Ha itthon is tartanánk népszavazást hazánk EU-tagságáról, akkor te a maradás vagy a kilépés mellett szavaznál? És miért? (Kort, nemet és akár lakhelyet is írjatok)
Én a MARADÁSRA tenném a voksom, mert számomra nagyon sokat jelent a szabad mozgástér, könnyeben tudok külföldön tanulni vagy munkát vállalni, egyes uniós kártyákkal vagy biztosításokkal (pl. egészségügy) olcsóbban tudok beszerezni dolgokat, továbbá az Uniótól kapott pénzeket értelmes dolgokba (oktatás, egészségügy, útépítés, ipari fellendítés, energiahálózati kiépítés, stb...) lehetne fektetni, ha a politikusaink nem herdálnák el hülyeségekre azokat és akkor hazánk is előrébb tartani. Ugyan vannak hibái az EU-nak (túlzott bürokrácia, ellenőrizetlen bevándorlás, egyes jogi kérdésekben való döntés), de én összességében jónak gondolom és én egy esetleges népszavazás esetén a maradásra voksolnék.
19/F, Budapest
Van az az európai egység, amit el tudnék fogadni/képzelni, de ha a jelenlegi EU és a kilépés között kéne választani, akkor a kilépésre voksolnék.
Hogy miért? Hááát, ahhoz össze kéne ülni és minimum egy 1,5 - 2 órás beszélgetést megejteni, persze csak akkor, ha elég nyitott személyiség az illető. Esszét nem akarok írni, ha meg röviden írom le úgyis betámadnak a "Nemzetállamok kora lejárt" meg az "azt sem tudja miről beszél csak böfög"-típusú emberek. Nekik meg nincs kedvem magyarázni.
25/F B.-A.-Z. megye
Maradás.
20-as éveiben járó budapesti egyetemista.
Nekem eddig csak előnyöm származott az unióból, ráadásul a családom megélhetése közvetetten a magyar ipari kis és középvállalkozásoknak adott EU-s támogatásoktól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!