Miért nem tesz egyik párt sem az ingyenes nyugdíjas-turizmus ellen?
Iskolába jártam, mikor félidőben kitalálták, hogy a diákoknál csökkentik a kedvezményt. Így elég kemény busz árakon volt hajlandó utazni a diák, akaratán kívül
Több, mint 1 éve végeztem, és már teljes árúval utazok, ami már veszett drága, de megértem, oké.
Ami viszont felidegel: A pofátlan nyugdíjasok, akik csak egynyugdíjas igazolvánnyal ingyen/kedvezményekkel bejárnák az országot, utaznak se**üket mosatni az melegvízben.
-Elveszik a fiataloktól az ülőhelyet, amiért NEM fizetnek.
-Kikényszerítik, hogy adjam át a helyem (nálam nem sikerül).
-Ha ezt felhozom nekik, akkor nekik áll feljebb.
Ezt miért nem veszi észre egyik párt sem? Sok pénz befolyna, ha ezek teljes árút vennének!!!!
Akinek én kedvezményt adnék CSAK iskolás fiataloknak,
és 65%osság feletti rokkantaknak.
Egyetértetek velem, hogy ez így nem jó?
(nah,jó volt ezt kiadnom magamból. Még a rendőrök korai nyugdíjáról még csak nem is szóltam.)
Köszönöm, hogy voltak egyetértők. Az ellenzőknek is köszönöm a válaszokat. Egy kicsit erősen fogalmaztam, de hirtelen felindulásból volt, mert nem sokkal azelőtt értem haza busszal.
Az előző válaszoló még hozzá is tette azt, amit lehagytam.
Miszerint van olyan köztük, aki inkább összeesik, minthogy megkérdezze, hogy átadom-e a helyet. Őket észreveszem, és persze leültetem!!
Ellenben a kimázolt, kifestett snobokkal, akik már néha rám is szólnak "hjaj, hogy nem bírja átadni a helyet..", nah azokat meg sem hallom.
Nah igen, volt rá példa, hogy fájóderekukkal hamarabb a vonathoz futottak, mint én utazótáskával.XD
..és többször hallottam már beszélgetni őket, hogy "Nem, nem a Tescoba megyek, csak megnézem, hogy a új menetrend szerint merre megy ez a helyibusz, hogy holnap a TEscoba hogy jutok el". Mindez délben, amikor alig férnek fel az utasok, és ők ülnek. No komment.
El vagytok tévedve. A nyugdíjasok csak egy korhatár
fölött utazhatnak térítés nélkül. Az alatt korlátozott
számú helyközi ill. távolsági utazásra jogosultak
kedvezménnyel, de nem ingyen. Kérem, ne sajnáljátok tőlük.
Díjtalanul utazhat:
"a 65. életéve betöltése napjától a magyar állampolgár, az EU tagállam állampolgára, és nemzetközi szerződés rendelkezése esetén a szerződés hatálya alá tartozó külföldi állampolgár is"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!