lenne. hiszek a korrupcióban a fehér galléros bűnözésben, de ez erős lenne nagyon.

2010. ápr. 22. 11:32
 24/36 anonim ***** válasza:
Láttad már, milyen lakásaik vannak? Nem tudnának ilyen fizetésből ilyen lakásokban lakni. Mint írtam, az én szüleimnek panelre jutott és 21 évig fizették a törlesztést, pedig apám nem is keres rosszul, persze pályakezdőként nem ennyi volt a fizetése, megszerzett 2 diplomát munka mellett (mozdonyvezetőként kezdte, ahogy a közvetlen kollégái között szinte mindegyik "öreg róka"), és igazán semmi hátszele volt, mert olyan családban nőtt fel, ahol a fehér kenyér ünnep volt.
2010. ápr. 22. 11:36
 25/36 A kérdező kommentje:

nem mondtam egy szóval sem, hogy MINDEN képviselő 200e -et keres. Néztem mos tés láttma ,hogy jó sokan vannak akik havonta bruttó 1milliót kapnak. De vannak köztük ilyen 200ezresek is erről beszéltem.

gondolkozz!

egy mszp-s emberke aki kormányban van akit megválasztottak a választókerületben, az jóval többet kap mint egy olyan ember aki csak simán bekerül egy ellenzéki vagy kisebb pártból.

ezenkívül ahogy írták fent, a legtöbbnek van plusz vállalkozása, meg benne van üzletekben, főleg külföldiekben.

2010. ápr. 22. 11:39
 26/36 A kérdező kommentje:
igaz azt írtam ,hogy vannak ott bőven olyanok akik 150-200-at keresnek, lehet, hogy a "bőven" szó nem állja meg a helyét annyira.
2010. ápr. 22. 11:42
 27/36 anonim ***** válasza:
150-200 ezret??? Hát ezt nem hiszem el, de ugye te sem???!!!
2010. ápr. 22. 11:44
 28/36 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem hiszem el, hogy kevesebbet keresnek apámnál, akár a legkevesebbet kereső is.
2010. ápr. 22. 11:47
 29/36 A kérdező kommentje:

ne orbán viktorra vagy mesterházy-ra gondolj, hanem ilyen nevesincs képviselőkre.

fent linkeltem kettőt, azok BRUTTÓ 239.000 -et keresnek hivatalosan,. persze erről még lehet valami cégük vagy akármi.

mindenesetre ha visszanéztek mondjuk este 7-8 körül, akkora megnézem majd rendesen, hogy ki keresi a legkevesebbet. lehet, hogy nem fogok ennél a 239ezresnél kevesebbet keresőt találni. előfordulhat. csak az összes összegét néztem és pár embert szúrópróbaszerűen, nem tudom mekkora arányokban vannak köztük a "csóróbbak", nyilván nem annyira sokan. és megjegyzem újra, hogy ez bruttó. nem nettó.

2010. ápr. 22. 11:51
 30/36 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!Sok válasszal egyetértek,de miért is?Csak azért mert az én szomszédom is országgyűlési képviselő és látom a gazdasági fejlődést!Nem az országét vagy a körzetét,hanem a sajátját!A 2008-as lakhatási támogatás és utazási hozzájárulás 15 millio forint neki!Ez csak 2 tétel,egy olyan képviselőnek aki 10 év alatt összesen 3X szólalt meg a "tisztelt ház" előtt.De legalább 8 bizottságnak tagja és az onnan érkező jövedelmek nem szerepelnek azon a bizonyos honlapon!
2010. ápr. 22. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!