Mi a véleményetek arról a kormányoldali elképzelésről, miszerint rövidítsük meg a tanulók nyári szünetét?
# 11
Az a gond, hogy a közoktatásban 6-18 éves, sőt akár idősebb emberek is tanulnak. Ők mind egységesen vannak ebben a kérdésben kezelve. Egy 10-12 éves gyerekre már nem kell 0-24-ig vigyázni, mert otthon lehet hagyni, amíg a szülők dolgoznak. Egy 14 éven felüli "gyerek" meg már végképp el van otthon, és csak nevetne rajta, hogy neki azért lesz rövid a szünet, mert nem tudnak rá vigyázni a szülők.
Az emberiség tudása egyre nő, és időbe kerül megtanulni/megtanítani mindent.
Szóval lehet választana hogy 8 év helyett 9-et jársz általánosba és utána kezded az 5 éves középiskolát/gimnáziumot majd mégy a 4 éves fősulira illetve 6 éves egyetemre, vagy inkább így oldod meg?
Ha még ezt egyben azzal is kombinálják hogy évközben csökken a diákok terhelése, a hoszabb szünetek miatt.
Akkor ez egy kivételesen haladó és jó kezdeményezés!
Bár először magát az oktatási rendszert kellene meg reformálni, nagyon és durván, egy kicsit a finnek felé mozdulva. Ezt csak második lépésnek szánnám.
viszont annak is igaza van aki azt írta hogy az anyagi terheket is csökkenteni kellene. Mert a nyári munkával megkeresett pénz jelenleg szükséges ám kevés arra hogy fedezze a tanulók költségeit, a szülők pedig ugyancsak nem bírják fedezni. (Főleg középiskola, ginmnázium, főiskola és egyetemi hallgatókra értve.)
Nagyobb állami támogatás és tehetségondozás szükséges!
Mondom ezt úgy hogy hogy Jobboldali vagyok és útálom Vityát és a pártjával együtt, sok rossz törvényt hoztak!
@EagleHUN
Az oktatás módszertanának javításával, tananyag frissítésével és eszközállomány javításával sokkal többet nyenénk, mintha mondjuk két hetet vagy egy hónapot elvennénk a nyári szünetből. Még úgy is, ha ezzel párhuzamosan akár az óraszámot is csökkentjük.
A tudás pedig valóban egyre több, de amit alap és középszinten, általános és középiskolában meg kell tanulni, gyakorlatilag egyáltalán nem változtak/változnak. Az elmúlt 20-25 évben a technológia fejlődésével konkrétan a digitális kompetencia jelent meg, mint érettségi szintjén is értelmes igény és az már benne van a tantervben, még ha szarul is.
Minden egyéb ezen a szinten vagy fölösleges, vagy fölösleges és már benne van a tantervben, vagy értelmes volna, de hiányzik, és itt vissza is kanyarodtunk az első bekezdésemhez.
Inkább azt kéne bevezetni, hogy azt tanuld amire szükséged lesz. Aztán lehet rövidebb nyáriszünet.
Minek tanultam bioszt,kémiát,éneket,stb egy autószerelő szakközépben? :D
Természetesen 8-9. órában amikor már jó ha ébren tudsz maradni...
Ja hogy legyen miből megbukni? Király!
Miért nem lehet kiválasztani mindjárt az elején, hogy mi legyen a választott érettségi tantárgy és csak azt tanulni pluszban?
11:55
A síszünetben könnyebb?
Azért azt ne felejtsük el, hogy vannak gyerekek szép számban, akiket nyáron, a fűtési szezonon kívül remekül otthon lehet hagyni, de télen, amikor nem központi fűtésben jön a meleg, akkor bizony nem. Én falusi kisiskolában dolgozóként tudom, hogy télen sokszor ezért nem lehet a gyerekeket hazaengedni (rosszullét, várható nagyobb havazás, áramszünet), mert nincs otthon befűtve, a gyerekre pedig a fatüzelésű kazánt/kályhát nem lehet rábízni.
Diák vagyok, csak megsúgom..
#18 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!