Mit szólnátok hozzá, ha az állam sportolásra buzdítaná az embereket?
"Mindenki a saját egészségéért is felelős"
"Aki nem iszik, nem dohányzik tovább él"
"A testmozgás növeli az élettartamot"
"Napi 20 perc testmozgás 10 évvel növelheti az életed"
Mit szólnátok, ha ehhez hasonló plakátokkal lenne tele az egész ország?
00.53
igazad is lenne, ha az ország vezetése az ország érdekeit venné figyelembe.
tegyük fel a dohányzás éves szinten 5x-be kerül a társadalomnak. viszont a dohánymutyival a haverokkal együtt el tudtuk rakni 2x-t, meg az államnak is van belőle egy 1x bevétele. persze az állam bukik 4x-t egy évben, de azt a beszedett adókból tudjátok fedezni, és marad 2x a zsebetekben. ez egy jó üzlet nem? na így működik a magyar gazdaság :)
Ahogy nem csökken a dohányzók száma attól, ha a dobozokon elrettentő ábrák vannak, az ilyen plakátok sem érnek semmit. Főleg, a legtöbbje nem is igaz.
Csak elő kell venni Rákosi MHK-s plakátjait és újra kötelezővé tenni a mozgalmat. (MHK: Munkára, Harcra Kész).
Akkor sem voltak egészségesebbek az emberek, és a sporttól sem lennének azok. Amíg vannak éhező gyerekek, nyomorban élő családok, amíg az egészségügy a béka feneke alatt van, addig nem lesz egészséges társadalom.
Abszolút támogatnám. Élsport helyett/mellett életbevágóan fontos lenne a tömegsportot népszerűsíteni, meg úgy általában az egészséges életmódot. Ezzel mindenki csak jól jár, és nem egy politikai kérdés egyáltalán.
Egyébként most is vannak ilyen kormányokon átívelő programok, de lehetne növelni az intenzitásukat.
Nem értem ezt a szokásos pesszimizmust, meg hogy már megint egyből a mutyikkal jöttetek..
én azt kérdeztem mit szólnátok hozzá, ha olyan kormányunk lenne, amelyik propagálja az egészséges életmódot! Nem azt mondtam, hogy emellett nem kéne a kórházakat értelmes szintre hozni, nem mondtam hogy ebből állna az egészség politika, csak annyit, hogy mindenki felelős a saját egészségéért, és nem csak a kormány feladata, hogy egészségesek legyünk, hanem a miénk is! Iszonyatos mértékeket ölt magyarországon az alkoholizmus, és egyszerűen nincs kultúrája a testmozgásnak! Harmad annyit sportolunk, mint egy átlag európai! Ti akartok nyugat európai életmódot, ehhez hozzá tartozik az is, hogy a lakosság tisztában van vele, hogy az egészsége a saját felelőssége is! Itthon csak az ivásnak és dohányzásnak van kultúrája, a mozgásnak nincs..
Múltkor olvastam róla, hogy egy átlag magyar annyit sportol, hogy sétál napi 800métert. Ez siralmas.
Lol, egy olyan országban, ahol ki vannak téve a szelektív gyűjtők, de még arra is lusták az emberek, hogy külön gyűjtsék a szemetet? INkább beb***ák a közösbe :D
Szerinted mit szólnának? "Mi a f***nak, osztán nekem senki nem mondja meg, hogy hogyan éljek. Fogadjanak el így ahogy vagyok és ha lebetegszem a sz** életmódom miatt, akkor is első osztályú ellátásom legyen."
Magyarországon Európához képest is rengeteg a túlsúlyos és 10 emberből 1 sportol rendszeresen - saját bevallása szerint. Tehát még ennyi sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!