Milyen intézkedésekkel érhetné el a kormány a jóléti társadalom megvalósulását?
Mindenki un. jóléti társadalomban akar élni, ami mintaképe nyugat & USA. Namost a jelenlegi magyar körülményekhez képest a kormánynak milyen intézkedésekkel lehetne ezt elérni ?
Mindenki azt mondja, hogy teremtsen munkahelyet meg adjon jobb béreket, de ezek megvalósíthatatlanok a nagy államadósság miatt, amiről meg mindenki azt mondja, hogy nem visszafizetni kell, hanem magagelni, azaz szinten tartani, de mégis a kamatokra úszik el havi több milliárd és még sorolhatnám. Kritizálni ugye könnyű, de milyen valós intézkedéseket kellene hozni?
úgy hogy társadalmi újraelosztás címszó alatt a kereső középosztály kinevezi gazdagéknak, a pénzből létrehoz egy korrupt és pazarló közszférát, és ha valaki kérdezi meg sokallja az adókat azt mondja neki, hogy "el lehet innen menni", majd táncraperdül a miniszter, és amikor kiderül, hogy ez tarthatatlan az értelmiség elmenekül a, tőke kivándorol akkor "bevallja", hogy "annyira voltunk túl az ország lehetőségein, hogy... európában ilyen böszmeséget".
na ez a nagy magyaroroszági jóléti recept
Gyakorlatilag az összes jóléti államnak több államadóssága van, mint nekünk. Hülye kifogás.
Egyébként baromi egyszerű lenne. Csak annyit kéne tenni, hogy csökkenteni az adókat olyan mértékben, hogy a vállalkozóknak megérje befizetni azokat rendesen. Ezzel nem csökkenne az adóbevétel (talán még növekedne is) és az emberek is jobban járnának.
Utána pedig osztrák mintára be lehetne vezetni a munkáskamarát, ami abszolút az emberek érdekeit képviseli, nem úgy mint a különböző szakszervezetek...
Innen pedig szépen lehetne rendbe tenni az országot.
"Egyébként baromi egyszerű lenne. Csak annyit kéne tenni, hogy csökkenteni az adókat olyan mértékben, hogy a vállalkozóknak megérje befizetni azokat rendesen"
2002 és 2010 között olyan hangyányira zsugorodott a magyar kézben lévő gazdasági szektor, hogy az egyébként az adókat tényleg befizető (na jó kivéve a TESCO-t, akinek kiharcoltátok a vasárnapi nyitvatartását és leadózott 3 milliárdot svájcbam) multik csupán nagyobbat nyernének az intézkedésen
5: Ott elakadtam, hogy kiharcoltáTOK. Mi? Most komcsi lettem hirtelen?
Egyébként túl fáradt vagyok már ehhez. Kár is volt válaszolnod.
Úgy, hogy nem lopna és amit eddig lopott, azt visszarakná a közösbe(vagyonelkobzás nekik!).
Valós, normális munkahelyeket létesítene, emelkednének a bérek, nem 2 Ft-tal, hanem a nyugati szintnek megfelelően, a segédmunkás is kapja meg a 300000 Ft havibért, mint a többi jóléti országban.Tandíjak jelentős csökkentése, hajléktalanok lakáshoz segítése, a magyar adottságoknak megfelelő gazdálkodás, pl mezőgazdaság, ipar, állattenyésztés fellendítése, hogy magunknak termeljünk, ne külföldről hozzuk a gagyit.
# 4/9 Időpont ma 19:59
Így van. Mert mindenki imádja a megfizethetetlen egészségügyüket, és a katasztrófális állami oktatást...
Kérdező:
A legelső a stabil gazdasági környezet lenne. Az, hogy holnapról tegnapra hozunk törvényeket (trafik, játékgép, online pénztárgép - aminek a módját cseszték el nagyon, az alapötlet rendben van), minden, csak nem stabil.
Tegyük fel nyitni akarok egy alkoholkülönlegességekkel foglalkozó boltot. Honnan tudom, hogy nem gondol egyet az elQrmányPárt, és államosítja 1:1-ben az alkoholbiszniszt? sehonnan. Honnan tudom, hogy nem járok-e úgy, mint rengeteg trafikos? Sehonnan. Honnan tudom, hogy nem-e kell hirtelen egy tízszeres adót kifizetnem, ami eddig hangyafsznyi összeg volt, de 10x-esét már nem biztos, hogy ki tudom gazdálkodni? Sehonnan.
Na, innentől kezdve nincs se befektetés, se vállalkozás. Ha nincs se befektetés, se vállalkozás, akkor szar van a palacsintában. És az van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!