Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem ironikus, hogy Ausztriában...

Nem ironikus, hogy Ausztriában még azok is sokat keresnek, akinek nincs diplomája?

Figyelt kérdés

Nézegettem magamnak állásokat,mert kezdek besokallni.Van nyelvvizsgám, illetve beszerzői tapasztalatom is.

Kíváncsiságból, megnéztem mennyit keres egy kőműves.Meglepődtem, 2200 euró volt írva az álláshoz.

Hihetetlen.Az gyakorlatilag 660000 forint.

Magyarországon az a tendencia, hogyha nincs diplomád, akkor alig van esélyed normális bért keresni.Ritka az, aki alkalmazottként, diploma nélkül normális bért kap.

Én diplomával, nyelvtudással egy multinál keresek nettó 170 ezret.Botrányos.

Nem azért kínlódtam az egyetemen meg az idegennyelvvel, hogy csak ennyit keressek.

Albérletnek lakom, de nem egyszerű.

Egy garzont bérlek havi 60 ezerért.Aztán, van egy 12 éves autóm.Félretett pénzem viszont, nem sok.A nem várt kiadásoktól mindig félek, például:elromlik a mosógép,tönkremegy a kocsiban valami 100 ezer forintos tétel..stb

Szeretnék normálisabban élni.Nem luxus BMW-re, meg dubaji nyaralásokra vágyom.Hanem élhetőbb szintre.

2016. aug. 21. 09:24
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

28: Azért beszarok attól, hogy mennyire más szinten élsz és mit nevezel nyomorgásnak.

"1 év után vettem autót, és havi 800-1000 eurót tudtunk megtakarítani, hogy befizethessünk saját ház önrészébe."

Heh. Ha a medián béreket nézem, akkor is azért elég szép summa az a 800-1000 euró.

A vitorlázásról le kellett mondanod... Én meg már 20 éve nem voltam nyaralni, még a Balatonnál sem (itt van 50 km-re). Nagy LCD tévém sincs, van egy régi Panasonicom amit még 12 évesen kaptam (28 vagyok), de elromlott és nem tudom elvinni megjavíttatni, mert félek a költségétől.

Aztán írtam még dolgokat, de mindegy. Inkább hagyjuk. Jól lehet élni kint a medián bérből is, ha nem Bömöst akar venni az ember és nem bacca el a pénzét minden évben drága egzotikus utakra. A nélkülözés pedig mást jelent egy németnek és osztráknak (vagy ott élő magyarnak), és mást egy itthoni magyarnak.

30: Ezaz, tetézd még. :D

2016. aug. 21. 13:33
 32/33 anonim ***** válasza:

31: Amiket írtam, azt mindent magyarországon értem el, csak tudtam mi fontos.

Az LCD-tv-m sosem volt, csak pédának hoztam, mert otthon verekszenek karácsonyor az akciósért.

Amíg más szittyózott, meg a szigetre ment távolbahánversenyt rendezni, én dolgoztam otthon tovább hogy legyen pénzem egy használt vitorlásra, amivel aztán megint én dolgoztam, hogy felújítsam.

Egyébként a nyomorgást nem én írtam, hanem előttem írták.

Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy otthon az emberek mindent akarnak. Nagy tévét horgászni, számítógépen játszank, hétvégén buliznak, aztán jön a sírás, hogy nincs pénz prámium autóra, meg külömben is hülye akinek az van mert csak a jelet fizetik meg a sznobjai.

Meg nincs pénz de a cigi az jár.

Itt meg azt látom hogy az emberek dolgoznak, annyit hogy csak egy hobbira jut idejük, de azt rendesen csinálják.

2016. aug. 21. 13:50
 33/33 anonim ***** válasza:
távolbahánversenyt = távolbahányóverseny
2016. aug. 21. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!