Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok hozzá, ha...

Mit szólnátok hozzá, ha Ausztriában lenne ilyen plakát, hogy "Tudta? Csak Magyarországról közel 2 millió fiatal akar Nyugat-Európába jönni! "

Figyelt kérdés
Ott is erősödik a szélsőjobb, az FPÖ. És nagyon erősen kampányolnak a Kelet-Európai bevándorlók ellen. Elveszik a munkájukat, lenyomják a béreket az olcsón is dolgozó magyarok, lengyelek. Egy ilyen plakát nálad kiverné a biztosítékot?
2016. szept. 2. 16:43
1 2 3
 21/28 partizana ***** válasza:
Igen. Egyszerűbb elérni ugyan azt 20 évvel előbb. Ha valaki én nem szívesen megyek majd, de élni akarok, ez pedig itt számos akadályba ütközik. Mármint élet alatt nem arra gondolok, hogy éppen kijövök hóvégig de azt is csak akkor ha 20.000nél többet nem költők szórakozásra..mert ez a magyar átlag..
2016. szept. 7. 18:18
 22/28 anonim ***** válasza:
18: es mit tanacsolsz annak aki pl keres 80ezret entto, es az alberlet a varosaban egy kis egyszobas lakas 70+rezsi? Jarjon a hid alol dolgozni? Szulok nem opcio, nekik sincs sajat lakasuk.
2016. szept. 8. 09:09
 23/28 anonim ***** válasza:

"es mit tanacsolsz annak aki pl keres 80ezret entto"

Mi tartja vissza az illetőt attól, h olyan munkát vállaljon, ami 200 ezer nettót fizet?

2016. szept. 8. 10:27
 24/28 partizana ***** válasza:

23-as.

A kereslet és a kínálat nem egyenlő. Mivel nagyobb a kereslet, így nem éri meg a vállalkozónak kifizetni a 2-300 ezret mert lesz aki elvállalja neki 150ért is.

2016. szept. 8. 11:02
 25/28 anonim ***** válasza:

"Mivel nagyobb a kereslet, így nem éri meg a vállalkozónak kifizetni a 2-300 ezret mert lesz aki elvállalja neki 150ért is."

???

Pont amiatt fogja a vállalkozó kifizetni a 2-300 ezret, mert munkaerőből a kereslet nagyobb, mint a kínálat.

Egyébként meg nem értem, h ebben az országban miért mindenki csak alkalmazotti létben tud gondolkodni?

2016. szept. 8. 11:07
 26/28 partizana ***** válasza:

mert máshoz kell tőke ami meg nem sokaknak van azért.

Egyébként ha 300-an jelentkeznek egy munkára ahol én csak 50 embert keresek, az nem tudom milyen logika alapján növeli a béreket, mert éppen, hogy leveri azokat, hiszen lesz aki elvállalja majd 150.000ért. Akkor meg mégis miért fizetnék én neki 400.000-et? Nem kell felvennem a versenyt senkivel, semmi értelme, több profit marad nálam.

2016. szept. 8. 11:19
 27/28 anonim ***** válasza:

Semmit. Azzal már elkéstem. De egy kérdés. Ki tehet arról, hogy te 80 ezret keresel és nem többet? Én? A szomszéd Marika néni?

Egy kikötés van.

Nem mondhatod, hogy "ebben a szar országban nem lehet megélni". A magyar nettó átlagkereset 167 ezer forint.

Nem túl acélos, de te alatta vagy. A "szar országban" még az átlagot sem éred el. Ki ezért a felelős? Ha az átlag megkeresi a 167 ezret te meg nem, az kinek a hibája? Félreértés ne essék, én megértem, hogy nehéz, keresztülmentem/megyek rajta, de nem a "szar országot" kell szidni. A kifogások keresésétől nem lesz jobb.

2016. szept. 8. 18:02
 28/28 partizana ***** válasza:
27-es. Egyértelmű, hogy valaki egyéni gondjáról nem (csak) az ország tehet.A probléma azzal van, hogy az országunkban egyszerűen lehetőség is sokkal kevesebb van arra, hogy kitörj, mint Ausztriában vagy Ausztráliában vagy sorolhatnám sajnos. Nem beszélhetünk szar országról ez egyértelmű, beszelhetünk viszont szar vezetésről (amiről persze csakis a nép tehet, de ez nem változtat azon, hogy) lopnak, korrupció az egekben és egyszerűen fel sem veheted a versenyt vállalkozóként sem azzal, aki közelebb áll a húsosfazékhoz. Nyilván nem lehetetlen kitörni, ez bárhol lehetséges még Eritreában is, az másik kérdés, hogy mi kire akarunk hasonlítani Eritreára vagy inkább Ausztráliára vagy Japánra. Az a baj, hogy előbbi felé haladunk.
2016. szept. 8. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!