Támogatnád egy olyan rendszer bevezetését, ami a Vörös Khmerek rendszerére hasonlít, csak nem gyilkol, annak érdekében, hogy felszámoljuk a középosztályt és a felsőosztályt?
Magyarországon a legjobb emberek a munkásosztály tagjai. Egyszerű, jószívű, kitartó, csupaszív emberek. Ők a társadalom krémje, mégis ők a legjobban lenézett, megvetett, kizsákmányolt része a társadalomnak.
Aki kizsákmányolja és megveti őket az nem más, mint a középosztály és a felsőosztály, más néven a polgári réteg.
Ezen emberekre jellemző, hogy pöffeszkedő fideszes keresztények, akik be vannak zárva a saját világukba, nem veszik észre privilégiumukat, és vicc tárgyává teszik a szegényt munkást.
Éppezért vérmentes osztályharcra van szükség, amit részben a Vörös Khmerek inspirálnak. Azért van rá szükség, hogy a Jó győzzön a Gonosz felett.
Programok kellenek, amik az embereknek népszerűsítik a munkásosztály kultúráját, arra bíztatják őket, hogy neveljék át magukat munkássá.
Az óvodában és az iskolában minden gyereket munkásosztálybelinek nevelnének. A közép és felsőosztálybeli gyerekeket szándékosan diszkriminálnák, rosszul bánnának velük, de ha hajlandóak megtagadni a családjukat, akkor mindent megbocsájtanak nekik, és a munkásosztályba fogadják őket.
Vezető szerepbe az országban csakis munkásosztálybeli ember kerülhet. Minnél szegényebb és rosszabb helyzetből származik, annál jobb.
A közép és felsőosztálybeli felnőttkorúakat is diszkriminálnák, amíg nem hajlandóak munkásosztálybelivé válni.
A középosztály jelentős részben az értelmiséget jelenti: orvosok, tanárok, mérnökök, tudósok, művészek és a legkülönfélébb szakértők, vezető szakemberek.
Azt szeretnéd, ha egy vasesztergályos operálná a vakbeledet? Vagy egy textilmunkás tervezze a hidat amin átmész? Vagy az egyetemeken álljon le a tudományok fejlődése?
Abban igazad van, hogy csökkenteni kell a társadalmi különbségeket és meg kell teremteni a valódi esélyegyenlőséget, jogegyenlőséget, szociális biztonságot és valóban szerényebb életmódra kell rávenni a gazdagokat. Ennek a civilizált eszköze azonban nem a vörös khmer metodika, hanem a következők:
1. soksávos progresszív adózás, az alacsony jövedelmek adómentessége, alapvető élelmiszerek és közszükségleti cikkek adómentessége, csúcsjövedelmek és csúcsvagyonok extra adója, luxusfogyasztás luxusadója,
2. ingyenes és mindenki számára elérhető oktatás egyetemi szinten is,
3. ingyenes egészségügyi alapellátás,
4. állampolgári jogon járó minimáljövedelem, mint valódi szociális védőháló.
Az út szerintem az, hogy valójában mindenki értelmiségivé váljon, mert a jövőben képzetlen munkaerőre, fizikai munkásokra nemigen lesz szükség. A milliárdosok jövedelmeit, vagyonát és luxusfogyasztásait pedig komolyan meg kell adóztatni és a befolyó adókból biztosítani a szociális biztonságot.
Nem támogatnám.
Az úgynvezett "munkásosztály" ból csak azok vannak megvetve akik ilyen bunkó, képzetlen,állandóan részeg, agresszív prolik.
Egyébként ki a "munkásosztály" és kik a "közép és felső ostzályok"?
Kiket étesz ez alatt?
"munkásosztály kultúráját" ez alatt mit értesz?
# 12: Szerintem is az lenne a megoldás amiket írtál.
Eddig egy esetben tapasztaltam meg a kizsákmányolásmentes mikroközösséget, amikor a szüleim háztáji gazdaságában tevékenykedtem és mellette nem dolgoztam sehol.
Mikor tele a hócipőm a kizsákmányolással akkor mindig elkezdem tervezgetni hogy ismét önellátó leszek. Persze azért ez egyfajta menekülés a mókuskerékből. A jobb megoldás az lenne amit a 12-es írt, vagyis élhetővé alakítani a társadalmat. Hogy aztán csak hobbiból legyen önellátó az aki akar és ne menekülési kényszerből.
Baromság a kérdés. Ráadásul nagyon szűkül a középosztály itthon.
A vicc egyébként az, hogy amíg egy jó kőműves, vagy bármilyen más szakmunkás többet keres, mint én a mérnöki diplomámmal, addig nem beszélhetünk igazságtalanságról.. Vagyis de, de ez az egyenlőtlenség a komcsikat nem érdekli.
A Vörös Khmer sem akart eredetileg embereket gyilkolni, csak hát csak kellett valamit csinálni azokkal, akik nem engedelmeskednek...
Meg hát az a sok roh*dék, puhány, városi patkány belehalt a munkába és a kevés élelembe is, a szemetek...
"1. soksávos progresszív adózás"
Ez csak egy hatalmas igazságtalanság, semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!