Tényleg sok támogatója van az alapjövedelemnek?
Mivel egyre nagyobb a munkanélküliség, kellene az embereknek addig is valami jövedelem, amíg munkát találnak. Ez emberi oldalról jogos kívánság, és akik rászorulnának, azok biztosan támogatják.
De ez azért nem ilyen egyszerű. Eltekintve attól, hogy nincs rá anyagi forrás, ha nem lenne a folyósításnak határideje, akkor sokan megelégednének vele, és nem is keresnének munkát.
Inkább a munkanélküli segélyezést kellene átgondolni.
Az RT-n olvastad ezt ugye?
Mert én ezt csak ott találtam meg.
Na most megnéztem a felmérést és ez szerintem nem jelent semmit.
Csak 2 dolgot emelnék ki miért:
"Az európaiak 58%-a hallott már az alapjövedelemről, és 64%-a támogatja azt".
Aha. Tehát az is támogatja aki nem is hallott róla. Ennyit erről.
Vagy én félreértem, és az 58%-nak a 64%-a támogatja. Az pedig 32,32%.
De mondom ez nem jelent semmit, mert 1 felmérés nem felmérés.
Egyébként szerintem az emberek többsége főleg aki dolgozik is nem támogatja az alapjövedelmet.
Nem.
Svájcban leszavazták, máshol meg el se jutottak odáig, hogy szóba kerüljön.
Szerencsére.
Egy folyamtosan fejlődő társadalomban, ahol egyre több munkát gépek váltanak fel, ott igenis ez egy indokolt ellátás lesz, de a kormányok addig fogják ezt a témát toszigatni,ameddig csak lehet. Nyilván, nem érdekük felelőséget vállani olyan emberekért, akiknek az egyre szükségtelenebbé váló emberi munkaerő miatt nincs munkájuk. Sokkal könnyebb a már jól bevált "nem akar dolgozni", "lusta", "aki dolgozni akar a talál is munkát" kifogásokat szajkózni..
Az a munkaalapú társadalom, amit még az 1800-1900-as években találtak ki, már nem sokáig lesz fenntartható. Mivel a technológia folyamatosan fejlődik, így egyre kevesebb szükség van a dolgozó emberre. Ma egy számítógéppel sokkal többre mész, mint egy emberrel és fizetést sem kell adni neki, nem fárad el,stb. Ezért is volt sokkal kevesebb munkanélküli a 90-es években, mert akkor még több olyan munka ágazat is volt, amit azóta már gépiesítettek és nincs szükség emberre hozzá. Ha van xxxxxx számú dolgozni akaró ember és van xxxx számú munkahely, akkor a többi ember nem fog tudni dolgozni, hiába is szeretne. Ez egyszerű matek. Ez egy olyan tendencia ami már most is erősen érezhető. A multicégeknél is folyamatos létszámleépítés zajlik már évek óta. Sok-sok millió embertől váltak meg évek alatt. Nyilván egy alapos társadalmi átrendezkedésre lesz majd szükség ahhoz, hogy ez tudatosuljon az emberekben.
inkább túl sok
nézd meg hatos válaszolót
azt hiszi, majd a hegesztő meg a többi értékes munkásnak nem lesz mit ennie, annyira iparosodunk
a valóság meg az, hogy nagyon szépen megtalálja magának a piaci rést a vállalkozás, és maximum annyi eredménye lesz ha továbbra is így néz majd ki a képzettség szerinti társadalomszerkezet, hogy soha nem fognak a minimálbéresek osztrák minimálbért kapni, a magyar vendéglátósok meg szokjanak hozzá, hogy annyiért fognak dolgozni amennyiért kereslet van a szolgáltatásaikra
a fejlesztőkre, mérnökökre, orvosokra meg még nagyon szükség lesz, még inkább kiváltságosabb pozíciójuk lesz a társadalomban
nekem a kedvencem széll berni, aki azt hiszi, az választja el a budai kávézóba járós ideiglenes munkanélkülit, az életében nem dolgozott kábszis cigánytól, hogy az utóbbinak nincs egy halom pénze elverni akkor is ha épp nem dolgozik
éééés az alapjövedelem ezért mindent megold
Na de, az kit érdekel, hogy hány ember munkanélküli? Minél többen vannak, annál nehezebb kifizetni a segélyt vagy alapjövedelmet, pont ezért is csökkentették a segélyeket mostanában drasztikusan.
Tehát ez nem úgy működik, hogy az államnak rá kell döbbennie, hogy ez elkerülhetetlen, mert egyre több a munkanélküli.
Az embereknek rá kell döbbennie arra, hogy az állam nem a semmiből fizeti ki az ingyen pénzeket. Valaki azért megdolgozik, tehát minél több a munkanélküli, az államnak annál kevesebb lesz a bevétele, annál kevesebb lesz az elosztogatható pénze.
Az embereknek kéne rádöbbenniük arra, hogy a saját sorsukért saját maguk a felelősek. Nem másokat hibáztatni, ha a munkaerőpiacon nem felelnek meg, és nem az állam bácsira várni, hogy majd segít.
Szerintem nincs nagy támogatottsága az alapjövedelemnek, aki kicsit is értelmes, az tudja, hogy ezt az állam nem tudja miből kifizetni, és csak tovább növelné a munkanélküli léhűtők tömegét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!