Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miről szól pontosan ez a...

Miről szól pontosan ez a népszavazás október 2-án?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a csapból is a kék plakátok folynak meg az agymosás, de szeretnék egy picit reálisabb képet kapni erről az egészről, ha esetleg valaki fel tudna világosítani azt megköszönném! (akár csak linkekkel..) Valószínüleg tudatlan vagyok, próbáltam olvasgatni a neten de egyszerűen nem találok semleges pusztán a tényeket feltáró cikket. (gondolok itt pro és kontra jellegű írásokra). A betelepítési kvótát sem nagyon értem, hogy pontosan mennyi emberről lenne szó, hogyan zajnala, milyen intézkedéseket javasoltak még, alternatív megoldások...

Előre is köszönöm!

2016. aug. 20. 16:43
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Amiben a ballibeknek igazuk van: az októberi népszavazás kérdése értelmetlen.

Igen, az. De csak közvetlen, szó szerinti értelmében az.

A mögöttes tartalmát illetően a kérdés nagyon is értelmes.

A ballibek tévednek, amikor az állítják, hogy a népszavazás célja belpolitikai harc. Nem, nem az. Nincs miért egy olyan ügyben belpolitikai harcot folytatni, amiben a kormány esküdt ellenségeinek nagy többsége is a kormány álláspontját osztja.

A cél egyedül külpolitikai. Napjainkban alakulgat az EU-n belül egy erős antiliberális tömb, melynek célja a magártól túlságosan megfeledkezett Brüsszel szarvainak kicsi visszanyesése. Ennek magyar eleme az október antibrüsszelita népszavazás.

Maga a téma pedig pofonegyszerű. Az önvédelem alapvető emberi ösztön. Az, hogy a ballibák direkt kikapcsolják, de legalábbis úgy tesznek, mintha kikapcsolnák magukban ezt a ösztönt az meg szimpla pszichiátriai kérdés. Ha viszont egy pszichiátriai beteg másoknak akar dirigálni, azt le kell fogni. Ma Brüsszel egy ilyen elmebeteg. Le kell fogni, mert bajt okoz. Pont.

A magyar ballibekről sokkal jobb a véleményen: biztos vagyok benne, hogy 99 %-uk a lelke mélyén egyetért az migráció kérdésben Orbánnal.

2016. aug. 23. 23:19
 22/22 anonim ***** válasza:
Uccsó, én szélsőjobbos és jobbikos vagyok, mégsem megyek el a népszavazásra, és remélem, minél kevesebben asszisztálnak a Fidesz-propagandához. A szavazás értelmetlen. Mintha arról szavaznánk, akar-e örök életet. Ha nemmel szavazol, a kérdés szerint pl. egy MSZP-kormány simán betelepíthet majd migránsokat, hisz akkor a kormány is egyetért majd vele. A Fidesz - most - úgysem ért egyet vele, úgyhogy teljesen értelmetlen.
2016. aug. 24. 06:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!