Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tisztában vagytok vele, hogy...

Tisztában vagytok vele, hogy mennyi pénzbe kerülnek ÖSSZESEN a parlamenti képviselők HAVONTA? (fizetések, juttatások, lakhatási támogatás, stb)

Figyelt kérdés
Lehet tippelni! Én tudom. Kíváncsi vagyok ki mennyit saccol.
2010. ápr. 22. 10:39
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

természetesen lenne helye. de mondok jobbat. számold ki, hogy hány forint lenne, ha mindenki 5000 Ft-ot adna bele egy közösbe és azt adnák havonta oda valakiknek.

ha 300-at nézek, akkor 300*5000 Ft, az másfél millió forint! ennyi pénznek egy iskola iszonyúan tudna örülni, nekik ez a pénz nagyon sok mindenre elég lenne.

2010. ápr. 22. 11:06
 12/36 A kérdező kommentje:
tiszteletdíj -at Választókerületi pótlékot és lakhatási támogatást számoltam. a többi juttatásról pl kafetériáról nincs tudomásom, hogy kinek mennyi jár, legalábbis ha nincs beleszámolva a tiszteletdíjba.
2010. ápr. 22. 11:07
 13/36 A kérdező kommentje:
jah és amúgy ez az egész bruttóban értendő amúgy. tehát ennyi pénzt nem visznek haza, elméletileg. nem tudom, hogy ők hogy adóznak.
2010. ápr. 22. 11:08
 14/36 A kérdező kommentje:

"A kérdés feladójának...

A kérdésben szereplő juttatásokat nem fedezi a 150-200 ezer forint!!! Főleg bruttóban! És ehhez számold még hozzá a Parlament működési-működtetési költségeit."

a számításom pontos maximálisan, erről biztosíthatlak.

ha csak minden politikus ott 150-200-at keresne, akkor nem lenne ennyi természetesen. változó, mindenkinek más. van aki fél millió bruttót kap tiszteletdíjnak és van aki 150ezret, van aki kap kerületi pótlékot, ugyebár gondolom őt választották meg a körzetben, van akinek ott nem jár semmi, illetve van aki lakhatásit sem kap.

2010. ápr. 22. 11:11
 15/36 A kérdező kommentje:
a működtetési költségekről szintén nincs tudomásom, az más téma már. most arról van itt szó, hogy a képviselők mennyi fizetést kapnak és az mennyibe fáj nekünk összesen.
2010. ápr. 22. 11:12
 16/36 anonim ***** válasza:
Kérdező, én egy pénzintézetben dolgozom, anyukám tanítónő, apám a MÁV vezérigazgatóságon munkavédelmi szakember plusz óraadó főiskolákon. Nem hiszem el, hogy egy parlamenti képviselő 150-200ezret kap bruttóban akár kafetériával, akár anélkül. Anyukám, aki több, mint 25 éve tanítónő, ő kap 150ezer bruttót (Budapesten), apám 350ezer bruttó körül keres, ha az összes munkáját számolom (tehát a munkavédelem, a jogszabályvizsgálatok, a balesetkivizsgálások, az egyetemi-főiskolai előadások... - most hétvégén segítek neki összeállítani egy előadásvázlatot). Anyu fizetése önmagában arra se elég, hogy a lakás - egy panel - rezsijét fizessük és még együnk is valamit, ha apám elvesztené a munkáját, vagy meghalna, ezt a lakást el kéne adni, és egy kisebb költségűt kéne venni (amit megvásárolni drágább), hogy megéljen a család. Nem hiszem, hogy a politikusok annyit keresnek, amennyit írtál, különben nem élnének magasan átlag fölötti színvonalon.
2010. ápr. 22. 11:15
 17/36 anonim ***** válasza:
11.15! Egyetértek a véleményeddel. (10.52-es)
2010. ápr. 22. 11:20
 18/36 A kérdező kommentje:

"ma 11:15"

a 340millió/hó -s számítás nagy valószínűséggel jó.

a 150-200ezer lehet picit túlzás volt, próbáltam gyorsan keresni pár képviselőt, akinek kb ennyi a fizuja, mert rémlett, hogy láttam több ilyet is, otthon meg fogom tudni nézni, hogy kinek van a legkevesebb és az kb mennyire esik, este majd ezt megírom.

most így hirtelen két embert tudok ide linkelni:

[link]

[link]

nekik bruttó 231 900 Ft volt a márciusi fizujuk, igaz 30.000 -el már több mint amennyit fent írtam.

az 1milliárd még mindig nagyon sok. mint írtam a harmada. havonta.

2010. ápr. 22. 11:26
 19/36 anonim ***** válasza:
Még annyi, mivel pénzintézetben dolgozom, és az a dolgom, hogy az ügyfelek belépési adatait feldolgozzam, látom a fizetésüket is, mivel van egy ilyen rovat, ugyanis annak alapján kerül kiszámolásra az ügyfél havi befizetése. Nos, láttam már olyan ügyfelet (aki nem politikus, csak egy cégben magas beosztású vagy vezető), akinek 1 millió Ft körüli havi bruttó fizetése van. És ez nem kamu. Szóval számolhatsz bőven több pénzzel, kérdező.
2010. ápr. 22. 11:27
 20/36 anonim ***** válasza:

Kérdező, én egy pénzintézetben dolgozom, anyukám tanítónő, apám a MÁV vezérigazgatóságon munkavédelmi szakember plusz óraadó főiskolákon.

Nem is abból élnek olyan jól!

Hanem hihetelen lobbi pénzelből, és a 20 éve teljese illegálisan de halgatólagosan elfogadott korrupcióból.

400 ember! nagyjából.

Csak 3-4 ker multi, néhány nagbefektető, multi gyárak és sec pec alat ott a 40milliárd összedobott megvesztegetés.

És már is hozzák a nagytőke számára kedvező lépéseket.

Szerinted miért tartunk itt? Mert Zcusi vagy Hagyó lopott 50-100milliót? Ne legyünk már naivak.

Az igazi nagy megveszegetők a nagy globális cégek és ők nem millióban számolnak, hanem milliárd ban.

Ezért nem feszegeti a Fidesz sem ezt a területet.

2010. ápr. 22. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!