Miért nincsenek jobb fizetések Magyarországon? Gyarmatosítanak minket? Mi kell a fejlődéshez?
Közgázosokat kell talán kérdeznem,mert én egyáltalán nem értem,hogy miért ér kevesebbet a magyar munkája itthon, mint egy nyugati munkásé nyugaton.
Valaki azt mondta nekem,hogy a forint vásárlóerej miatt.
Én ezt sem értem.
Valaki elmagyarázná nekem közérthetően mi miért nem működik nálunk?
A volt gyarmattartók jobban élnek,mert kizsákmányolták azokat a területeket.
Ennek ma már jobbára vége. Akkor most miből élnek jobban?
Csehország is a függönyön innen volt mégis jobban élnek.
A Lengyel gazdaság is-állítólag-jobban teljesít mint a miénk.
Szlovéni is előrébb van.
Nálunk az agrárium miért nem tud úgy működni, mint Spanyolországban,a franciáknál vagy... Mindenki kitörési lehetőségként kezeli,de változás nincs.
Na és a fizetések: Miért tudnak olyan fizetés adni nyugaton amiből ott tisztességesen meg lehet élni míg nálunk az itteni fizetésből olcsóbb körülmények között sem jön össze.
Emelni kellene a kenyér árát, pl Ahhoz,hogy az emberek meg tudják venni a drágább terméket,pl kenyeret ahhoz magasabb fizetések kellenek.
Ha megemelik a fizetéseket akkor megint csak emelni kell a kenyér árát,mert többet kell fizetni a pékeknek.
Nekem ez ilyen 2-es csapdája.
Hogy lehet úgy jóllakatni a kecskét,hogy a káposzta is megmaradjon?
Nyugaton miből emelik a fizetéseket? Hogy tudják kigazdálkodni?
Tényleg igaz,hogy hazánk is csak modern,gazdasági gyarmat lesz? vagy minek nevezik...
Van kiút az olcsó munkaerő,összeszerelő helyzetből?
A munka értéke haszna miért nem nálunk csapódik le?
A kakaó jó áron megy,de a termelő országok nem darálhatják le. Valahol mi itt vagyunk.(ezt talán itt olvashattam)
Ebből a státuszból állítólag csak úgy lehet kitörni,hogy egy ideig rosszabb lesz,valami ilyesmit olvastam egy cikkben.
A csapból is az folyik,hogy milyen erős és jól teljesít a gazdaságunk.Visszafizettük az IMF-nek is a hitelt.
A saját lábunkon állunk.
Ehhez képest minden EU-s pályázati pénzből épül.
Hol van a ami megtermelünk.
Esetleg valamilyen tanulmányt tudnátok ajánlani,linkelni ami a köznép számára is érthető?
Kérném mellőzni a pártpolitikát és az egymásra mutogatást !
Centauri, akkor hol nézhetek után,hogy érthetném meg?
Vagy "egyszerűen" csak mi lenne a megoldás és hol a hiba nálunk.
A magyarázat nem bonyolult. A munka ugyanannyit ér a két országban, viszont a nyugati országokban a munkások jövedelmeit az ország tőkejövedelmei is kiegészítik.
Tehát ugyanaz a villanyszerelő, ugyanolyan színvonalon dolgozik mind két helyen, de pl. a Német villanyszerelőnek közvetett módon megjelenik a jövedelmeiben az a profit, amit pl. itt kaszál a SPAR, Mercedes, Audi stb., ugyanis ezek a vállalatoknak a tulajdonosai ott adóznak, ott költik el a tőkejövedelmet és visszaforog a villanyszerelő jövedelmébe is. Ha az illetőnek vannak befektetései, nyugdíjtagság, szakszervezet akkor méginkább, de ha ez sincs, egyszerűen a tőkejövedelmekből bejövő sok adó miatt az állam viszont őt kevésbé adóztatja, illetve több juttatást, szolgáltatást tud nyújtani. Másodsorban, ha el megy valahol villanyt szerelni, pl. az Audi ottani mérnökének a házát (akinek szintén sokkal jobb a fizetése mint egy itteni Audi mérnöknek, ugyanis az itteni profitból ő is részesül a fizetésében), akkor a megrendelő, mivel több jövedelemmel rendelkezik, ezért magasabb munkadíjat fog fizetni a munkáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!