Mit szólnátok hozzá, ha Ausztriában lenne ilyen plakát, hogy "Tudta? Csak Magyarországról közel 2 millió fiatal akar Nyugat-Európába jönni! "
"es mit tanacsolsz annak aki pl keres 80ezret entto"
Mi tartja vissza az illetőt attól, h olyan munkát vállaljon, ami 200 ezer nettót fizet?
23-as.
A kereslet és a kínálat nem egyenlő. Mivel nagyobb a kereslet, így nem éri meg a vállalkozónak kifizetni a 2-300 ezret mert lesz aki elvállalja neki 150ért is.
"Mivel nagyobb a kereslet, így nem éri meg a vállalkozónak kifizetni a 2-300 ezret mert lesz aki elvállalja neki 150ért is."
???
Pont amiatt fogja a vállalkozó kifizetni a 2-300 ezret, mert munkaerőből a kereslet nagyobb, mint a kínálat.
Egyébként meg nem értem, h ebben az országban miért mindenki csak alkalmazotti létben tud gondolkodni?
mert máshoz kell tőke ami meg nem sokaknak van azért.
Egyébként ha 300-an jelentkeznek egy munkára ahol én csak 50 embert keresek, az nem tudom milyen logika alapján növeli a béreket, mert éppen, hogy leveri azokat, hiszen lesz aki elvállalja majd 150.000ért. Akkor meg mégis miért fizetnék én neki 400.000-et? Nem kell felvennem a versenyt senkivel, semmi értelme, több profit marad nálam.
Semmit. Azzal már elkéstem. De egy kérdés. Ki tehet arról, hogy te 80 ezret keresel és nem többet? Én? A szomszéd Marika néni?
Egy kikötés van.
Nem mondhatod, hogy "ebben a szar országban nem lehet megélni". A magyar nettó átlagkereset 167 ezer forint.
Nem túl acélos, de te alatta vagy. A "szar országban" még az átlagot sem éred el. Ki ezért a felelős? Ha az átlag megkeresi a 167 ezret te meg nem, az kinek a hibája? Félreértés ne essék, én megértem, hogy nehéz, keresztülmentem/megyek rajta, de nem a "szar országot" kell szidni. A kifogások keresésétől nem lesz jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!