Szerintetek rendben van az hogy a legtöbb fiatal azon gondolkozik hogy majd melyik országba menjen dolgozni?
Hát persze, hogy ezen gondolkodnak, de azért nem eszik olyan forrón a kását. Én is láttam egy riportot érettségiző diákokkal, akik elmondták, hogy Hollandia, Anglia, Svédország stb. Azt már nem kérdezte meg a riporter, hogy vajon beszélik-e ezeket a nyelveket? Mert azért a magyar lakosság idegennyelv-tudása még mindig világszínvonalon gyenge.
Én is szeretnék Hollandiában irodában dolgozni, de ebből ott is túlkínálat van, ha az embernek nincs nyelvtudása, piacképes tudása, akkor el lehet menni fizikai melósnak. Arra meg nem sok fiatalnak lesz kedve. Kimennek pár évre, megtanulják a nyelvet, összegyűjtenek egy kis pénzt, aztán hazajönnek. Gyereket nevelni, családot alapítani azért kint sem olyan könnyű, az óvodai ellátás, napközi még mindig nagyon jónak mondható nálunk.
A legtöbb országban kemény pénzt kell fizetni pl. a napköziért, nem jár alanyi jogon a délutáni gyerekfelügyelet.
Szóval jó buli az egyedülálló fiatalként kimenni, de később, ha már családot akarnak alapítani, azért a legtöbben hazajönnek.
A Fidesz még a legoptimistább becslések szerint is legalább 6 évig marad hatalmon, mármost én 1-2 éven belül már szeretnék családot alapítani.
"Ez szép és jó, de ennek mi köze a Fideszhez?" - kérdezed te.
A jelenlegi munkahelyemen csak annyit tudok megkeresni, amivel magamat fenn tudom tartani, vagyis egy szellemileg és fizikailag leterhelt felnőtt férfi élelmezésére, az albérletre és egy autó fenntartására elmegy a fizetésem úgy kb. 99 százaléka, na most számolj ehhez még hozzá egy két szobás családi házat, egy gyereket és egy főállású anyát és úgy jelentsd ki, hogy meg tudom csinálni az amerikai álmot idehaza. A mostani képesítésemmel 12 nap alatt negyedmilliót tudok megkeresni Belgiumban úgy, hogy a cég fizeti a kosztot és kvártélyt, szóval az a 250 rugó tisztán hullik a kezeim közé, ha pedig főállásban lennék ott kint, akkor ennek a dupláját kereshetném meg, bár akkor már én fizetnék a lakhatásért, de még így is négyszer annyit keresnék, mint amit jelenleg a hónap végén kézhez kapok.
"De még mindig nem fejtetted ki mi köze ennek a Fideszhez?" - kérded újfent.
A helyzet az, hogy idehaza az a fogalom, hogy meritokrácia nem létezik. Belgiumban annyit keresek, amennyit teljesítek, annyit érek, amennyit tudok és a tudásomért becsülnek, nem pedig azért, hogy milyen gyorsan tudom valaki seggét tükörfényesre polírozni a nyelvemmel. A Fidesz gyönyörűen meghonosította a "nyalj felfelé, taposs lefelé!" elvet, vagyis azt a szemérmetlen feudalista hűbérúri rendszert, ahol egy ember értékét az adja, hogy mennyire képes nyalni és mennyire képes mások hátába mélyesztett karommal felfelé mászni és az alatta mászókat folyamatosan taposni. Csak egy példa: én nem vagyok egy kifejezetten megnyerő ember, nem alakítok ki könnyen kapcsolatokat, nálam tiszteletet ki kell érdemelni és én se várom el mástól, hogy a két szép szememért tiszteljen, magyarul nem vagyok jó vazallus alapanyag, így a ranglétrán felfelé mászás nem az erősségem. 28 hónapja vagyok ugyanabban a pozícióban, na nem azért, mert egy link hulladék vagyok, aki ott igyekszik kerülni a felelősségét, ahol csak azt látni véli, hanem azért, mert nem vagyok hajlandó egy antipatikus hájfej szőrős seggét kinyalni, azonban a 3 hónapja, azaz kevesebb, mint 90 munkanapot ledolgozó munkatársam, akinek ugyanaz a végzettsége, mint nekem, már felettem atyáskodik és ő oszt be engem, mint valami utolsó fostartálypucolót és mindezt miért? Mert ő azalatt a 3 hónap alatt megállás nélkül nyalt a főnöknél, ott hizlalta az egóját ahol csak tudta és olyan szervilitással hajlongott előtte, mintha Jézus színe elé járult volna. És tessék, ő parancsol nekem, holott egy OP rendszert nem tud felrakni....
Amíg a Fidesz hatalmon van, addig ez a mentalitás marad. Az emberek mindenhol azt látják, tévében, újságban meg az apám derekán, hogy mindenféle semmitérő csótányok arany vécékbe szarnak és palotákban meresztik a valagukat, pusztán azért, mert egy Orbán, Rogán, Vajna vagy valami ehhez hasonló gusztustalan féregfajzat lábát csókdosták megfelelő ideig. Az átlagember ezt látva ugyanígy jár el, hisz a vezetőink által mutatott példa előbb vagy utóbb rávetül a társadalomra és azt kezdik el csinálni kicsibe, mint a nagyok a parlamentbe. Amíg nem törik meg ez a gennyes jég, ami az ország fejére fagyott, addig én itt nem szándékozok felnevelni egyetlen gyereket se. Nem akarom, hogy a kölykeim egy olyan szarfészekben nőjenek fel, ahol a teljesítmény nem számít, csakis az, hogy ki és hol tudja egy nagykutya seggébe benyalni magát. Én kevés vagyok ahhoz, hogy ezen változtassak, ehhez egy össznépi megmozdulás kellene, de ez az ország annyira primitív, hogy képtelen más alternatívát elképzelni, minthogy az uraság kezét kelljen megcsókolni egy falat kenyérért.
És még legalább 6 évig ez lesz. Legalább 6 évig, vagyis nagyon esélyes, hogy 10, netán 14 év van még vissza ebből a korszakból, addig meg nem akarom várni a családalapítással, amíg ezek az undorító férgek ki nem halnak, mert addigra már én is benne leszek a korban és nem akarok 66 évesen elmászni a gyerekeim érettségi bankettjére, ennyi idősen én már a boltban gumicukorért síró unokáimat akarom elvonszolni az édességes polc elől. Ha ez idehaza nem megy, akkor menni fog majd valahol máshol, de hogy meglesz az ziher.
Akik Európai Egyesült Államokat akarnak, azoknak nem hiszem, hogy probléma lenne, hogy a fiatalok más országba mennek dolgozni. Az országban, nemzetben gondolkodók félnek az ország kiürülésétől, mert akkor meggyengül az ország, és könnyebben jut rablókézre.
Erőszakkal, szavakkal nem lehet tenni a szabad munkaerő vándorlás, az EU egyik fő "vívmánya" ellen. Ma már látjuk persze, hogy ez az agyelszívást, munkaerőelszívást idézi elő. A béreket nem lehet egyik napról a másikra nyugati szintre emelni, hogy a minőségi munkaerő is itt maradjon. úgyhogy a fiatalok elvándorlásának a megakadályozására nem látok esélyt. Sajnos haladunk lassan Magyarország megszűnése felé, de örüljetek, lesz helyette Európai Egyesült Államok!
Arról hogy a magyar lakosság nyelvtudása milyen nem lehet megmondani. Mert azok akik beszélnek valamilyen nyelvet azok kimentek (kimennek). És maradnak itt az idősebbek akik nem ismernek nyelveket.
A válasz szerintem is egyértelmű LENNE erre a kérdésre csak azt látom hogy az embereket nem érdekli ez a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!