Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a mozgolódás a netadó...

Mi ez a mozgolódás a netadó elleni tüntetés kapcsán?

Figyelt kérdés

Mindenki azt hiszi, hogy na most megmozdult a társadalom az Orbáni rezsim ellen, most aztán vége lesz ennek a borzalmas rendszernek, mer már hallatja magát az ellenállás, és nem lehet bármit megtenni.

Szerintem pedig az egész annyi, hogy a sok lusta, hülye ember teljesen le@rja a politikát, a saját kis élete számít, meg a facebook, és ha nem facebookozhat, meg internetezhet, akkor aztán iszonyat dühös lesz. Szánalmas szűklátókörűség. Mit neki kitiltási botrány, mit neki orosz magyar barátásg, mit neki illiberális demokrácia? Ezek üres semmitmondó szavak, érdektelenek. Egyedül a netadó az amit k@rvára nem akar, mer akkor fizetnie kell és az rossz. Úristen.

2014. nov. 10. 10:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
58%

Én inkább azt nem értem, hogy miért gondolják az emberek azt, hogy néhány tízezres tüntetéstől itt húde megváltozik majd minden.

Ez olyan, mint a magyar válogatott, hogy ha sikerül nagy nehezen kicsikarni egy döntetlent a románok ellen, akkor már rögtön mindenki arról beszél, hogy talán ki is jutunk az EB-re, sőt, meg is nyerjük.

A Fidesz az elmúlt négy évben körülbelül 150-0-s előnyt halmozott fel az emberekkel szemben. Most talán végre sikerült egy kicsit felébredni, és feljöttünk 150-2-re, de máris mindenki azt beszéli, hogy hátha megbukik a kormány. Csak azért, mert annyi év után először végre sikerült felemelni a seggünket a fotelből. Hát persze.

2014. nov. 10. 15:50
 12/14 anonim ***** válasza:

# 11

Egy részben igazad van, de azért gondolj bele a történelmi nagy forradalmak hogy kezdődtek el, zajlódtak le,. Na ugye!

2014. nov. 10. 16:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézzük...

1956. október 22-én volt az első nagyobb gyűlés, 23-án este már lőttek, 29-én Nagy Imre kihirdette a szabad választásokat és a Magyar Népköztársaságot.

1848. március 15-én reggel Petőfiék hatan találkoztak a Pilvaxban, 17-én már kinevezték Batthyány Lajost miniszterelnöknek, 23-án felállt az új kormány.

Pedig régen lassabban ment minden, nem volt Facebook és autó, Petőfinek és Jókainak személyesen kellett végigjárni az egész várost, hogy tagokat toborozzanak a tüntetéshez. Ők délutánra lettek huszonötezren, ma internettel, Facebookkal, origo.hu-val sikerült egy hét alatt megszervezni ugyanennyit - egy sokszor népesebb városban.

2014. nov. 10. 16:48
 14/14 A kérdező kommentje:

A történelem nagy forradalmai. Nem akkor kezdődnek, mikor a legrosszabb minden (lásd jelenleg Orbán kormány), hanem amikor egy kicsit jobb lesz, majd ez a javulás megtorpan, és kezdene visszaesni, akkor kezdődnek a forradalmak. Ez egy szociológiai törvény. Nincs sok, nevesül 3 van, de ez az egyik. Tehát 56-ban: 53 utáni 3 évben volt a Nagyar Imre és a reformjaival egy fellendülés, majd leváltották, és újra keményvonalas politikát akartak utódaitól, ekkor jött a forradalom (noha ez az erjedés következtében indult meg, de a szikrát a szovjet politika változása hozta).

1848-ban: ezt megelőzi a reformkori időszak, ahol a fejlődésről, polgárosodásról, nemzetállamról beszélnek (fellendülés), majd miután az udvarral nem tudnak a reformoknak érvényt szerezni Kossuthék a hagyományos úton (követutasítás, felirat, stb), így másnap a Pesti radikálisokhoz fordult, hogy szervezzenek tüntetést, és ezáltal gyakoroljanak nyomást.

2014. nov. 12. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!