Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elmondhatjuk, hogy Európa...

Elmondhatjuk, hogy Európa nyolcadik utasa a liberalizmus?

Figyelt kérdés

2016. aug. 27. 21:14
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

Megértem én, hogy csakazértis meg akarjátok cáfolni a "fasiszta" "újnáci" "putyinbérenc" állításokat.

De legalább olvassátok el az állításokat.

"mindössze három cégnél"

„A DAX-konzorcium Németország 30 legfontosabb vállalatát tömöríti egybe, köztük olyan cégeket mint az Adidas, BMW, Deutsche Bank, Henkel, Lufthansa, Siemens vagy a Volkswagen. Tevékenységi körük igen széles, ezért tényleg rengeteg különböző pozícióra pályázhatnának a migránsok. Összesen négymillió munkalehetőség vár rájuk! A statisztikák alapján azonban 54 menekültnek sikerült elhelyezkednie eddig a kétmillióból.”

[link]

2016. aug. 31. 13:00
 22/45 anonim ***** válasza:

Nem értem amúgy, hogy minek szót fecsérelni arra hogy most akkor a migrénesek vesznek-e el munkát, meg hogy szakképzettek-e vagy sem, meg ilyenek.... Azt tessék mondani, mennyi szakképzett MAGYAR ember megy el külföldre dolgozni és miért. Miért olyan nehéz szakképzett munkaerőt ( és nem feltétlen atomfizikusokra gondolok) találni itthon? Orvost, kutatót, mérnököt, egyéb értelmiségi embereket lasszóval kell fogni. De egy értelmes (értsd: aki pl. Képes egy pohár vizet idegen nyelven kérni) kétkezi munkásis inkább húz nyugatra, mert amit ott megspórol, az is háromszorosa az itthoni bérnek....

Ezek a kérdések és ehhez nincs köze migrációnak.

2016. aug. 31. 16:45
 23/45 A kérdező kommentje:

De igenis nagyon sok köze van hozzá. Ez azt jelenti, hogyha nekünk ilyen problémáink vannak, vagyis a diplomások hiánya, akkor nem kellenek nekünk még ide a migránsok is, hogy a mi adónkból legyenek eltartva. A bűnözést és a beilleszkedési képtelenséget nem is említve.

2016. aug. 31. 18:15
 24/45 anonim ***** válasza:
#21 Azt meg te sem gondolhatod komolyan, hogy mind a kétmillió ehhez a 30 céghez jelentkezett? Egyébként meg az 54 a határozatlan munkaszerződéssel rendelkezők száma. Ott van még 2742 gyakornok és 348 céges képzésen résztvevő (ha jól értelmezem a szavakat, nem tudok németül), azokról miért "felejtkeztek" el mindig, hmmm? Csak mert nem hangzik olyan szépen a fajgyűlölőknek hogy több mint háromezer dolgozó van már csak ennél a 30 cégnél, az egész országban pedig ennek sokszorosa? Ennyire egyszerű leleplezni ám a hazugságaitokat.
2016. aug. 31. 18:49
 25/45 anonim ***** válasza:

Ebből is látszik hogy egy mondandóból az ellenkezőjét is kiolvassa az aki AZT akarja kiolvasni. Te mindenből azt akarod leszűrni hogy takarodjanak a migránsok. Megértelek, én sem kérem őket. De hogy hosszútávon a magyarországi munkapiacot nem a bevándorlók veszélyeztetik primer módon hanem az elbaszott adórendszer, oktatáspolitika és a vállalkozók teherbírásának drasztikus kihasználtsága, az ugye fix. Ak azt a munkahelyet lehet elvenni, ami 1. Szar munkaerővel van feltöltve, 2. Nincs betöltve. Hmm??

A másik dolog pl. az egyik kedvencem a kék plakátokról: hogyasszonygya, drasztikusan emelkedik a nők iránti erőszak a migránsválság óta. Valaki nézett már számokat? Hogy hány mélymagyar családban rettegnek otthon asszonyok, gyerekek, miközben kint van a falon a jézuskereszt? Ja és mennyiről ( súgok, a többszöröséről) nem tudnak, csak óvatos becsült adatok vannak...Na de ez csak egy mellékmondat volt, nem akartam offolni.

Az egyszerű ember mindig szeret másokra mutogatni, legyen az az utca polgára, vagy épp miniszterelnök. Előbbi manipulative teszi ezt akár, míg

az utóbbi készakarva, részletes médiakampánytervvel az asztalán, a markába röhögve.

2016. aug. 31. 18:53
 26/45 A kérdező kommentje:

Összesen 4 millió munkahelyet biztosít ez a 30 cég. 3 ezer ember, aszta! Az már nagy különbség!

Ez sajnos igaz, ezért kellene nagyon-nagyon megszigorítani az alkohol forgalmazását, nagyon megdrágítani, leállítani az alkoholpropagandát és komoly alkoholstratégiát bevetni. Ugyanis a legtöbb erőszak az alkohol miatt van, jelenleg a 8. helyen vagyunk a világranglistán az alkohol nevű keménydrog fogyasztásában.

De egyébként, ugyan követnek el az európaiak is nők ellen erőszakot sajnos (ki mondta, hogy nem?) de ha összehasonlítanánk a migránsok nők elleni erőszakához akkor jóval kisebb arányt kapnánk.

[link]

(itt csak az elmúlt fél év látható!)

2016. aug. 31. 19:07
 27/45 anonim ***** válasza:

Lehet, kicsit hülyén fogalmaztam a munkaerőpiac ügyében. Annyit akartam mondani, hogy amennyiben egy munka nincs rendesen betöltve ( mert a szakember pl. Ausztriában dolgozik, ergo nincs, vagy nincs elég megfelelő munkaerő) akkor hol baj, hogyha neadjisten egy (vigyázat, kimondom...) MIGRÁNS tölti be? Akkor azt gondolom, az a magyar és kevésbé képzett ember akit egy "ilyen" szorított ki a munkaerőpiacról, meg is érdemli. Illetve maga a M. is, ha ennyire jól sikerült beilleszkednie.

Azonban ennek nem látom statisutikailag nagy jelentőségét. Amúgy eddig is voltak pl. szép számmal közelkeleti orvosok hazánkban. Apámnak is volt egy kiváló szír orvosa.

2016. aug. 31. 19:10
 28/45 anonim ***** válasza:

Nem tudom hitelt érdemlően ellenőrizni a linkelt statisztikai adatok hitelességét, mindenesetre - miközben nem állítok olyat hogy nincsenek bőven balhés bevándorlók - megnéznék egy statisztikát a "sima" lakosság bűncselekményeiről is. Ehhez én hozzávetném azt is, hogy az adott helyzetben milyen körülmények azok, amelyek esetlegesen (bizonyosan) olajat jelentenek a tűzre a bevándorlók erőszakosságát illetően (bánásmód, kilátástalanság, elkeseredettség, stb....)

De ezekhez nyilván én is és nagyjából 1000-ből 999-en kevesek vagyunk hogy objektíve meg tudjuk mondani a tutit.

Még egyre lennék kíváncsi ha már az erőszaknál tartunk... Kíváncsi volnék egy olyan reality show-ra, ahol egy drótkerítés mögé zárnának párezer embert, "fajszerint": fideszes kisnyugdíjast, betiltott gárdistát, balliberálist (jelentsen is ez bármit), néhány punkot, homokost, transzneműt, katolikus papot, vidéki egysejtű alkesz jómunkásembert, Morvai Krisztinát :), meg még mindenféle istenbarmát, csak úgy "itthonról". Na ezt a brigádot elemezném én ki statisztikailag pár hét után, hogy vajon maradna-e élve pár a végére.... Lehet hogy a mostani migránsok jólfésült strébereknek tűnnének hozzájuk képest :P

De elnézést az elrugaszkodott gondolatért. :D

2016. aug. 31. 19:26
 29/45 A kérdező kommentje:

A szír orvos a nem tartozik ide. Például egy jemeni orvos Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kapta meg az idén az "év orvosa" kitüntetést Magyarországon.

Ezek az értelmes emberek útlevéllel legális módon jönnek az országba. Nincs velük semmi bajom.

De azok akiket a liberálisok a nyakunkba akarnak varrni, azok útlevél vagy akármilyen papír nélkül jönnek, a legtöbbjüknek még végzettsége sincs, azt sme tudjuk egyáltalán, hogy kik.

2016. aug. 31. 21:44
 30/45 tetro ***** válasza:

21.44

Mondjuk te egy szír menekült vagy Aleppoból. Úgy döntöttél még időben, hogy lelépsz, mert kezdett meleggé válni a talaj. Kérlek írd le, hogyan igényeltél volna schengeni vízumot.

2016. aug. 31. 22:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!