Mi ez a mozgolódás a netadó elleni tüntetés kapcsán?
Mindenki azt hiszi, hogy na most megmozdult a társadalom az Orbáni rezsim ellen, most aztán vége lesz ennek a borzalmas rendszernek, mer már hallatja magát az ellenállás, és nem lehet bármit megtenni.
Szerintem pedig az egész annyi, hogy a sok lusta, hülye ember teljesen le@rja a politikát, a saját kis élete számít, meg a facebook, és ha nem facebookozhat, meg internetezhet, akkor aztán iszonyat dühös lesz. Szánalmas szűklátókörűség. Mit neki kitiltási botrány, mit neki orosz magyar barátásg, mit neki illiberális demokrácia? Ezek üres semmitmondó szavak, érdektelenek. Egyedül a netadó az amit k@rvára nem akar, mer akkor fizetnie kell és az rossz. Úristen.
A többség csak az ellen tiltakozik, ami közvetlenül őt is érinti.
Fiatalok tömegei nyilván nem vonulnak utcára a nyugdíjaskedvezmények megcsapolása ellen és 70-80 éves nyugdíjasok sem mennek tüntetni az internetadó ellen, mert ők még a számítógépet sem tudják bekapcsolni.
A társadalmi szolidaritást sikerült az átkosban kiölni az emberekből. A mostani helyzetet meg lehet köszönni Kádár elvtársnak...
Az internetadónál sokkal húsbavágóbb kérdésekben maradt néma a társadalom, mint pl. magyar termőföld kiárusítása
A kérdező és az 1. válaszoló úgy látom nem érti miért baj a netadó. Nem a 700 Ft-ról van szó. Még csak nem is az 5000 Ft-ról. Itt arról van szó, hogy ezzel az adóval gyakorlatilag az összes vállalkozást lebénítanák, a magyar gazdaságot meg ellehetetlenítenék.
Arról nem is beszélve, hogy eleinte korlát nélküli 150 GB volt, és ez a kormányban SENKINEK NEM TŰNT FEL. Vagyis vagy olyanok vannak a kormányban, akiknek fingjuk sincs az internetes adatforgalom mértékéről, vagy olyanok akik annyira leszarják a dolgukat, hogy el sem olvassák mit adnak ki. Nem tudom melyik a rosszabb. Az ilyeneknek nem kéne politika közelébe kerülniük, de megkockáztatom, hogy másra nem is jók, minthogy kapáljanak a réten.
Kedves kérdező!
A te széles látókörödet hogyhogy elkerülte a tegnapi megmozdulás?
"A kérdező és az 1. válaszoló úgy látom nem érti miért baj a netadó."
Pontosan tudom miért és mekkora baj a netadó és milyen óriási károkat okoz, én mindössze arra világítottam rá, hogy szinte mindenki csak saját magával foglalkozik.
Sarkítva: te például elmennél tüntetni Alsómocsoládra, hogy ne zárják be a helyi iskolát?
Valószínűsítem, hogy nem.
ezek nem tüntetések...a legtöbb ember nem is csak, hogy magával törődik, hanem simán birka. tegyük fel, ha senki nem mondja azt, hogy gyerünk az utcára a netadó ellen, senki nem mozdul meg. mindenki azt várja, hogy majd a másik vállalja a felelősséget egy ilyen megmozdulásért, és mikor megvan, akkor megy kiabálni.
ugyanez megy a békemenetnél is. ha nem szállítanák az embereket ingyen pestre, akkor a töredéke menne csak viktor mellett kiállni. legtöbbjük nem meri kiereszteni a hangját egy nyilvánosabb környezetben...csak otthon szép csendben, meg ugye a fészbukkon kommentelnek az ellenzéki oldalakra(ami persze oda-vissza megy :D)
2: Tény, hogy ezért rossz a netadó, de az is tény, hogy a tüntetők nagy részének erről fingja sincs. Őket csak az érdekli, hogy nem akarnak a netért többet fizetni.
Ha lenne fogalmuk ezekről a dolgokról, akkor legkésőbb a traffiktörvény miatt kimentek volna tüntetni simán. De nem tették...
Nem akarok megint én lenni az ügyeletes komcsi/jobber/akármi, de azért legyünk önmagunkhoz őszinték. Ha az embereket érdekelné a politika és értenének is hozzá, nem tartana, nem tarthatna itt az ország.
"Mindenki azt hiszi"
Nem, te például nem hiszed. És nagyon sok ugyanilyen borúlátó ember van még. Csak azért mondom mert úgy tűnt hogy egyedül vagy a véleményeddel és nagyon menőnek érezted magad aki most megmondja a tutit a sok hülyének. Nem.
A kérdésedre pedig nem tudunk válaszolni hisz nincs kérdésed. A véleményedet fejtetted ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!