Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen intézkedésekkel érhetné...

Milyen intézkedésekkel érhetné el a kormány a jóléti társadalom megvalósulását?

Figyelt kérdés

Mindenki un. jóléti társadalomban akar élni, ami mintaképe nyugat & USA. Namost a jelenlegi magyar körülményekhez képest a kormánynak milyen intézkedésekkel lehetne ezt elérni ?

Mindenki azt mondja, hogy teremtsen munkahelyet meg adjon jobb béreket, de ezek megvalósíthatatlanok a nagy államadósság miatt, amiről meg mindenki azt mondja, hogy nem visszafizetni kell, hanem magagelni, azaz szinten tartani, de mégis a kamatokra úszik el havi több milliárd és még sorolhatnám. Kritizálni ugye könnyű, de milyen valós intézkedéseket kellene hozni?

2016. aug. 17. 19:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
38%

úgy hogy társadalmi újraelosztás címszó alatt a kereső középosztály kinevezi gazdagéknak, a pénzből létrehoz egy korrupt és pazarló közszférát, és ha valaki kérdezi meg sokallja az adókat azt mondja neki, hogy "el lehet innen menni", majd táncraperdül a miniszter, és amikor kiderül, hogy ez tarthatatlan az értelmiség elmenekül a, tőke kivándorol akkor "bevallja", hogy "annyira voltunk túl az ország lehetőségein, hogy... európában ilyen böszmeséget".

na ez a nagy magyaroroszági jóléti recept

2016. aug. 17. 19:56
 2/18 anonim ***** válasza:
vagy felemeli a béreket az Euhoz viszonyítva vagy marad a bér de olcsóbb lesz a rezsi a benzin az étel. jaj ne mond már ezt a kókler dumát államadósság... minden sz@rra van pénz csak arra amire kéne nincs
2016. aug. 17. 19:57
 3/18 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag az összes jóléti államnak több államadóssága van, mint nekünk. Hülye kifogás.

Egyébként baromi egyszerű lenne. Csak annyit kéne tenni, hogy csökkenteni az adókat olyan mértékben, hogy a vállalkozóknak megérje befizetni azokat rendesen. Ezzel nem csökkenne az adóbevétel (talán még növekedne is) és az emberek is jobban járnának.

Utána pedig osztrák mintára be lehetne vezetni a munkáskamarát, ami abszolút az emberek érdekeit képviseli, nem úgy mint a különböző szakszervezetek...

Innen pedig szépen lehetne rendbe tenni az országot.

2016. aug. 17. 19:58
 4/18 anonim ***** válasza:
34%
és csak úgy megsúgom,hogy az USA nem jóléti állam, hanem egy gazdaságilag fejlett hely, ahol egyébként pofánvág a legbalosabb is ha te növelni akarod a közszféra nagyságát legyen az oktatás, vagy eü vagy hasonló
2016. aug. 17. 19:59
 5/18 anonim ***** válasza:

"Egyébként baromi egyszerű lenne. Csak annyit kéne tenni, hogy csökkenteni az adókat olyan mértékben, hogy a vállalkozóknak megérje befizetni azokat rendesen"

2002 és 2010 között olyan hangyányira zsugorodott a magyar kézben lévő gazdasági szektor, hogy az egyébként az adókat tényleg befizető (na jó kivéve a TESCO-t, akinek kiharcoltátok a vasárnapi nyitvatartását és leadózott 3 milliárdot svájcbam) multik csupán nagyobbat nyernének az intézkedésen

2016. aug. 17. 20:01
 6/18 anonim ***** válasza:

5: Ott elakadtam, hogy kiharcoltáTOK. Mi? Most komcsi lettem hirtelen?

Egyébként túl fáradt vagyok már ehhez. Kár is volt válaszolnod.

2016. aug. 17. 20:26
 7/18 anonim ***** válasza:
Aki úgy gondolta a multikat nem szabad szívatni a magyar kereskedők javára, az most kapott egy leckét, hogy az ő részükről mennyire is fontos a tisztesség.
2016. aug. 17. 20:30
 8/18 anonim ***** válasza:
Az Usát tartod jóléti államnak legyen de kwvés ország van annyira eladósodva mint az. Tehát az államadóságnak nem sok közw van ehez. Ott van Japán ott szerintem jólét van szuper a gazdaság. 200%- os a gdp arányos államadósságuk. És ?
2016. aug. 17. 20:30
 9/18 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy nem lopna és amit eddig lopott, azt visszarakná a közösbe(vagyonelkobzás nekik!).

Valós, normális munkahelyeket létesítene, emelkednének a bérek, nem 2 Ft-tal, hanem a nyugati szintnek megfelelően, a segédmunkás is kapja meg a 300000 Ft havibért, mint a többi jóléti országban.Tandíjak jelentős csökkentése, hajléktalanok lakáshoz segítése, a magyar adottságoknak megfelelő gazdálkodás, pl mezőgazdaság, ipar, állattenyésztés fellendítése, hogy magunknak termeljünk, ne külföldről hozzuk a gagyit.

2016. aug. 17. 20:33
 10/18 anonim ***** válasza:

# 4/9 Időpont ma 19:59

Így van. Mert mindenki imádja a megfizethetetlen egészségügyüket, és a katasztrófális állami oktatást...

Kérdező:

A legelső a stabil gazdasági környezet lenne. Az, hogy holnapról tegnapra hozunk törvényeket (trafik, játékgép, online pénztárgép - aminek a módját cseszték el nagyon, az alapötlet rendben van), minden, csak nem stabil.

Tegyük fel nyitni akarok egy alkoholkülönlegességekkel foglalkozó boltot. Honnan tudom, hogy nem gondol egyet az elQrmányPárt, és államosítja 1:1-ben az alkoholbiszniszt? sehonnan. Honnan tudom, hogy nem járok-e úgy, mint rengeteg trafikos? Sehonnan. Honnan tudom, hogy nem-e kell hirtelen egy tízszeres adót kifizetnem, ami eddig hangyafsznyi összeg volt, de 10x-esét már nem biztos, hogy ki tudom gazdálkodni? Sehonnan.

Na, innentől kezdve nincs se befektetés, se vállalkozás. Ha nincs se befektetés, se vállalkozás, akkor szar van a palacsintában. És az van.

2016. aug. 17. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!