Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg sok támogatója van az...

Tényleg sok támogatója van az alapjövedelemnek?

Figyelt kérdés
Nézzétek, leginkább a PM áll ki az alapjövedelem mellett, más pártok maximum tessék-lássék, és a PM támogatottsága 1%. Mégis sokat lehet olvasni arról, hogy az emberek 60-70 százaléka szeretne alapjövedelmet, de még az EU-n belül is már 50% felett vannak az alapjövedelem támogatói.

2016. aug. 22. 20:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
59%

"azt hiszi, majd a hegesztő meg a többi értékes munkásnak nem lesz mit ennie, annyira iparosodunk"

Nem mondok sokat, 5-6 év és a hegegsztést is gépek fogják végezni. Az egy kihalásban lévő szakma sajnos.

2016. aug. 22. 21:06
 12/30 anonim ***** válasza:
27%
Nem olyan sok, csak túlzottan hangosak!
2016. aug. 22. 21:17
 13/30 anonim ***** válasza:
28%

"pont ezért is csökkentették a segélyeket mostanában drasztikusan. "

nem, hanem azért mert zsákutcának bizonyult

a feketemunkát fellendítette, ez igaz... ugyan ez a kamurokkantsággal

a szocik teljes naivitással rá akarták húzni a nyugati féle gondoskodó államot a kiskapukereső, alacsony képzettségű, de az államtól mindent elváró társadalomra

2016. aug. 22. 21:18
 14/30 anonim ***** válasza:
38%

"Nem mondok sokat, 5-6 év és a hegegsztést is gépek fogják végezni. Az egy kihalásban lévő szakma sajnos."

hát esetleg a gyártósoron,de inkább ott sem, mert a munkaerő még nagyon sokáig versenyképes áron marad egy ilyen speciális robottal szemben

2016. aug. 22. 21:20
 15/30 anonim ***** válasza:
70%
Akik mindenáron az egyre hasztalanabbá váló emberi munkaerőt éltetik, azok valójában a fejlődés utjában állnak. 5-10 éven belül már lehet, hogy nektek sem lesz munkátok vagy a gyerekeiteknek, akkor persze egyből támogatni fogjátok ti is ezt az ötletet...
2016. aug. 22. 21:21
 16/30 anonim ***** válasza:
64%

"Na de, az kit érdekel, hogy hány ember munkanélküli? Minél többen vannak, annál nehezebb kifizetni a segélyt vagy alapjövedelmet, pont ezért is csökkentették a segélyeket mostanában drasztikusan. "

#10-es nagyon el vagy tévedve. Olyan nincs, hogy nem törődnek vele. Hiába van fidesz diktatúra, a szociálisan rászarolókért mindenkor az államnak kötelessége felelőséget vállalnia! Ez minden országban így működik. Nem értem hogy jössz te ahhoz, hogy jobban tudd kinek jár ez és kinek nem.. Szerintem egy elvakult szélsőjobbos lehetsz. Azok legszíbesebben megölnék a betegeket is.

2016. aug. 22. 21:40
 17/30 anonim ***** válasza:
53%

Aki ezt nem tudja logikusan végiggondolni, azt csak sajnálni tudom.

Nyilvánvaló, hogy a jövőben a legtöbb munkát gép fogja végezni. A jelenlegi rendszer nyilván tarthatatlanná válik, és új rendszer kell. Az államnak máshonnan kell bevételeket szereznie, nem a dolgozó szűk rétegnek kell eltartania az egész világot. Több modellt is dolgoztak már ki, amik működőképesek lennének. A fogyasztási oldalról kell megközelíteni. Csak kényelmesebb békén hagyni a mostani rendszert.

A baj, hogy a szokások korlátozzák a fejlődést, csak azért nem fejlődünk, mert milyen "léhűtő" az, aki nem dolgozik. Ami szerintem nevetséges. De hát a hiedelem szerint Gauss-t is azért büntették, mert túl gyorsan adta össze az első 100 számot, nem csak nekiállt hülye módon...

2016. aug. 22. 22:14
 18/30 anonim ***** válasza:
91%

Már tiz évvel ezelőtt jártam olyan munkahelyem ahol annyi ember volt hogy nem jutott mindenkinek munka.(Ettől függetlenül nem rugtak ki senkit mivel mindenki alkalmi munkás volt.)Vagy mindekinek adtak egy kicsit hogy ossza be egész napra.

Hogy mit akarok ezzel mondani? Azt hogy nincs elegendő mindenki számára elérhető megfelelő vállalható emberbarát munkahely.Másként fogalmazva: A hétmilliárd földlakóból jó ha a negyedének van viszonylag stabil "tartós" elfogadható munkája.

-Szóval én a magam részéről mindeképpen támogatnám a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését arra az esetre ha a kormány esetleg úgy dönt hogy népszavazást rendel el ezzel a dologgal kapcsolatban.

2016. aug. 23. 10:28
 19/30 anonim ***** válasza:
78%
Ha lesz népszavazás valamikor alapjövedelem ügyben, én is támogatni fogom. Szerintem egyelőre max. a lakosság fele van mellette, de idővel lesz belőle kétharmad is, pláne akkor, ha úgy mennek nálunk a dolgok továbbra is, ahogyan mostanában. Azt mondjuk még nem döntöttem el, hogy kire szavazok, de jó ötlet a PM -akár csak az alapjövedelem miatt!
2016. aug. 24. 22:15
 20/30 anonim ***** válasza:

10-es vagyok. Nem, én nem vagyok szociálisan érzéketlen, csak azt vegyétek már észre, hogy az állam nem a Télapó, aki gondoskodik a rászorulókon. Mindenkinek magáról kell gondoskodnia. A 2 világháború előtt az árvák az utcán koldultak, éheztek, a beteg embereknek nem volt táppénz, sem nyugdíj. És lehet itt hőzöngeni, hogy mi jár, meg mi nem, csak éppen mi a fenéből fizetné az állam, szerintetek?

Van egyébként feltétlen alapjövedelem, az összes kiskorú kap családi pótlékot. Ha azt kiterjesztenénk a felnőtt lakosságra, akkor boldogok lennétek? Száraz kenyérre nem elég egy hónapban. Pedig még erre sem futja.

2016. aug. 24. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!