Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem ironikus, hogy Ausztriában...

Nem ironikus, hogy Ausztriában még azok is sokat keresnek, akinek nincs diplomája?

Figyelt kérdés

Nézegettem magamnak állásokat,mert kezdek besokallni.Van nyelvvizsgám, illetve beszerzői tapasztalatom is.

Kíváncsiságból, megnéztem mennyit keres egy kőműves.Meglepődtem, 2200 euró volt írva az álláshoz.

Hihetetlen.Az gyakorlatilag 660000 forint.

Magyarországon az a tendencia, hogyha nincs diplomád, akkor alig van esélyed normális bért keresni.Ritka az, aki alkalmazottként, diploma nélkül normális bért kap.

Én diplomával, nyelvtudással egy multinál keresek nettó 170 ezret.Botrányos.

Nem azért kínlódtam az egyetemen meg az idegennyelvvel, hogy csak ennyit keressek.

Albérletnek lakom, de nem egyszerű.

Egy garzont bérlek havi 60 ezerért.Aztán, van egy 12 éves autóm.Félretett pénzem viszont, nem sok.A nem várt kiadásoktól mindig félek, például:elromlik a mosógép,tönkremegy a kocsiban valami 100 ezer forintos tétel..stb

Szeretnék normálisabban élni.Nem luxus BMW-re, meg dubaji nyaralásokra vágyom.Hanem élhetőbb szintre.

2016. aug. 21. 09:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Pár apróság:

Ausztriában az adózás így néz ki ( éves jövedelem, euróban ):

– 11.000 nincs adó 0%

11.001 – 18.000 25,00%

18.001 – 31.000 35,00%

31.001 – 60.000 42,00%

60.001 – 90.000 48,00%

90.001 – 1.000.000 50,00%

– 1.000.001 55%

Azaz te havi 2200€ után adózol ( csak az SZJA ) 35%-ot, marad havi 1400€. Ez éppen elég az életre, már ha nem vagy beteges, mert akkor kevés lesz.

2016. aug. 21. 12:54
 22/33 anonim ***** válasza:

"(a válaszok alapján kint is szar az élet, nem is értem, hogy miért nem jönnek haza sokan"

Ehhez kell egy őrült mentalitás, aki ebben is jól érzi magát. Sokan meg a kényszer miatt nem mennek haza, mert mondjuk ha itt nagyon összehúzzák magukat, akkor ki tudják köhögni az otthon hitelt amivel át lettek verve.

Az osztrák határnál annak van szerencséje, aki otthon élheti az életét, és kimegy dolgozni napközben. Az tényleg jól jár.

Meg nem beszélve arról, amilyen irigy emberekbe lehet otthon futni.

Az egyik lehazaárulóz mert élni akarsz, a másik fejőstehénnek néz. Az 1-2 igaz barát meg megmarad.

2016. aug. 21. 12:58
 23/33 anonim ***** válasza:

21#

És osztrákoknál nem is vátozik a százalék pl. ha házastárs nem dolgzik stb? Úgy értem mint németeknél, vannak osztályok, és ha egy nem dolgzik, akkor lehet olyan kategóriába menni, hogy az ember 200-250-nel többet tart meg ekkora összegnél.

2016. aug. 21. 13:00
 24/33 anonim ***** válasza:
Utolsó és azzal mire mész? 1400 euró egy embernek épphogy elég, 1600 kettőnek az éhenhalásra sem.
2016. aug. 21. 13:02
 25/33 anonim ***** válasza:

Bocs, én 2200 nettóra értettem. Az hogy ez mire elég, embere válogatja.

Mi jól megvoltunk belőle a kezdet kezdetén.

Volt akinek ugyaez volt és állandóan jajjgatott a csaj hogy nem elég semmire, ő is megy dolgozni.

Nálunk meg azért ment el, mert nem tud megülni és várni a jószerencsét.

Mint korábban írtam, én a bajt nem a magunk példájában látom, hanem a munkakörülményekben, meg hogy aki pl. tanárként vagy valami más, nem technikai területen próbál megélni, az szegony mint a tepmlom egere.

2016. aug. 21. 13:10
 26/33 anonim ***** válasza:
2200 nettóból éltünk a férjemmel, mikor kijöttem és még nem volt munkám pár hónapig, mert nem találtam a megfelelőt. Hát minden volt, csak kényelmes nem. Nyomorgásnak nevezném leginkább. Kibírtuk,mert muszáj volt.
2016. aug. 21. 13:12
 27/33 anonim ***** válasza:
Egyébként a kérdésre visszatérve, hogy a kőműves jól keres? Én nem sajnálom tőle. Én nem állnék fel az ő pénzéért az asztaltól, és gondolom a kérdező sem menne szivesen 30 fokban és 5 fokban is kint robotolni azért a pénzért.
2016. aug. 21. 13:13
 28/33 anonim ***** válasza:
35%

"2200 nettóból éltünk a férjemmel, mikor kijöttem és még nem volt munkám pár hónapig, mert nem találtam a megfelelőt. Hát minden volt, csak kényelmes nem. Nyomorgásnak nevezném leginkább. Kibírtuk,mert muszáj volt.

"

Mi pontosan így voltunk. csak még akkor nem volt a feleségem, ennyi külömbséggel.

Persze attól függ milyen magasak az igények.

Meg volt a munka, főztünk magunkra, ketten elvoltunk 40nm-en az első 4 évben, hétvégente el tudtunk utazni a közeli hegységbe mindig kirándulni.

1 év után vettem autót, és havi 800-1000 eurót tudtunk megtakarítani, hogy befizethessünk saját ház önrészébe.

Amiről le kellett mondani:

1. vitorlázás, mert nem jártunk haza, később emiatt el is adtuk a hajót.

2. Nagy LCD TV, ami minden magyar háztartás karácsoféja alatt kell hogy legyen évente.

3. A feleségem nem vett hetente kalapot meg 10 harisnyát unalmában, mint más ismerősök.

2016. aug. 21. 13:19
 29/33 anonim ***** válasza:

De azt hiszem a legtöbb embernek nem az egyes pont a legnagyobb gondja az életben. Bár erre is akadnak irigyek, akik véletlenül het 30-40 ezret elbuliznak, meg elgépezik.

Kinek mi a fontos.

2016. aug. 21. 13:21
 30/33 anonim ***** válasza:

ja és az éves nyaralásról sem kellett lemondani. Plusz az éves rokonlátogatásról sem.

Persze aki 2 hetente hazaszaladgált, az nyilván nem spórolt semmit, mert azért 2200km nem ingyen van.

2016. aug. 21. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!