Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tesz egyik párt sem...

Miért nem tesz egyik párt sem az ingyenes nyugdíjas-turizmus ellen?

Figyelt kérdés

Iskolába jártam, mikor félidőben kitalálták, hogy a diákoknál csökkentik a kedvezményt. Így elég kemény busz árakon volt hajlandó utazni a diák, akaratán kívül

Több, mint 1 éve végeztem, és már teljes árúval utazok, ami már veszett drága, de megértem, oké.

Ami viszont felidegel: A pofátlan nyugdíjasok, akik csak egynyugdíjas igazolvánnyal ingyen/kedvezményekkel bejárnák az országot, utaznak se**üket mosatni az melegvízben.

-Elveszik a fiataloktól az ülőhelyet, amiért NEM fizetnek.

-Kikényszerítik, hogy adjam át a helyem (nálam nem sikerül).

-Ha ezt felhozom nekik, akkor nekik áll feljebb.

Ezt miért nem veszi észre egyik párt sem? Sok pénz befolyna, ha ezek teljes árút vennének!!!!

Akinek én kedvezményt adnék CSAK iskolás fiataloknak,

és 65%osság feletti rokkantaknak.

Egyetértetek velem, hogy ez így nem jó?

(nah,jó volt ezt kiadnom magamból. Még a rendőrök korai nyugdíjáról még csak nem is szóltam.)

2010. ápr. 20. 13:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Jaj anyám... ne azt nézzétek már hogy milyen "rossz" a kérdező, meg ez a 22 éves lány. Próbáljatok bele látni abba hogy mit gondolnak, valamennyire igazuk van szerintem. Mire föl utaznak a nyugdíjasok teljesen ingyen? Én beszüntetném, itt felénk, délelőtt nem férsz fel a buszra, mert annyi nyugdíjas megy vele sokat ismerek, és általában az indok: "unatkozunk, buszozunk". Oda vissza járnak a busszal, a buszállomás és a lakóhelyük közötti 5 kilométeren, némelyik még a kis kötögetnivalóját is viszi magával. Egy kicsit valóban drasztikus ez az "elveszik a fiataloktól az ülőhelyet" duma, mert a fiatal állni is tud. De könyörgöm, állandóan panaszkodnak, hogy nincs pénz újítani a járműparkot meg egyebeket. Ha a nyuggerek is fizetnének mondjuk, nem teljesárú jegyet persze hanem mondjuk, 65%-os kedvezménnyel, akkor lenne egy kis +bevétel. Mondjátok hogy ez nem lenne igazságos. Szerintem az nem igazságos hogy full ingyen mehetnek bárhova. Amíg én bemegyek pestre, és kifizetek egy fostos vonaljegyért 320 Forintot addig igenis felháborít, hogy a nyugdíjasok teljesen ingyen utaznak. Legyen nekik is jegy, mondjuk 100 Forintért. Jöhetnek a dumák, hogy ők 50 évet dolgoztak, és újjáépítették az országot a háború után, de most mi tartjuk el őket. Én így gondolom.
2010. ápr. 20. 13:37
 12/22 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk 90%-os kedvezményes kategóriába soroltatnám őket. 10%-ot fizetni kell, meggondolja, hogy elinduljon-e, az összeg mégis jelképes. Mondjuk én anno a vizitdíjat is támogattam, mert 400 forint jelképes, és pont arra elég, hogy indokolatlanul senki ne járjon orvoshoz, indololatlanul senki ne utazzon. A kórházi napidíjat viszont már nem támogattam, mert ott igan húzós, ha egy baleset után 20 napot bent vagy és 8000-et kifizetsz miatta. Amúgy nem MSZP-s nem SZDSZ-es, és nem is LMP-s vagyok...:D
2010. ápr. 20. 13:39
 13/22 anonim ***** válasza:
67%
Márpedig a kérdezőnek igaza van, akkor is ha kicsit erősen fogalmazott. A nyugdíjas azért nyugdíjas, hogy nyugton maradjon. Hogy ne vegye el a fiatalabbaktól a helyet, nem csak a buszon, de a buszon is. Elsősorban a munkahelyekre vonatkozik ez, de még sok másra is. Én is csak ezt látom amit előttem már írtak. Felszállok a buszra meg még sok iskolás, egyetemista, sok dolgozó ember, és legalább ugyanennyi nyugdíjas, akik a város egyik feléből a másikba utaznak mindenféle ok nélkül. Nem igaz, hogy annyi dolga van mindegyiknek ami indokolná a magas arányukat. Ráadásul képesek átverekedni magukat az amúgyis nyomorgó tömegen mert "hátul még van hely". Aztán néhány megálló múlva meg lökdösik a fiatalokat, mert nekik akkor már le kell szálniuk, hiába mondja nekik az ember, hogy még egy picit várjanak, míg az előtte lévők is leszállnak, ezt meg se hallják. Az is lehet hogy direkt heccből csinálják az egészet. Előtte nap összebeszélnek, hogy most melyik járaton fognak "jófejkedni". Ha leülnek akkor is vagy a saját unokáikkal dicsekednek egymásnak, vagy megpróbálnak nagyobbat panaszkodni, vagy szidják a fiatalokat amiért ilyen szemetek, hogy nem tisztelik az időseket. Érdekes, hogy a többségük asszony, férfiak gondolom otthon maradnak. Egyébként még mielőtt jönnének sokan, hogy milyen tiszteletlen meg bunkó vagyok, én sokszor átadom a helyem, és felszálláskor is mindig előre engedem az időseket meg a nőket/lányokat. Érdekes módon ezt azért nem sok embernél látom így, persze itt fórumon meg lehet mondani hogy én vagyok a tiszteletlen, azért mert úgy gondolom hogy nem szabadna igyenes utazást biztosítani a nyugdíjasoknak.
2010. ápr. 20. 14:54
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
Ha kicsit erősen fogalmazott is a kérdező, van benne igazság. Főleg, hogy pl. engem nem egyszer lökött már le nyugdíjas a buszról, hogy ő felférjen reggel. Némelyik gyorsabban fut a busz után, mint egy fiatal :D Én általában átadom nekik a helyem (kivéve ha hatalmas, és nehéz csomaggal utazom), de látszik rajtuk, hogy melyikük van erre rászorulva. Az én véleményem, hogy amelyik sminkelni tudja magát, meg hajat festeni, és teleaggatni magát ékszerrel, az tud állni is :D A jegyekről pedig, tényleg nem igazság, hogy teljesen ingyen utaznak, én ezt úgy változtatnám meg, hogy a nyugdíjasoknak 50-60% kedvezményt adnék, teljesen ingyen csak 80-85 év felett utazhatnának.
2010. ápr. 20. 15:08
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy voltak egyetértők. Az ellenzőknek is köszönöm a válaszokat. Egy kicsit erősen fogalmaztam, de hirtelen felindulásból volt, mert nem sokkal azelőtt értem haza busszal.

Az előző válaszoló még hozzá is tette azt, amit lehagytam.

Miszerint van olyan köztük, aki inkább összeesik, minthogy megkérdezze, hogy átadom-e a helyet. Őket észreveszem, és persze leültetem!!

Ellenben a kimázolt, kifestett snobokkal, akik már néha rám is szólnak "hjaj, hogy nem bírja átadni a helyet..", nah azokat meg sem hallom.

Nah igen, volt rá példa, hogy fájóderekukkal hamarabb a vonathoz futottak, mint én utazótáskával.XD

..és többször hallottam már beszélgetni őket, hogy "Nem, nem a Tescoba megyek, csak megnézem, hogy a új menetrend szerint merre megy ez a helyibusz, hogy holnap a TEscoba hogy jutok el". Mindez délben, amikor alig férnek fel az utasok, és ők ülnek. No komment.

2010. ápr. 20. 16:18
 16/22 anonim ***** válasza:
32%

El vagytok tévedve. A nyugdíjasok csak egy korhatár

fölött utazhatnak térítés nélkül. Az alatt korlátozott

számú helyközi ill. távolsági utazásra jogosultak

kedvezménnyel, de nem ingyen. Kérem, ne sajnáljátok tőlük.

2010. ápr. 20. 23:06
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Díjtalanul utazhat:

"a 65. életéve betöltése napjától a magyar állampolgár, az EU tagállam állampolgára, és nemzetközi szerződés rendelkezése esetén a szerződés hatálya alá tartozó külföldi állampolgár is"

2010. ápr. 21. 11:52
 18/22 anonim ***** válasza:
30%
Te drága tündérkéje az anyádnak,a kedves mama és a kedves papa hányéves?Mikor dobod ki az emeleti ablakon őket?Elszívják előled a levegőt!Remélem apád olvasta a kérdésed és elgondolkozik rajta,hogy miért nem kisszéket csinált helyetted!A munkáról meg annyit te nagyon okos gyerek,hogy egy öreg szakinak több ész szorult a munkás nadrágjába mint a te fejedbe,meg a többi türhőébe!még mielőtt megkérdezed,NEM vagyok nyugdíjas!
2010. ápr. 22. 18:55
 19/22 anonim ***** válasza:
55%
na hurrá! a kérdés helyes! okádni tudnék a közlekedési szokásaiktól. Bazz, mintha az ajtó csak azért nyílna ki hogy ők felszálljanak. Röhej! Én pl rendszerint átadom a helyet de amikor hulla fáradt vagyok, akkor napszemüveg fel fülhallgató be és offline végállomásig. Szerdán a 178-as buszon akart egy néni felállítani egy terhes kismamát. kismama persze elküldte a fas.ba hogy ne válogasson az ülőhelyek között hanem tegye le magát máshova. jót derültem, de igaza volt. Nemmindegy, hogy hová ül le? Meg a legjobb amikor végállomáson felszállt a néni a tömött buszra. Indulás 5 perc múlva. Tobzódik jobbra-balra majd nekiáll rinyálni, hogy le akar ülni. Kérdem én, hogy dolgozni megy? Válasz: nem! Orvoshoz megy? Válasz :nem. Akkor csókolom van ideje megvárni a következő üres buszt. Összevissza hebegett-habogott de amikor látta hogy senkit nem érdekel a szitu, akkor leszállt, de addig nagyon pipa volt. Lehet utálni de én 06:00-13:15 ig majd 14:00-20:00ig vagy 21:00-ig húzom az igát, hogy rendesen megéljek és az én bérletem( amiért 10.000-t fizetek havonta)senki nem fizeti.
2010. ápr. 24. 18:57
 20/22 anonim ***** válasza:
52%
Mi van azokkal a fiatalokkal, akik suli mellett dolgoznak mint állat pl van aki több helyen is, mert albérletbe kényszerülnek( mert nem igénylés útján kaptak lakást ugye). Akinek ilyen nehéz az élete az nagy ívben les.arja az öregeket, hisz bőven van baja.
2010. ápr. 24. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!