Mi ez a mozgolódás a netadó elleni tüntetés kapcsán?
Mindenki azt hiszi, hogy na most megmozdult a társadalom az Orbáni rezsim ellen, most aztán vége lesz ennek a borzalmas rendszernek, mer már hallatja magát az ellenállás, és nem lehet bármit megtenni.
Szerintem pedig az egész annyi, hogy a sok lusta, hülye ember teljesen le@rja a politikát, a saját kis élete számít, meg a facebook, és ha nem facebookozhat, meg internetezhet, akkor aztán iszonyat dühös lesz. Szánalmas szűklátókörűség. Mit neki kitiltási botrány, mit neki orosz magyar barátásg, mit neki illiberális demokrácia? Ezek üres semmitmondó szavak, érdektelenek. Egyedül a netadó az amit k@rvára nem akar, mer akkor fizetnie kell és az rossz. Úristen.
Én inkább azt nem értem, hogy miért gondolják az emberek azt, hogy néhány tízezres tüntetéstől itt húde megváltozik majd minden.
Ez olyan, mint a magyar válogatott, hogy ha sikerül nagy nehezen kicsikarni egy döntetlent a románok ellen, akkor már rögtön mindenki arról beszél, hogy talán ki is jutunk az EB-re, sőt, meg is nyerjük.
A Fidesz az elmúlt négy évben körülbelül 150-0-s előnyt halmozott fel az emberekkel szemben. Most talán végre sikerült egy kicsit felébredni, és feljöttünk 150-2-re, de máris mindenki azt beszéli, hogy hátha megbukik a kormány. Csak azért, mert annyi év után először végre sikerült felemelni a seggünket a fotelből. Hát persze.
# 11
Egy részben igazad van, de azért gondolj bele a történelmi nagy forradalmak hogy kezdődtek el, zajlódtak le,. Na ugye!
Hát nézzük...
1956. október 22-én volt az első nagyobb gyűlés, 23-án este már lőttek, 29-én Nagy Imre kihirdette a szabad választásokat és a Magyar Népköztársaságot.
1848. március 15-én reggel Petőfiék hatan találkoztak a Pilvaxban, 17-én már kinevezték Batthyány Lajost miniszterelnöknek, 23-án felállt az új kormány.
Pedig régen lassabban ment minden, nem volt Facebook és autó, Petőfinek és Jókainak személyesen kellett végigjárni az egész várost, hogy tagokat toborozzanak a tüntetéshez. Ők délutánra lettek huszonötezren, ma internettel, Facebookkal, origo.hu-val sikerült egy hét alatt megszervezni ugyanennyit - egy sokszor népesebb városban.
A történelem nagy forradalmai. Nem akkor kezdődnek, mikor a legrosszabb minden (lásd jelenleg Orbán kormány), hanem amikor egy kicsit jobb lesz, majd ez a javulás megtorpan, és kezdene visszaesni, akkor kezdődnek a forradalmak. Ez egy szociológiai törvény. Nincs sok, nevesül 3 van, de ez az egyik. Tehát 56-ban: 53 utáni 3 évben volt a Nagyar Imre és a reformjaival egy fellendülés, majd leváltották, és újra keményvonalas politikát akartak utódaitól, ekkor jött a forradalom (noha ez az erjedés következtében indult meg, de a szikrát a szovjet politika változása hozta).
1848-ban: ezt megelőzi a reformkori időszak, ahol a fejlődésről, polgárosodásról, nemzetállamról beszélnek (fellendülés), majd miután az udvarral nem tudnak a reformoknak érvényt szerezni Kossuthék a hagyományos úton (követutasítás, felirat, stb), így másnap a Pesti radikálisokhoz fordult, hogy szervezzenek tüntetést, és ezáltal gyakoroljanak nyomást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!