A tv-k tudatosan butítják az embereket?
Nem hiszem.
Szerintem megpróbálják minél kisebb keretből kihozni a cuccost és azért ennyire ergya.
"Én politikai híreknél mindig el szoktam kapcsolni, de állatos híreket szívesen néztem."
Működik...
Én meg a Micimackót nézem szívesebben, mert abba olyan kedves meg aranyos mindenki. 🐯
"Működik..."
Mi működik? Hogy valakit kevésbé érdekel a politika? Gratulálok a felfedezéshez.
"Mi működik? Hogy valakit kevésbé érdekel a politika? Gratulálok a felfedezéshez."
A butítás egyik legfontosabb célja, hogy az embereket kevésbé érdekelje a politika. Akit érdekel a politika, az nagyobb eséllyel lesz tudatos választó, tudatos aktivista, és úgy általában értelmes ember, akit nem lehet lózungokkal meg rezsicsökkentésekkel átverni. A Kádár-rendszer egyik túlélési mechanizmusa is a tömegek tudatos depolitizálása volt. Aki "nem foglalkozik a politikával" lehetőségeihez mérten, az egyszerűen tájékozatlan, befolyásolható és könnyen átverhető lesz a politika terén. Még akkor is, ha egyébként atomtudós, és olyan retek okosnak hiszi magát.
7. A butításnak nem célja, hogy az embert kevésbé érdekelje a politika. Hanem pont ellenkezőleg...
Aki nem foglalkozik a politikával, azt nem fogják tudni befolyásolni semmivel, mivel tudatosan elkerül mindent, ami ezzel kapcsolatos. Nem lehet becsapni, mert választani sem fog. Ennyi.
Egy atomtudós tudását pedig többre tartom, ja. Még akkor is ha segghülye a politikához. A tudománya többet ér, hasznosabb annál, mint aki tudja, hogy éppen kit kell szidni egy adott kommentszekcióban. Nyugodtan megkövezhettek érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!