Miről szól pontosan ez a népszavazás október 2-án?
Sziasztok, a csapból is a kék plakátok folynak meg az agymosás, de szeretnék egy picit reálisabb képet kapni erről az egészről, ha esetleg valaki fel tudna világosítani azt megköszönném! (akár csak linkekkel..) Valószínüleg tudatlan vagyok, próbáltam olvasgatni a neten de egyszerűen nem találok semleges pusztán a tényeket feltáró cikket. (gondolok itt pro és kontra jellegű írásokra). A betelepítési kvótát sem nagyon értem, hogy pontosan mennyi emberről lenne szó, hogyan zajnala, milyen intézkedéseket javasoltak még, alternatív megoldások...
Előre is köszönöm!
Utánanéztem a kedvedért, a DAX-nak 4 millió alkalmazottja van (és egy csomó betöltetlen pozíciója.
A németországi aktívak 59,9%-át alkotják a teljes társadalomnak, tehát a DAX durván a 12%-át foglalkoztatja a német aktívaknak.
Szóval, ha egy ekkora konzorcium 50 migránst foglalkoztat (ahol elmondásuk szerint azért akadna még munka), de a német gazdaság 88%-a még 1millió és 995 ezer 550 migránst foglalkoztat?
Egyáltalán nem helytálló a buszsofőrös hasonlat.
Egészen pontosan semmiről. Még pontosabban, Orbán két dolgot szeretne. 1. Elterelni a figyelmet aktuális és nagy port kavart Fidesz stiklikről. 2. Valamiféle újabb legitimációt országlása nagyszerűségére.
A szavazási kérdés komolytalan makutyi duma. Ha válaszolni akarnék a szavazati kérdésre, akkor: ha igen, azt akarom, hogy a Unió döntsön egy, tagjait érintő kérdésről. Csakhogy én ezt nem akarhatom egy ország népszavazójaként, mert nincs rá mandátumom. Akkor lenne, ha uniós népszavazásban, uniós polgárként szavaznék erre. Vagyis az "igen" szavaztatom uniós szempontból nem releváns, magyar szempontból meg pláne (azt figyelembe se veszem, hogy az orbáni alaptörvény szerint se szavazhatok nemzetközi kérdésekben - no de várjunk a Fidesztől megfontolt következetességet). Mi van, ha nemmel szavazok? Akkor elvárom, hogy az országgyűlés felülbíráljon egy uniós döntést. Ez nem a jogtalanság/jogosság kategóriájába tartozik, ez a röhejesség kategóriája. Egy tagország népe elvárja, hogy parlamentje felülbíráljon egy olyan uniós döntést, amelyet az Unió kormányfői (Orbán is!) szavaztak meg. Tehát arra szavaztam, hogy Orbán csináljon bohócot magából. Akinek ez tetszik, lelke rajta.
Szerintem ez nem jelent semmi felülbírálatot, Orbán pusztán biztos az eredményben, és indokai alátámasztásául akarj használni, azt nem ígérte, hogy így is lesz.
2-esnek köszi a magyarázatot.
a sok fidesz birka,-nyugger és agyhalottak lelkesítő ódáiról,
és a mindenkori megmentőnkről, orbán királyról a parlament örökös kisgrófójáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!