Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ehhez a munkaerőhi...

Mit szóltok ehhez a munkaerőhiányos cikkhez?

Figyelt kérdés
[link]
2016. szept. 5. 08:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%
9-10 tökéletesen igazad van, viszont az sem fair túlzottan, hogy egy országon belül a fővárosi fizetéshez képest a töredékéért akarnak dolgoztatni. Pl.: Pécsen is 80.000 az albérlet (+ rezsi (30-40) + kaja(20)). Szóval ne csodálkozzanak, ha az ember inkább arra készül, hogy lelép külföldre normális bérért és tervezhető jövőért cserében, ha már versenyképes szakmája van...
2016. szept. 5. 09:31
 12/24 anonim ***** válasza:
66%
Magyarorszagon az oktatas nem jo semmire, ennek meg lett a kovetkezmenye nehany szakmaban. Es a tobbi szakma is koveti, ahogy halnak meg az idosebb szakemberek.
2016. szept. 5. 09:33
 13/24 anonim ***** válasza:
70%

9-10, nem pesten, azert nincs nagyon szoftver fejleszto ceg mert meginkabb lehetetlen munkaerot talalni. Mi 4 evvel ezelott akartunk itt irodat nyitni, 7 ember jelentkezett, az osszes teljesen alkalmatlan volt. 3 embert kerestunk eredetileg. Pedig mindnek volt diplomaja es tapasztalta is.

manapsag meg rosszabb a helyzet, mind ertelmes ember kulfoldon van mar.

2016. szept. 5. 09:36
 14/24 anonim ***** válasza:
41%

"Bruttó vagy nettó?"

Nettó te marha! Én nem fidder vagyok, bruttó ötszázra azt mondjam jól fizet.

2016. szept. 5. 10:15
 15/24 anonim ***** válasza:
Persze, hogy ez van. Várható volt.
2016. szept. 5. 13:30
 16/24 anonim ***** válasza:

A Fidesz és a KSH nagyon imád fényesíteni, hogy itt már szinte mindenkinek van munkája!

Igen ám, de a statisztikába bele kalkulálják a közmunkásokat és a külföldön dolgozó magyarok számát!

De ha ezeket nem számítanák bele, akkor megkapnánk az IGAZI adatot!

Szóval nagyon profi módon tudnak manipulálni a statisztikákkal!

A másik, meg hogy informatikusokból nagyjából 25ezer fős hiány van!

2016. szept. 5. 15:38
 17/24 anonim ***** válasza:

Nem lepődöm meg. Sok oka van ennek:

- Oktatási gondok

- A fizetéshez képest magas elvárások

- Vidéki vagyok, Pesten ugyanaz a cég dupla akkora fizetést ad ugyanazért a munkáért és az élet azért nem kerül 2x annyiba. eszem ágában sincs itt dolgozni vidéken. Még a diákok is többet keresnek...

- A munkaadók hozzáállása...szabadságot akarsz? felejtsd el! De a túlóra minden egyes napon elvárás, miközben az idő nagy részében olyan feladatokat kell megoldani, amiknél te már tudsz jobbat, de XY felsőbb ember lustasága miatt marad a sz**ból várat munkavégzés. S akkor persze haladjál, siessél, vállalhatatlan határidőkkel és mindezért még legyél hálás...ja meg "történt valami sürgősen be kellene jönni...nem érdekel, hogy nem érsz rá, oldd meg, gyere be!"

S akkor állok 23 évesen így ebben...miközben a velem egykorú ismerőseim boldogan írogatnak Nyugatról, hogy a mekis fizuból új autót tudott venni és sokkal jobb a kedve...itthon meg a mekiben ha 1 perccel hamarabb értem be szünetről, elkezdtek b***ogatni a munkatársak, mert jön egy ellenőrzés és büntetést kapnak...de ha késel 2 percet, ugyanúgy b***ogatnak...

Szóval állsz így a világban...összehasonlítod a két kultúra közötti különbséget...és úgy döntesz, hogy a NETTÓ 300-400 ezer forint (vidéken 250) az, amiért a nyelvtudásodat, a munkamorálodat, a szabadidődet és az idegeidet kiteszed ennek a hihetetlen butaságnak, ami minden oldalról folyik a fejedre.

Nem lepődöm meg azon, hogy egyre nagyobb lesz a munkaerőhiány minden területen.

2016. szept. 5. 16:06
 18/24 anonim ***** válasza:
5%
Kitől függ, hogy egy informatikusnak mennyit fizetnek? Nem az adott cégtől? De! Köze van ehhez a fidesznek? Nem! Akármit mond a fidesz, ha az adott cég nem hajlandó többet fizetni, akkor tök mindegy!
2016. szept. 5. 22:53
 19/24 anonim ***** válasza:

A hírportál konkrétan az ország legselejtebb, legbugyutább honlapja.

Mindenesetre örömteli látni, hogy a munkáltatók kezdik észrevenni az összefüggéseket, és kénytelenek emberibb fizetéseket & körülményeket biztosítani a munkavállalóknak, mivelhogy ők az értékteremtők, nem a napi 4 órát passziánszozó főfejes. Hát ha nem akar korgó gyomorral ücsörögni az üres gyárában, rákényszerül, hogy lazítson a nadrágszíjon...

2016. szept. 5. 23:28
 20/24 anonim ***** válasza:

Igen persze 100 millióért se dolgoznak a magyarok. De azért egymást ölik a 40 ezes közmunkáért.

Nagyon reális. :D

Mondanom sem kell, hogy full kamu az egész cikk, meg ez a hatalmas munkaerőhiány.

Miután elvégeztem az ELTE proginf szakát két évig kerestem itthon melot. Nem találtam. Kimentem külföldre 2 azaz kettő nap alatt találtam szakmabelit. Azt tudtam, hogy vannak különbségek a munkaerőpiacon, de azt nem gondoltam volna, hogy ekkora.

2016. szept. 7. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!