Tisztában vagytok vele, hogy mennyi pénzbe kerülnek
ÖSSZESEN a parlamenti képviselők HAVONTA? (fizetések,
juttatások, lakhatási támogatás, stb)
21/36 A kérdező kommentje:
71-es, nem hasra ütöttem a számokkal, hanem konkrét számokkal, azaz egyszerűen fogalmazva, az összes politikus fizuját összeadtam, nah nem fejben, persze lehet, hogy parlament.hu hazudik, akkor valszeg nem korrekt a 340milka. de ha az ottani számok stimmelnek, akkor a 340milka is, hacsak nem írtam el valamit a képletben. otthon leellenőrzöm. éjjel 1kor csináltam, lehet, hogy félregépeltem valamit, de nem hiszem.
Kérdező, felőlem írhatnak akármit akárhol, tudod, hány helyen csalnak adót úgy, hogy bejelentik egy kis összegre, és a többi zsebbe megy? Ezt a Parlamentben halmozottan művelik.
2010. ápr. 22. 11:31
23/36 A kérdező kommentje:
ha a parlamentben kézbe adják a fizetést, akkor az már régen rossz. én csak a hivatalos bejelentett számokkal tudok számolni.
de nem hiszem, hogy a képviselők fizetése részben fekete lenne. az eléggé nagy gáz lenne. hiszek a korrupcióban a fehér galléros bűnözésben, de ez erős lenne nagyon.
Láttad már, milyen lakásaik vannak? Nem tudnának ilyen fizetésből ilyen lakásokban lakni. Mint írtam, az én szüleimnek panelre jutott és 21 évig fizették a törlesztést, pedig apám nem is keres rosszul, persze pályakezdőként nem ennyi volt a fizetése, megszerzett 2 diplomát munka mellett (mozdonyvezetőként kezdte, ahogy a közvetlen kollégái között szinte mindegyik "öreg róka"), és igazán semmi hátszele volt, mert olyan családban nőtt fel, ahol a fehér kenyér ünnep volt.
2010. ápr. 22. 11:36
25/36 A kérdező kommentje:
nem mondtam egy szóval sem, hogy MINDEN képviselő 200e -et keres. Néztem mos tés láttma ,hogy jó sokan vannak akik havonta bruttó 1milliót kapnak. De vannak köztük ilyen 200ezresek is erről beszéltem.
gondolkozz!
egy mszp-s emberke aki kormányban van akit megválasztottak a választókerületben, az jóval többet kap mint egy olyan ember aki csak simán bekerül egy ellenzéki vagy kisebb pártból.
ezenkívül ahogy írták fent, a legtöbbnek van plusz vállalkozása, meg benne van üzletekben, főleg külföldiekben.
26/36 A kérdező kommentje:
igaz azt írtam ,hogy vannak ott bőven olyanok akik 150-200-at keresnek, lehet, hogy a "bőven" szó nem állja meg a helyét annyira.
150-200 ezret??? Hát ezt nem hiszem el, de ugye te sem???!!!
2010. ápr. 22. 11:44
Kérdező, nem hiszem el, hogy kevesebbet keresnek apámnál, akár a legkevesebbet kereső is.
2010. ápr. 22. 11:47
29/36 A kérdező kommentje:
ne orbán viktorra vagy mesterházy-ra gondolj, hanem ilyen nevesincs képviselőkre.
fent linkeltem kettőt, azok BRUTTÓ 239.000 -et keresnek hivatalosan,. persze erről még lehet valami cégük vagy akármi.
mindenesetre ha visszanéztek mondjuk este 7-8 körül, akkora megnézem majd rendesen, hogy ki keresi a legkevesebbet. lehet, hogy nem fogok ennél a 239ezresnél kevesebbet keresőt találni. előfordulhat. csak az összes összegét néztem és pár embert szúrópróbaszerűen, nem tudom mekkora arányokban vannak köztük a "csóróbbak", nyilván nem annyira sokan. és megjegyzem újra, hogy ez bruttó. nem nettó.
Kedves kérdező!Sok válasszal egyetértek,de miért is?Csak azért mert az én szomszédom is országgyűlési képviselő és látom a gazdasági fejlődést!Nem az országét vagy a körzetét,hanem a sajátját!A 2008-as lakhatási támogatás és utazási hozzájárulás 15 millio forint neki!Ez csak 2 tétel,egy olyan képviselőnek aki 10 év alatt összesen 3X szólalt meg a "tisztelt ház" előtt.De legalább 8 bizottságnak tagja és az onnan érkező jövedelmek nem szerepelnek azon a bizonyos honlapon!
2010. ápr. 22. 14:57
Kapcsolódó kérdések: