Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok hozzá, ha...

Mit szólnátok hozzá, ha Ausztriában lenne ilyen plakát, hogy "Tudta? Csak Magyarországról közel 2 millió fiatal akar Nyugat-Európába jönni! "

Figyelt kérdés
Ott is erősödik a szélsőjobb, az FPÖ. És nagyon erősen kampányolnak a Kelet-Európai bevándorlók ellen. Elveszik a munkájukat, lenyomják a béreket az olcsón is dolgozó magyarok, lengyelek. Egy ilyen plakát nálad kiverné a biztosítékot?
2016. szept. 2. 16:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

ma 20:06

Szerintem sem mindegy, de látod az angoloknak mi sem vagyunk különbek, fájhat az igazság, de ez van. A brexit mivel kampányolt? Az "eastern-european migrants" volt a fő csapás bizony, nem az arab primkóktól féltik a munkát meg a segélyeket, hanem a hazánk fiaitól. És nem arabot vertek agyon, hanem egy lengyelt, csak mert meghallották, hogy lengyelül nyomja a migrant.

2016. szept. 2. 20:11
 12/28 anonim ***** válasza:
Én konkrétan,leszarnám.
2016. szept. 3. 00:22
 13/28 anonim ***** válasza:
41%

#1 "Magyarországon felesleges plakát. Hülyék lennének ide jönni. "

Elolvastad már a népszavazás szövegét?

Nem azokról kell dönteni, akik maguktól jönnének, hanem azokról, akiket Brüsszel kénszerítene ide (például, hogy csak itt vehetik fel a segélyt, és igazolhatóan a bejelenett lakcímen laknak).

Egyébként ha Németország kirakja a "MEGTELT" táblát, aztán Ausztria is, a végén úgyis itt kötnek ki...

Jobb előre bebiztosítani, hogy a kormány meg a nép többsége ugyanazt akarja...

A nagyon elszánt ballibesek meg menjenek Szíriába és fogadjanak örökbe családokat és tartsák el őket... Ha annyira akarják... A saját pénzükön... Úgyis annyir aggódnak a közpénzek miatt.

2016. szept. 3. 00:56
 14/28 anonim ***** válasza:
19%
Az akar Nyugat-Európába menni a fiatalok közül, aki lusta tanulni vagy bármit csinálni annak érdekében, hogy itthon jó színvonalon tudjon élni. Van tapasztalatom ebben bőven, sok ismerős van aki egy év végi nehezen összekapart kettes után annyit képes kiböfögni magából, hogy "nembaj, majd megyek Angliába mosogatni fél millióért"... Nem állítom, hogy mindenki ilyen aki kimegy, de nagy része ebből a rétegből való. Aki azt várja, hogy majd az ölébe esik itthon a félmilliós fizetés csak úgy. Tenni meg nem tesz érte. Mert egyszerűbb leszarni mindent és miután az állam kifizette a taníttatását és lediplomázott kimenni Angliába csicskának. Az ilyenek meg is érdemlik, hogy lenézzék őket nyugaton meg plakátokat csináljanak róluk/miattuk. Az értelmesebb meg tesz is azért amit el szeretne érni és el is fogja érni itthon is. Mert az értelmesebb nem éri be annyival, hogy "majd kimegyek Angliába csicskának minimálbérért". Aki ilyen szinten van, az nem is kell ebbe az országba... Takarodjon a faszba azt Londonban McDonald's-ban haljon éhen mosogatás közben.
2016. szept. 3. 11:21
 15/28 partizana ***** válasza:

"Az akar Nyugat-Európába menni a fiatalok közül, aki lusta tanulni vagy bármit csinálni annak érdekében, hogy itthon jó színvonalon tudjon élni. "

Mondok valamit. Nem vagyok lusta tanulni, sem dolgozni valamiért. Nem akarok kimenni csak konkrétan muszáj, mert az emberek itt csak eléldegélnek. Nem úgy van, hogy akar nem akar. Az embernek magának kell megteremtenie a jólétet, viszont nem mindegy, hogy hogyan itthon ez aligha lehetséges sajnos. Mert a jólét nem 700-1000 eurónál kezdődik hanem magasabban, már pedig itthon aligha van magasabban bárhol a fizet és..

2016. szept. 3. 11:26
 16/28 anonim ***** válasza:
Aki Angliába tart az vigyázzon, ott már ugyanúgy megvetnek, lenéznek minket, mint mi az arabokat. Ez alól csak London lehet esetleg kivétel.
2016. szept. 3. 11:51
 17/28 anonim ***** válasza:

"Az akar Nyugat-Európába menni a fiatalok közül, aki lusta tanulni vagy bármit csinálni annak érdekében, hogy itthon jó színvonalon tudjon élni."

A végtelen nagy tudatlanság az árad belőled, fogalmad nincs mit jelent külföldön dolgozni. Legalábbis amit én tudok Németország, London, a beledet kidolgozod, csak kapsz is érte fizetést. Hol lusta az ilyen ember, vagy hol tanulatlan? Álmodban.

2016. szept. 3. 11:53
 18/28 anonim ***** válasza:

Ez oké, megértem, én azokról beszéltem inkább akik a bölcsész diplomájukkal vagy érettségivel mosogatni meg takarítani mennek ki. Abból ugye kint is csak eléldegélnek. Ha valaki szerez egy normális diplomát amiért megdolgozott, és úgy érzi, hogy előrelépés neki ha külföldön vállal normális munkát és kezd új életet az oké. Én nem mennék ki, de nyilván mindenki maga dönt. De az, hogy valaki végigbulizza meg drogozza a 6 félévet egyetemen az adófizetők pénzén aztán amint végez elhúz innen mosogatni az nem elnézendő... Szerintem. Egyébként nem egy olyan embert ismerek aki nem éppen 700-1000 eurót keres hanem legalább a dupláját itthon... Plusz céges autó, ilyesmik. Pedig kisvárosban élek és csak a közvetlen ismerősi körömből legalább 4-5 ilyet tudnék mondani kapásból. Csak ugye könnyebb azt mondani, hogy nem megy és elmenni külföldre...

Én megmondom őszintén nem tudom milyen kint élni meg dolgozni külföldön. Nem bírnám az tuti, a honvágy kicsinálna szerintem 2 hét alatt. Viszont azokat akiktől azt hallom, hogy "leszarom ezt az egészet, majd kimegyek Angliába mosogatni azt jólvan" azokat nem tudom tisztelni ne haragudj. De fent már leírtam mit gondolok erről. Valakinek egyszerűbb beleszarni a tanulásba és inkább nyelvtudás meg minden nélkül kimenni Angliába mosogatni minimálbérért amivel ott is csak eléldegél, valaki meg inkább dolgozik azért, hogy ne csicskának kelljen mennie, hanem eléldegéljen itthon. Vagy esetleg jól éljen. Mert itthon sem lehetetlen, hiába mondják sokan. Egyébként attól, hogy valaki kidolgozza a belét még lehet tanulatlan, vagy lehetett lusta is az iskolában, pont amiatt kell most keményen dolgozni meg csicskázni külföldön :) Aki tanult ember és itthon jó munkája van, az nem fog kimenni külföldre csicskának. A tanult embernek külföldön is jó munkája van. Aki kint csicska az itthon is csicska lenne, csak amíg kint meg tud élni a csicska pénzből addig itthon nem tudna, ezért muszáj kimennie. Ennyi a történet.

2016. szept. 3. 13:56
 19/28 partizana ***** válasza:

"Egyébként nem egy olyan embert ismerek aki nem éppen 700-1000 eurót keres hanem legalább a dupláját itthon... Plusz céges autó, ilyesmik. Pedig kisvárosban élek és csak a közvetlen ismerősi körömből legalább 4-5 ilyet tudnék mondani kapásból. Csak ugye könnyebb azt mondani, hogy nem megy és elmenni külföldre... "

Én nem mondtam, hogy itthon nincs ilyen. Csak nem mindegy, hogy mennyit kell érte szenvedni, bár persze szerencséd is lehet. Ez még nem változtat azon, hogy itthon aki akar (tehát tesz is érte) sem feltétlenül tud majd jól megélni.

2016. szept. 7. 15:05
 20/28 anonim ***** válasza:
Pont erről beszélek... :) Valaki azt mondja, hogy sokat kell szenvedni érte, szerencse kell hozzá, stb... Valaki meg megcsinálja. ;) Ugye az egyik egyszerűbb.
2016. szept. 7. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!