Ha itthon is tartanánk népszavazást hazánk EU-tagságáról, akkor te a maradás vagy a kilépés mellett szavaznál? És miért? (Kort, nemet és akár lakhelyet is írjatok)
Én a MARADÁSRA tenném a voksom, mert számomra nagyon sokat jelent a szabad mozgástér, könnyeben tudok külföldön tanulni vagy munkát vállalni, egyes uniós kártyákkal vagy biztosításokkal (pl. egészségügy) olcsóbban tudok beszerezni dolgokat, továbbá az Uniótól kapott pénzeket értelmes dolgokba (oktatás, egészségügy, útépítés, ipari fellendítés, energiahálózati kiépítés, stb...) lehetne fektetni, ha a politikusaink nem herdálnák el hülyeségekre azokat és akkor hazánk is előrébb tartani. Ugyan vannak hibái az EU-nak (túlzott bürokrácia, ellenőrizetlen bevándorlás, egyes jogi kérdésekben való döntés), de én összességében jónak gondolom és én egy esetleges népszavazás esetén a maradásra voksolnék.
19/F, Budapest
annyi pénzt belénköltek
Szóval megvettek,vagy cserébe most legyünk hálásak?
Sajnos Magyarország régóta a nagyok kicsi játékszere:(
Egyébként kilépnék.Bár most bent vagyunk,de kinéznek.
Nulla demokrácia.
Most pénz ide vagy oda. A kilépéspártiak a kilépés után hova szeretnének tartozni? Mit akarnak utána kezdeni?
Még az UK-t is megrázta a kilépés szele, ki tudja, mi lesz majd a vége. Nekünk viszont nincs is EU-független gazdaságunk, majd mennek pl. az autógyárak Szlovákiába meg Romániába, nekik aztán nem lesz gond.
Meg hát ennyi EU tagországgal körbevéve miért is akarunk mi függetlenek lenni? Mi lenne az előnyünk, ami miatt ilyen lépést kellene tennünk?
Az, hogy mennyi támogatást kapunk, már csak hab a tortán. (Valószínűleg semmilyen fejlesztés nem is lenne már az országban ezek nélkül.)
Őszintén érdekel, mert itt rengetegen bekommentelték, hogy kilépnének, de azon túl, hogy "szemét EU", "szemét Brüsszel", semmilyen érvet nem láttam.
Maradásra. Mert félek egy újabb háborútól. A többség már a 2. világháború után született, természetesnek vesszük, hogy béke van. Nemzetállamok vannak, és szerintem lesznek is, fontos a saját kultúra, nyelv, identitás megőrzése, de csak a többiekkel együttműködve lehet ezt békében, prosperálva csinálni. Elég csak a XX. századi történelmen végignézni, hogy mi volt az együttműködés előtt, és megnézni, hogy azóta béke van. Meg elég csak kicsit kitekinteni keletre vagy délre és látni, hogy ma is vannak háborúk, amik akár itt is lehetnének. És az lenne csak az igazán rossz. Igenis a világ szerencsésebb felére születtünk, még ha mi magyarok szeretünk is panaszkodni.
27N, Bp.
Kilépés.
Felháborít a zsarnokoskodás az országunk felett. A külső erőszakos beleszólás mindenbe, és a negatív diszkrimináció, ami éri a magyar állampolgárokat a nyugatiakhoz képest. A lenézés, a kinevetés, a megalázás.
,,annyi pénzt belénköltek
Szóval megvettek,vagy cserébe most legyünk hálásak?"
Megvettek? Azt ugye vágod, hogy az utóbbi években azok a fejlesztések amik épültek az országban az mind EU-s pénzekből volt? Az EU adta a pénzt, hogy önálló gazdaságot próbáljunk kiépíteni, stb. Arról már nem ők tehetnek, hogy nem arra költik amire adták a pénzt (ezért b*szogatja az országot az EU, mert adnak pl.: gyárak építésére pénzt, de ahelyett elköltik egy luxusvillára például).
Nem tudom ki találja ki az ilyeneket, hogy az EU megvette Magyarországot, stb, de jó lenne, ha leállna a kábszival.
Feltétlen a maradás mellett szavaznánk!
Végre egy normális közösséghez tartozunk - igaz a mostani vezetés (a normális alól) kivétel!
Az EU jogi garanciái nélkül már beomlott volna a demokrácia Orbáb-basi nyomása alatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!